Είναι ειδικότητα του Τσίπρα να κάνει το όχι ναι, σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στα επιδόματα ούτε θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι.

 

«Καλοδεχούμενη η απόφαση να έρθει στον ΣΚΑΪ. Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την εμμονή. Είναι ειδικότητα του Τσίπρα να κάνει το όχι ναι. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω κινήσεις που αλλάζουν την στρατηγική ενός κόμματος πέντε ημέρες πριν τις εκλογές. Δείχνουν πανικό και απελπισία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

 

Η ΝΔ ζητά ισχυρή εντολή, δεν υπάρχει για τη χώρα περιθώριο για περιπέτειες, τόνισε.

 

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως όσοι ψηφίζουν τη ΝΔ δεν σημαίνει ότι συμφωνούν σε όλα με το πρόγραμμα του κόμματος. Εκτίμησε πως πολλοί που ψήφισαν ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές θα ψηφίσουν τη ΝΔ, ενώ κάλεσε αυτούς που ψήφισαν στις ευρεωκλογές μικρά κόμματα, τα οποία δεν έπιασαν το 3%, να στηρίξουν τη ΝΔ.

 

Επίσης, ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες να μην ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση αναφέροντας ότι καλό θα ήταν για την Δημοκρατία να μείνουν εκτός Βουλής τα δύο αυτά κόμματα.

 

Είναι λογικό η Εκκλησία να αντιδρά όταν κάποιος πουλά δήθεν επιστολές του Ιησού, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο. Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, έχουν αντιδράσει και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και από την Εκκλησία της Ελλάδος.

 

Σχετικά με το αν θα γίνει συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι: «Είναι νωρίς να γίνει συζήτηση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι θα μιλήσει και γι' αυτό θέμα και για το πρόσωπο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος στο τέλος του έτους. Όπως πρόσθεσε, το όνομα του επιτρόπου που θα προτείνει θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

 

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει θα καταργηθεί το άσυλο.

 

Για τα επιδόματα και τον ΕΝΦΙΑ


Δεν θα κοπεί κανένα επίδομα και θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ πρόσθεσε ότι η απάντηση στη φτώχεια είναι οι δουλειές.

 

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι το έκτακτο επίδομα που δινόταν τα Χριστούγεννα στους συνταξιούχους και το έδωσε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας ως «13η σύνταξη», θα δοθεί εκ νέου στο τέλος του 2020. Επίσης, τόνισε ότι οι μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από το 2020.

 

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να μειωθούν οι φόροι κληρονομιάς ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα υπάρξει συνολική πολιτική για την ακίνητη περιουσία, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο 30% ή και τα κίνητρα για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.