Ανέβηκαν οι τόνοι απόψε στη Βουλή, μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για το επιτελικό κράτος

 

Ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε στην κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας, κατηγορώντας την ότι κομματικοποιεί τη δημόσια διοίκηση, ενώ άφησε αιχμές και για τους μετακλητούς υπαλλήλους και την επένδυση στο Ελληνικό. «Αντί για αξιοκρατική στελέχωση επιχειρείται την άλωση του κράτους με επιλογή προσώπων από το κομματικό σας μητρώο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. «Λαϊκίζατε επι 4,5 χρόνια για τους μετακλητούς – κι ας ήμασταν εμείς που τους μειώσαμε – έρχεστε εσείς σήμερα και συστήνετε 700 θέσεις μετακλητών και αυξημένες αποδοχές. Με τις προτεινόμενες διατάξεις όλοι οι μετακλητοί θα τυγχάνουν ειδικών μισθολογικών προνομίων και χωρίς να απαιτείται ούτε καν πτυχίο ΑΕΙ. Το πτυχίο Λυκείου θα αρκεί για την επιλογή του προσώπου. Τόσους άριστους έχετε μαζέψει».

 

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, που σχολίασε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε 53 περισσότερους μετακλητούς υπαλλήλους από την παρούσα κυβέρνηση. «Μιλάτε για υπερδομή Προεδρίας της Κυβέρνησης. Εδώ έχουμε συγκεκριμένο αριθμό. Στη ΓΓ κυβέρνησης υπηρετούσαν 55 – στη ΓΓ πρωθυπουργού 86 και επιπλέον 20 στη δομή αντιπροέδρου –σύνολο 161 και σήμερα περιορίζονται στους 100 συν τους 8 που προβλέπονται για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Σύνολο 108 αντί 161 που είχατε εσείς» είπε σε άλλο σημείο για τους μετακλητούς που υπηρετούν στο Μέγαρο Μαξίμου. 

 

«Επιτρέψτε μου ένα ευφυολόγημα κύριε Τσίπρα. Κρατώ την πρόβλεψή σας ότι το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος δεν θα πετύχει. Εύχομαι να είναι ανάλογης επιτυχίας πρόβλεψη με αυτό που είπατε προεκλογικά πως ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα χάσετε τις εκλογές».

 

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε τον λόγο και προκάλεσε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει τα λεγόμενά του, υποδεικνύοντας με ποιον η νέα κυβέρνηση εξυπηρετεί τον επενδυτή, ενώ έκανε παράλληλα λόγο για συγκεκριμένα συμφέροντα που ήθελαν να σταματήσει η επένδυση στο Ελληνικό.

 

«Θα σας μιλήσω με σεβασμό που αρμόζει στο θεσμικό σας αξίωμα αλλα μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Καταθέσαμε τροπολογία στο νόμο 2012 . Μια τροπολογία 3 γραμμών με νομοτεχνική αποσαφήνιση», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Είπατε ψευδώς ότι με το νόμο αλλάξαμε τους όρους σύμβασης. Είστε πρώην πρωθυπουργός και δεν αρμόζει να λέτε τέτοια ψέματα για μια πολύ σοβαρή επένδυση που και εσείς με τον τρόπο σας προσπαθήσατε να στηρίξετε».

 

«Το να τσακωνόμαστε στην Βουλή στέλνει κακό μήνυμα στο εξωτερικό και στους επενδυτές την ώρα που θέλουμε να δείξουμε ότι χώρα αλλάζει σελίδα. Εγκαταλείψτε αυτά που κάνατε στο παρελθόν. Οσα είπατε για το Ελληνικό ήταν όλα ψέματα», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

 

Για τη Βασιλική Θάνου, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν σταθερή από τότε που ορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού: «Κατερίνα Σαβαΐδου σας θυμίζει τίποτα; Την "φάγατε" με μια ψευδή δημοσίευση και την καθαιρέσατε ενώ η γυναίκα δικαιώθηκε. Εμείς κάνουμε κάτι διαφορετικό. Πριν από τις εκλογές όταν φέρατε την Θάνου και την εκλέξατε με την ΧΑ είπαμε ότι αυτή η εκλογή θα είναι άκυρη. Διορίσατε την κα Θάνου αλλά διορίσατε και την νομική σύμβουλο του κ. Παππά στην συγκεκριμένη επιτροπή. Η μισή κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε σε κρατικές θέσεις και επιτροπές. Εμείς λέμε ότι σε μια τόσο σοβαρή επιτροπή δεν μπορεί να υπάρχει κανένας με ίχνος πολιτικής επιρροής», τόνισε καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την τροπολογία για την οποία διαμαρτύρεται.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr