Τσίπρας: Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος θα επιφέρει πρόσθετα βάρη

Τσίπρας: Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος θα επιφέρει πρόσθετα βάρη Facebook Twitter
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
2

Ως «θεσμική λαθροχειρία» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ακόμα πως θα επιφέρει πρόσθετα γραφειοκρατικά και δημοσιονομικά βάρη. 

«Το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα, συνιστά μια θεσμική λαθροχειρία. Βαφτίζεται νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, ένα νομοσχέδιο που βάλλει ευθέως ενάντια στο δημοκρατικό έλεγχο και τη διάκριση των εξουσιών», είπε ο κ. Τσίπρας και μίλησε για «σκληρά συγκεντρωτικό μοντέλο» κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι θέλει «τις υπερεξουσίες εις βάρος του δημοκρατικού ελέγχου, εις βάρος τελικά της ίδιας της Βουλής». «Αυτές οι παρεμβάσεις από τη Μεταπολίτευση και μετά, δεν έχουν ξαναγίνει», προσέθεσε.

Ανέφερε ότι πέραν των άλλων, το νομοσχέδιο θα επιφέρει πρόσθετα γραφειοκρατικά και δημοσιονομικά βάρη, ετήσια επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού ύψους τουλάχιστον 2.271.000. Μίλησε για «υποκρισία» όταν κατηγορείτο από «παπαγαλάκια» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για υπερβολικό αριθμό μετακλητών και σπατάλες, καθώς με τις προβλέψεις του σ/ν μόνο για ΓΓ Πρωθυπουργού «αυτομάτως έχουμε αύξηση των θέσεων ευθύνης και των αντίστοιχων επιδομάτων πάνω από 50%». «Τώρα δεν τρέχει κάστανο», είπε.

«Σας ενοχλεί που η Επιτροπή Ανταγωνισμού ελέγχει σοβαρές υποθέσεις»

Για το θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «με μια ξεκάθαρα φωτογραφική διάταξη αμφίβολης συνταγματικότητας, που αντίκειται στο ενωσιακό δίκαιο, και θα το διαπιστώσετε σύντομα, και κατά παράβαση κάθε έννοιας ηθικής και πολικής δεοντολογίας, επιχειρείτε την καθαίρεση της Διοίκησης της Αρχής, μέσω αναδρομικής θέσπισης κωλυμάτων διορισμού».

«Γιατί δε το λέτε καθαρά; Σας ενοχλεί που η Επιτροπή Ανταγωνισμού ελέγχει σοβαρές υποθέσεις μεταξύ των οποίων και το καρτέλ στο χώρο της διανομής του Τύπου. Αυτό σας ενοχλεί», προσέθεσε. «Γιατί δεν λέτε ότι έχετε σχεδιασμό να ευνοήσετε συγκεκριμένα συμφέροντα στο χώρο του Τύπου και σας έπιασε τώρα ο πόνος για το αν η πρόεδρος είναι πολιτικά ουδέτερη. Γιατί δεν λέτε το ίδιο και για τη Τράπεζα της Ελλάδας; Ο υπουργός Οικονομικών του κ. Σαμαρά είναι ουδέτερος;».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
"το νομοσχέδιο θα επιφέρει πρόσθετα γραφειοκρατικά και δημοσιονομικά βάρη, ετήσια επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού ύψους τουλάχιστον 2.271.000". Πηγή: www.lifo.grΚαίγομαι να μάθω πως προέκυψε το ποσό των 2.271.000 € (όχι 2.272.000).Μου αρέσει η ακρίβεια, περιμένω.Επί της ουσίας πάντως, αν είναι με 2.300.000 € να αποκτήσουμε "επιτελικό κράτος", χαλάλι θα έλεγα !Το πολιτικό βάρος δλδ της δήλωσης Τσίπρα είναι μηδέν, στοχεύοντας στον συνήθη εντυπωσιασμό των "κολλημένων" (που έτσι μας θέλει).
Τσίπρας: Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος θα επιφέρει πρόσθετα βάρη Πηγή: www.lifo.grΆιντε για καμιά βουτιά βρε κουρασμένο αναχρονιστικό πολιτικό βαρίδιο.