Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι θα μεταβεί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Μητσοτάκης θα φτάσει στις εννέα το βράδυ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε το μεσημέρι την Αττική.

 

Νωρίτερα, με ανάρτηση στο Twitter, στον επίσημο λογαριασμό της κυβέρνησης, τονίζεται πως «ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει τεθεί σε ετοιμότητα εάν χρειαστεί η συνδρομή του».

 

«Συνιστώ ψυχραιμία και καλώ τους πολίτες να ενημερώνονται και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε», επισημαίνεται.

 

Η Πυροσβεστική τέθηκε σε κατάσταση γενικής επιφυλακής, λόγω του ισχυρού σεισμού.

 

Όπως ανακοινώθηκε, αυτή την ώρα περιπολούν 350 πυροσβέστες, 80 επιχειρησιακοί αξιωματικοί και 150 πυροσβεστικά οχήματα για παροχή βοήθειας και εξασφάλιση κάθε αναγκαίας υποστήριξης που τυχόν απαιτηθεί.

 

Σημειώνεται, ότι ο κρατικός μηχανισμός θα παραμείνει σε πλήρη ετοιμότητα για 48 ώρες, ενώ για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους θα γίνουν αυξημένες περιπολίες σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.