Στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μαίνεται ανεξέλεγκτη μια τεράστια πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια. 

 

Σε κοινές δηλώσεις του με τον υπουργό Προστασίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και προτεραιότητα του κράτους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και στη συνέχεια της περιουσίας των πολιτών. 

 

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως γίνεται «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν» από πλευράς κρατικού μηχανισμού και εξέφρασε την ελπίδα πως η κατάσταση θα βελτιωθεί με τη βοήθεια του καιρού. Απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να ακούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της πυροσβεστικής που είναι αρμόδιοι. 

«Βρίσκομαι εδώ για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και στους άντρες της πυροσβεστικής, της πολιτικής γραμματείας και της τοπικής αυτοδικοίησης (...) οι πυροσβέστες έχουν δώσει τον εαυτό τους σε αυτή την προσπάθεια, είναι ξάγρυπνοι, χωρίς φαγητό, κουρασμένοι και έχουν την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό της ελληνικής κοινωνίας». 

 

Κλείνοντας, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι έχει ήδη υποβληθεί αίτημα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και τέσσερα ακόμα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ, θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις. Όπως είπε, σε τέτοιες συγκυρίες είναι αναγκαία η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr