Παρασκήνιο: Εκτός κυβέρνησης η Όλγα Κεφαλογιάννη - Γιατί αρνήθηκε το υπουργείο Τουρισμού

Παρασκήνιο: Εκτός κυβέρνησης η Όλγα Κεφαλογιάννη - Γιατί αρνήθηκε το υπουργείο Τουρισμού Facebook Twitter
2

Εκτός κυβέρνησης ΝΔ μένει τελικά η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία φέρεται να αρνήθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει επικεφαλής του υπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μάλιστα αυτή ήταν και μια από τις αιτίες που υπήρξε καθυστέρηση στην ανακοίνωση του νέου υπουργικού συμβουλίου πριν από λίγο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο παρελθόν είχε γίνει μια συζήτηση μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και της κ. Κεφαλογιάννη για συνένωση των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού με μια αναπτυξιακή λογική.

Ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται τελικά να επέλεξε να μην προχωρήσει σε συνένωση των συγκεκριμένων υπουργείων, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες οδήγησε την Όλγα Κεφαλογιάννη να αρνηθεί τη θέση της υπουργού Τουρισμού.

Υπενθυμίζεται πως η Όλγα Κεφαλογιάννη εξελέγη πρώτη σε σταυρούς στην Α' Αθήνας, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει υπουργός Τουρισμού.

Να σημειωθεί πως στην σύνθεση της πρώτης κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει η Λίνα Μενδώνη και το υπουργείο Τουρισμού ο Χάρης Θεοχάρης.

Η δήλωση της Όλγας Κεφαλογιάννη προτού γίνει η ανακοίνωση των ονομάτων που επισημοποίησε πως δεν παίρνει υπουργείο:

Θέλω να ευχαριστήσω τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Αθήνας που μου έκαναν την ύψιστη τιμή να με εκλέξουν, για τρίτη συνεχόμενη φορά, πρώτη στην Α' περιφέρεια Αθηνών.

Όλες και όλους, που στήριξαν και σε αυτές τις εκλογές την παράταξη μας.

Όλες και όλους τους πολίτες της Αθήνας, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, τους οποίους συνάντησα, άκουσα και με τους οποίους συζήτησα αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου.

Για έναν πολιτικό, η μεγαλύτερη τιμή και ευθύνη είναι η εκλογή του από τον λαό. Η εντολή που του δίνει να υπερασπιστεί αρχές, αξίες, ήθος και ύφος.

Και αυτή την εντολή πρέπει να σέβεται και να τιμά.

Αυτή, τον ορίζει και τον οδηγεί.

Μπροστά μας έχουμε μια ιστορική ευθύνη να φέρουμε την πολιτική αλλαγή στον τόπο. Μια καθαρή εντολή εθνικής ανασυγκρότησης, για να πάμε τη χώρα μπροστά.

Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες είναι μεγάλες.

Οφείλουμε να ανταπεξέλθουμε, να δώσουμε μαζί και αυτή τη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα.

Εμείς, συνεχίζουμε σταθερά μαζί.

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, η Όλγα θεωρεί υποτιμητικό σκέτο του τουρισμού και έπρεπε, σώνει και ντε, να πηγαίνει πακέτο με το πολιτισμού; Ξέρει από αρχαία η Όλγα ; (γιατί το 90% του "πολιτισμού" μας αρχαία είναι). Καλύτερα. Μια χαρά ο Θεοχάρης στο τουρισμού ως τεχνοκράτης. Εφικτή η συνεργασία με το Πολιτισμού, που η Μενδώνη μπορεί να καταλάβει, οπότε, ίσως, επιτέλους, να αποκτήσουμε έναν σύγχρονο, ποιοτικό, τουρισμό