Τσιάρας για νέα ηγεσία Αρείου Πάγου: Η κυβέρνηση ενήργησε με σεβασμό στην ιεραρχία

Τσιάρας για νέα ηγεσία Αρείου Πάγου: Η κυβέρνηση ενήργησε με σεβασμό στην ιεραρχία Facebook Twitter
0

 «Λύθηκε μια εκκρεμότητα για την επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου» υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

To υπουργικό συμβούλιο σήμερα ενέκρινε την εισήγησή του κ. Τσιάρα για την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Ο κ. Τσιάρας εισηγήθηκε τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου να καταλάβει ο έως τώρα αντιπρόεδρος Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και τη θέση του εισαγγελέα ο έως τώρα αντιεισαγγελέας Βασίλειος Πλιώτας. 

Ο κ. Τσιάρας επεσήμανε πως ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και ο Βασίλειος Πλιώτας είναι δύο πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις. Υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση ενήργησε με σεβασμό στην ιεραρχία» και τόνισε ότι «είναι δεδομένη η θεσμική μας προσπάθεια για αποκατάσταση της διαφάνειας και της λειτουργίας των θεσμών».

Κατέληξε λέγοντας πως «σύντομα θα μπορέσουμε να βάλουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να δουλέψουμε όλοι μαζί».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM