Τσίπρας: Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος θα επιφέρει πρόσθετα βάρη

Τσίπρας: Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος θα επιφέρει πρόσθετα βάρη Facebook Twitter
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
2

Ως «θεσμική λαθροχειρία» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ακόμα πως θα επιφέρει πρόσθετα γραφειοκρατικά και δημοσιονομικά βάρη. 

«Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα, συνιστά μια θεσμική λαθροχειρία. Βαφτίζεται νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, ένα νομοσχέδιο που βάλλει ευθέως ενάντια στο δημοκρατικό έλεγχο και τη διάκριση των εξουσιών», είπε ο κ. Τσίπρας και μίλησε για «σκληρά συγκεντρωτικό μοντέλο» κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι θέλει «τις υπερεξουσίες εις βάρος του δημοκρατικού ελέγχου, εις βάρος τελικά της ίδιας της Βουλής». «Αυτές οι παρεμβάσεις από τη Μεταπολίτευση και μετά, δεν έχουν ξαναγίνει», προσέθεσε.

Ανέφερε ότι πέραν των άλλων, το νομοσχέδιο θα επιφέρει πρόσθετα γραφειοκρατικά και δημοσιονομικά βάρη, ετήσια επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού ύψους τουλάχιστον 2.271.000. Μίλησε για «υποκρισία» όταν κατηγορείτο από «παπαγαλάκια» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για υπερβολικό αριθμό μετακλητών και σπατάλες, καθώς με τις προβλέψεις του σ/ν μόνο για ΓΓ Πρωθυπουργού «αυτομάτως έχουμε αύξηση των θέσεων ευθύνης και των αντίστοιχων επιδομάτων πάνω από 50%». «Τώρα δεν τρέχει κάστανο», είπε.

«Σας ενοχλεί που η Επιτροπή Ανταγωνισμού ελέγχει σοβαρές υποθέσεις»

Για το θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «με μια ξεκάθαρα φωτογραφική διάταξη αμφίβολης συνταγματικότητας, που αντίκειται στο ενωσιακό δίκαιο, και θα το διαπιστώσετε σύντομα, και κατά παράβαση κάθε έννοιας ηθικής και πολικής δεοντολογίας, επιχειρείτε την καθαίρεση της Διοίκησης της Αρχής, μέσω αναδρομικής θέσπισης κωλυμάτων διορισμού».

«Γιατί δε το λέτε καθαρά; Σας ενοχλεί που η Επιτροπή Ανταγωνισμού ελέγχει σοβαρές υποθέσεις μεταξύ των οποίων και το καρτέλ στο χώρο της διανομής του Τύπου. Αυτό σας ενοχλεί», προσέθεσε. «Γιατί δεν λέτε ότι έχετε σχεδιασμό να ευνοήσετε συγκεκριμένα συμφέροντα στο χώρο του Τύπου και σας έπιασε τώρα ο πόνος για το αν η πρόεδρος είναι πολιτικά ουδέτερη. Γιατί δεν λέτε το ίδιο και για τη Τράπεζα της Ελλάδας; Ο υπουργός Οικονομικών του κ. Σαμαρά είναι ουδέτερος;».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"το νομοσχέδιο θα επιφέρει πρόσθετα γραφειοκρατικά και δημοσιονομικά βάρη, ετήσια επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού ύψους τουλάχιστον 2.271.000". Πηγή: www.lifo.grΚαίγομαι να μάθω πως προέκυψε το ποσό των 2.271.000 € (όχι 2.272.000).Μου αρέσει η ακρίβεια, περιμένω.Επί της ουσίας πάντως, αν είναι με 2.300.000 € να αποκτήσουμε "επιτελικό κράτος", χαλάλι θα έλεγα !Το πολιτικό βάρος δλδ της δήλωσης Τσίπρα είναι μηδέν, στοχεύοντας στον συνήθη εντυπωσιασμό των "κολλημένων" (που έτσι μας θέλει).
Τσίπρας: Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος θα επιφέρει πρόσθετα βάρη Πηγή: www.lifo.grΆιντε για καμιά βουτιά βρε κουρασμένο αναχρονιστικό πολιτικό βαρίδιο.