Απάντηση Γεραπετρίτη σε Τσίπρα για μετακλητούς: Είχατε περισσότερους

Απάντηση Γεραπετρίτη σε Τσίπρα για μετακλητούς: Είχατε περισσότερους Facebook Twitter
EUROKINISSI
11

Ανέβηκαν οι τόνοι απόψε στη Βουλή, μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση για το επιτελικό κράτος

Ο πρώην πρωθυπουργός επιτέθηκε στην κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας, κατηγορώντας την ότι κομματικοποιεί τη δημόσια διοίκηση, ενώ άφησε αιχμές και για τους μετακλητούς υπαλλήλους και την επένδυση στο Ελληνικό. «Αντί για αξιοκρατική στελέχωση επιχειρείται την άλωση του κράτους με επιλογή προσώπων από το κομματικό σας μητρώο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. «Λαϊκίζατε επι 4,5 χρόνια για τους μετακλητούς – κι ας ήμασταν εμείς που τους μειώσαμε – έρχεστε εσείς σήμερα και συστήνετε 700 θέσεις μετακλητών και αυξημένες αποδοχές. Με τις προτεινόμενες διατάξεις όλοι οι μετακλητοί θα τυγχάνουν ειδικών μισθολογικών προνομίων και χωρίς να απαιτείται ούτε καν πτυχίο ΑΕΙ. Το πτυχίο Λυκείου θα αρκεί για την επιλογή του προσώπου. Τόσους άριστους έχετε μαζέψει».

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, που σχολίασε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε 53 περισσότερους μετακλητούς υπαλλήλους από την παρούσα κυβέρνηση. «Μιλάτε για υπερδομή Προεδρίας της Κυβέρνησης. Εδώ έχουμε συγκεκριμένο αριθμό. Στη ΓΓ κυβέρνησης υπηρετούσαν 55 – στη ΓΓ πρωθυπουργού 86 και επιπλέον 20 στη δομή αντιπροέδρου –σύνολο 161 και σήμερα περιορίζονται στους 100 συν τους 8 που προβλέπονται για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Σύνολο 108 αντί 161 που είχατε εσείς» είπε σε άλλο σημείο για τους μετακλητούς που υπηρετούν στο Μέγαρο Μαξίμου. 

«Επιτρέψτε μου ένα ευφυολόγημα κύριε Τσίπρα. Κρατώ την πρόβλεψή σας ότι το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος δεν θα πετύχει. Εύχομαι να είναι ανάλογης επιτυχίας πρόβλεψη με αυτό που είπατε προεκλογικά πως ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα χάσετε τις εκλογές».

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε τον λόγο και προκάλεσε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει τα λεγόμενά του, υποδεικνύοντας με ποιον η νέα κυβέρνηση εξυπηρετεί τον επενδυτή, ενώ έκανε παράλληλα λόγο για συγκεκριμένα συμφέροντα που ήθελαν να σταματήσει η επένδυση στο Ελληνικό.

«Θα σας μιλήσω με σεβασμό που αρμόζει στο θεσμικό σας αξίωμα αλλα μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας. Καταθέσαμε τροπολογία στο νόμο 2012 . Μια τροπολογία 3 γραμμών με νομοτεχνική αποσαφήνιση», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Είπατε ψευδώς ότι με το νόμο αλλάξαμε τους όρους σύμβασης. Είστε πρώην πρωθυπουργός και δεν αρμόζει να λέτε τέτοια ψέματα για μια πολύ σοβαρή επένδυση που και εσείς με τον τρόπο σας προσπαθήσατε να στηρίξετε».

«Το να τσακωνόμαστε στην Βουλή στέλνει κακό μήνυμα στο εξωτερικό και στους επενδυτές την ώρα που θέλουμε να δείξουμε ότι χώρα αλλάζει σελίδα. Εγκαταλείψτε αυτά που κάνατε στο παρελθόν. Οσα είπατε για το Ελληνικό ήταν όλα ψέματα», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Για τη Βασιλική Θάνου, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν σταθερή από τότε που ορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού: «Κατερίνα Σαβαΐδου σας θυμίζει τίποτα; Την "φάγατε" με μια ψευδή δημοσίευση και την καθαιρέσατε ενώ η γυναίκα δικαιώθηκε. Εμείς κάνουμε κάτι διαφορετικό. Πριν από τις εκλογές όταν φέρατε την Θάνου και την εκλέξατε με την ΧΑ είπαμε ότι αυτή η εκλογή θα είναι άκυρη. Διορίσατε την κα Θάνου αλλά διορίσατε και την νομική σύμβουλο του κ. Παππά στην συγκεκριμένη επιτροπή. Η μισή κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ διορίστηκε σε κρατικές θέσεις και επιτροπές. Εμείς λέμε ότι σε μια τόσο σοβαρή επιτροπή δεν μπορεί να υπάρχει κανένας με ίχνος πολιτικής επιρροής», τόνισε καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την τροπολογία για την οποία διαμαρτύρεται.

Πολιτική
11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Γεραπετρίτης :«Επιτρέψτε μου ένα ευφυολόγημα κύριε Τσίπρα. Κρατώ την πρόβλεψή σας ότι το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος δεν θα πετύχει. Εύχομαι να είναι ανάλογης επιτυχίας πρόβλεψη με αυτό που είπατε προεκλογικά πως ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα χάσετε τις εκλογές». Πηγή: www.lifo.grΤο καλύτερο, λίγα λόγια και καλά.Μάθημα για κάθε υπερφίαλο που πλασσάρει ότι είναι "θεός" για να πάρει ψήφους από πολίτες που "δεν ερευνούν" αλλά "πιστεύουν".(Όλων των πολιτικών αποχρώσεων υπερφίαλο, για να μη ξεχνιώμαστε)
"που σχολίασε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε 53 περισσότερους μετακλητούς υπαλλήλους από την παρούσα κυβέρνηση"Δηλαδή έχει 53 λιγότερους από τους 700 του ΣΥΡΙΖΑ.. δεν το λες και φοβερή μείωση!Επίσης ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε με πόσους ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση γιατί ως γνωστόν αρχίζεις με λίγους και προστίθενται περισσότεροι στη συνέχεια. Δηλαδή αυτή η κυβέρνηση που άρχισε με 650 τους πόσους θα φτάσει σε 2-3 χρόνια?Τέλος παρατήρησα ότι δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από την κυβέρνηση για την αλλαγή στα κριτήρια επιλογής των μετακλητών. Μα ούτε ένα πτυχίο δεν χρειάζονται πια?Αριστεία
ConsulΑφού επισημάνω ότι ορθά επισημαίνετε την "εξυπνάδα" του, εγώ να εστιάσω που σκίζει όψιμα τα ρούχα του για την ""αριστεία", ο γνωστός έγκυρος σχολιαστής του Πεκίνου - παρεμπιπτόντως, που παρόλο που έχει εκτεθεί άπειρες φορές, εξακολουθεί να "δολώνει" και όποιος τσιμπήσει...Σιγούσε λοιπόν, όταν π.χ. διορίσθηκε ως "άριστος πτυχιούχος" ο κ. Καρανίκας ας πούμε, σαν σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού και πληρωνόταν από τους φόρους μας, με μισθό 2087 € τον μήνα. Προφανέστατα, γιατί το πτυχίο των ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων Λάρισας ήταν αυτό που τον έχριζε "άριστο" για την θέση.Συν οι γνώσεις του από κρέμες και καλλυντικά, κατά την "περίοδο Μενεγάκη" (γνωστή ηρωϊκή επαναστατική ιέρεια).ΥΓΑν κάποιοι απορούν, έχω αποφασίσει να μην απευθύνομαι πια στον St Beijinger τον ίδιο, αφού είναι μάταιο.Ο ίδιος και οι παλαιότεροι εδώ μέσα ξέρουν.Αλλά όποτε βρίσκεται μπροστά μου, τον καταγγέλλω.
@ΕΛΠΟ κάνεις δεν απορεί ούτε ενδιαφέρεται. Το ότι έχεις τέτοιο κόλλημα και έχεις ανάγει μια απλή συζήτηση σε προσωπική βεντέτα είναι δικό σου θέμα. Η μόνη απορία είναι μάλλον αν δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις!Όσο για τη μείωση, ναι ΟΚ, οι 53 που αναφέρθηκαν από τον Γεραπετρίτη ήταν αναφορικά με τους 161, αλλά πιο πάνω στο άρθρο γράφει για 700, στην ομιλία του ο Τσίπρας είπε για 770 και κάπου αλλού διάβασα για 2800. Τελικά τι ακριβώς ισχύει και ποιες είναι οι μειώσεις που έγιναν?Μήπως έγιναν μειώσεις κάπου συγκεκριμένα (στο Μέγαρο Μαξίμου που ανέφερε ο Γεραπετρίτης) και αυξήσεις κάπου αλλού (στα υπουργεία και στις γραμματείες)?Όσο για την αλλαγή κριτηρίων για τους μετακλητούς και πλέον δεκτό μόνο το απολυτήριο Λυκείου, @Consul σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό περί παπάτζας, σου εξηγώ ότι το άρθρο στους FT δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συζητάμε και σου παραθέτω το κείμενο από το νομοσχέδιο που κατατέθηκε:Άρθρο 48Ελάχιστα προσόντα και αποδοχές μετακλητών υπαλλήλωνΌσοι καλύπτουν θέσεις συνεργατών των ιδιαίτερων γραφείων του άρθρου 46 του παρόντος είτε με πρόσληψη, είτε με απόσπαση, είτε με ανάθεση καθηκόντων πρέπει να πληρούν τα εξής ελάχιστα προσόντα: (α) απολυτήριο Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, καθώς και κάθε τίτλου που προβλέπεται ως προσόν διορισμού για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο π.δ. 50/2001 (Α’ 39), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και (β) καλή γνώση γλώσσας χώρας της Ε.Ε..Αυτά για να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε.
@ΕΛΠΟΕν τω μεταξύ και τα περί δήθεν αλλαγής κριτηρίων επιλογής (προς τα κάτω, ώστε να μην χρειάζονται πλέον πτυχίο), παπάτζες είναι. πχ ο "αντικειμενικός" δημοσιογράφος που έστειλε το κειμενάκι του στους Times και δημοσιεύτηκε προχθές, μετακλητός του Τσίπρα ήταν με απολυτήριο λυκείου.Μιλάμε πλέον καθαρά για περιπτώσεις ιδεολογικών ταλιμπάν.
"Όσο για την αλλαγή κριτηρίων για τους μετακλητούς και πλέον δεκτό μόνο το απολυτήριο Λυκείου, @Consul σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό περί παπάτζας, σου εξηγώ ότι το άρθρο στους FT δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συζητάμε και σου παραθέτω το κείμενο από το νομοσχέδιο που κατατέθηκε: Πηγή: www.lifo.gr"1)Δεν σχολιασα το αρθρο στους FT, επεσημανα το οτι ο συντακτης του αρθρου ειναι αποφοιτος Β'βαθμιας εκπαιδευσης.2)Στο αρχικο σχολιο , εγραψες επι λεξη "Τέλος παρατήρησα ότι δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από την κυβέρνηση για την αλλαγή στα κριτήρια επιλογής των μετακλητών. "Λεξη Κλειδι: Αλλαγή. Με κεφαλαια μπας και το δεις: ΑΛΛΑΓΗ. Ποιες ηταν λοιπον οι απαιτησεις προσοντων επι ΣΥΡΙΖΑ ωστε να συγκριθουν με τις νεες και να στοιχειοθετειται ΑΛΛΑΓΗ?
Ο προηγούμενος νόμος (προεδρικό διάταγμα 65 του 2005) όριζε ότι αν δεν υπάρχει τίτλος ΑΕΙ τότε πρέπει να υπάρχει απολυτήριο λυκείου ΚΑΙ ειδική εμπειρία στον χώρο.Αυτό λέμε όταν λέμε αλλαγή. Γιατί πλέον απλό απολυτήριο λυκείου αρκεί για όλες τις περιπτώσεις μετακλητών.Παραθέτω εδώ τις αντίστοιχες παραγράφους:.Για την κατάληψη των θέσεων των πολιτικών γραφείων που προβλέπονται ή συνιστώνται κατά το άρθρο 55 παρ. 2, 4 και 5, απαιτούνται τα ακόλουθα τυπικά προσόντα:α) Για την κατοχή θέσης διευθυντή πολιτικού γραφείου: πτυχίο σχολής ή τμήματος Α.Ε.Ι. της Χώρας ή ισότιμο ξένης ανώτατης σχολής ή απολυτήριο λυκείου ή εξατάξιου γυμνασίου και ειδική πείρα σε θέματα πολιτικού γραφείου ή διοίκησης στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα, β) Για την κατοχή των λοιπών θέσεων μετακλητών υπαλλήλων: απολυτήριο λυκείου ή εξατάξιου γυμνασίου, εκτιμώμενης κατά περίπτωση της γνώσης μιας ή περισσότερων ξένων γλωσσών ή απολυτήριο δημοτικού σχολείου όταν πρόκειται για πλήρωση θέσης ως και Β' βαθμού γ) Για τους ειδικούς συμβούλους και ειδικούς συνεργάτες: αα) Πτυχίο σχολής ή τμήματος Α Ε Ι της Χώρας ή ισότιμο ξένης ανώτατης σχολής ή ανώτατης κατά το νόμο στρατιωτικής σχολής των Ενόπλων Δυνάμεων ή των Σωμάτων Ασφαλείας. ββ) Ειδίκευση σε επιστημονικό ή επαγγελματικό τομέα συναφή με τις αρμοδιότητες του οικείου μέλους της Κυβέρνησης ή υφυπουργού που αποδεικνύεται με αξιόλογη επιστημονική ενασχόληση (δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε συνέδρια, ομάδες εργασίας κ.λ.π) ή αξιόλογη επαγγελματική απασχόληση ή επαρκείς γνώσεις και σημαντική εμπειρία, ανάλογη με τα αντικείμενα που πρόκειται να τους ανατεθούν. Η ειδίκευση αυτή μπορεί να αποδεικνύεται επίσης από την ιδιότητα όσων πρόκειται να ασκήσουν καθήκοντα ειδικού συμβούλου ή συνεργάτη ως επαγγελματιών ειδικής εμπειρίας.γγ) Ειδικά για την πλήρωση θέσεων ειδικών συνεργατών αρκεί η ειδική εμπειρία στον τομέα που προσλαμβάνονται, χωρίς να απαιτούνται απαραίτητα τα προσόντα των στοιχ. αα' και ββ' της περ. γ' αυτής της παραγράφου.9.Σε κάθε περίπτωση πλήρωσης με διορισμό θέσης μετακλητού υπαλλήλου ή ειδικού συμβούλου ή συνεργάτη σε πολιτικά γραφεία μελών της Κυβέρνησης ή υφυπουργών απαιτούνται τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται κάθε φορά για τους δημοσίους πολιτικούς διοικητικούς υπαλλήλους, εκτός από το ανώτερο όριο ηλικίας για διορισμό. Διορισμός δεν μπορεί επίσης να γίνει σε οποιοδήποτε από τις πιο πάνω θέσεις, ανστο πρόσωπο του υποψήφιου για διορισμό συντρέχει κώλυμα από εκείνα που προβλέπει ο νόμος ως κώλυμα για το διορισμό δημοσίου πολιτικού διοικητικού υπαλλήλου.10.Η ύπαρξη των προσόντων και η ανυπαρξία κωλύματος της προηγούμενης παραγράφου στο πρόσωπο του υποψήφιου για το διορισμό, βεβαιώνεται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986.(Παρεμπιπτόντως το 2005 δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση)
St Beijinger 8.8/04.26'Για τελευταία φορά, για να ενημερωθούν όσοι ενδεχομένως δεν σας ξέρουν και για τα περί "προσωπικής βεντέτας"."Προσωπική βεντέτα" δημιουργείτε εσείς, αποκαλώντας π.χ. "ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΌ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ", όποιον δεν υποστήριζε ντε και καλά τον ΣΥΡΙΖΑ.Υπενθυμίζω ότι σας κάλεσα προ πολλού και επανειλημμένα να αποδείξετε ανατρέχοντας στο προφίλ μου, 1 (ένα) σχόλιό μου που υποστηρίζω την ΝΔ.ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.Αυτά προς γνώσιν όλων. Σας προσφέρθηκε ένα δημόσιο βήμα μέσω της "Λ" και το χρησιμοποιείτε - όχι ότι είστε ο μόνος - για καθοδηγημένη κομματική προπαγάνδα...Αυτή είναι η σοβαρότητα και η αξιοπιστία σας.
Τα κάνουν και άλλοι αυτά. Που, όταν κάποιοι τους βάλουν δύσκολα (που συχνά τα προκαλούν μόνοι τους, με τα ίδια τα λόγια τους), αρχίζουν τους αποπροσανατολισμούς πουλώντας θυματοποίηση, αρχίζοντας την κλάψα για "προσωπικές επιθέσεις" και "δολοφονίες χαρακτήρων" και βαφτίζουν τους ενοχλητικούς ως "αριστερούληδες" (βολικός όρος - ομπρέλλα), "ψυχωσικούς" και δεν συμμαζεύεται, νομίζοντας ότι θα καταφέρουν να βγουν καθαροί από την χεσμένη φωλιά τους για να συνεχίσουν να κουνάνε το δάχτυλο στους υπόλοιπους, κάνοντας ακριβώς αυτά που καταγγέλουν οργισμένοι, σπέρνοντας και οι ίδιοι το μίσος που χρεώνουν σε άλλους. Κούνια που τους κούναγε...