Δεν θα γίνει το debate των πολιτικών αρχηγών - Χωρίς συμφωνία η διακομματική

Δεν θα γίνει το debate των πολιτικών αρχηγών - Χωρίς συμφωνία η διακομματική Facebook Twitter
3

Δεν θα πραγματοποιηθεί το debate πολιτικών αρχηγών αφού τελικά τα κόμματα δεν κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο για την ημερομηνία της διεξαγωγής.

Μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε, η διακομματική επιτροπή συνεδρίασε ξανά τη Δευτέρα καταλήγοντας σε αδιέξοδο και στην απόφαση να μην πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά προτάθηκε η 27η Ιουνίου, ημερομηνία που δέχτηκε η Νέα Δημοκρατία αλλά απέρριψε το Κίνημα Αλλαγής. Στην συνέχεια έπεσε το τραπέζι η 2α Ιουλίου, όμως διατυπώθηκαν εντάσεις από το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Ως έκτακτη λύση, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η τηλεμαχία να λάβει χώρα μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιουλίου, που κατά πάσα πιθανότητα θα σήμαινε έναρξη του ντιμπέιτ τα ξημερώματα της 2ας Ιουλίου.

Το ενδεχόμενο τηλεμαχίας μεταξύ μόνον του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη επανέφερε, μετά την λήξη της συνεδρίασης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. 

«Τα κόμματα δεν είχαν τη διάθεση να αλλάξουν το πρόγραμμά τους. Εμείς ήμασταν ανοιχτοί σε όλες τις ημερομηνίες και προτείνουμε στη ΝΔ έστω και στην ύστατη στιγμή τις ημερομηνίες που αυτή θέλει. Να συμφωνήσουμε για να γίνει ντιμπέιτ τουλάχιστον μεταξύ των δύο», είπε.

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καλύτερα που δεν έγινε.Δεν θα χάσει και τίποτε η Δημοκρατία μας με το επίπεδο του πολιτικού "Survivor" που θα διεξαγόταν, αντί πολιτικών επιχειρημάτων.
Η καλύτερη απόδειξη ότι δεν μπορεί να ισχύσει η απλή αναλογική στην Ελλάδα σήμερα, όταν τα κόμματα δεν μπορούν ούτε να βρουν μια κοινή ημερομηνία για ένα ανούσιο debate. Σκεφτείτε τώρα μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Βελόπουλου-Λεβέντη ή μια ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-Βαρουφάκη-ΚΚΕ πόσο εύκολα θα έφτανε σε μια προγραμματική συμφωνία.Κρατήστε αυτή τη σκέψη και αναλογιστείτε ότι το παραπάνω δεν θα είναι απλά ένα σενάριο, εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία και δεν συμφωνηθεί κυβέρνηση στις 8 Ιουλίου εντός των 3 ημερών που διαρκούν οι διερευνητικές εντολές (για το debate δεν βρήκαν άκρη μετά από συζητήσεις 20 ημερών).Ύστερα αρχίστε να σκέφτεστε τι έχετε να κάνετε στις 4 Αυγούστου και στις 1 Σεπτεμβρίου και στις 6 Οκτωβρίου κ.ο.κ ...
Στη χώρα μας, λείπει ακόμη η πολιτική παιδεία και ωριμότητα για κυβερνήσεις συνεργασίας. Κυρίως γιατί, οι πολιτικοί δεν προτάσσουν την Πολιτική για το μακροπρόθεσμο καλό της χώρας, αλλά επιδιώκουν :1. Την κατάκτηση της Εξουσίας, ώστε να "βολέψουν" τον συνήθως ανεπάγγελτο εαυτό τους και όσους "δικούς τους" μπορούν. 2. Όσοι έχουν ακόμη "ψυχολογικά" πολιτικά απωθημένα από το παρελθόν, να δικαιωθούν υπαρξιακά πριν τον θάνατό τους και να "πάρουν εκδίκηση" οι "εμείς" από "αυτούς".Αυτοί δε οι δύο "στόχοι", γίνονται αποδεκτοί και κρίνονται θεμιτοί από μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας - δηλαδή των ψηφοφόρων -, όπως ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ 2015. Το δε 2018 - μετά και παρά τα όσα είχαν μεσολαβήσει με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - από το Μνημόνιο μέχρι το Μάτι -, ο κ. Πολάκης δεν δίστασε να πει "ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΕΚΛΕΓΟΥΜΕ" !Λες και αν μπαίνανε κάποιοι φυλακή, θα χορταίνανε αυτόματα τα πεινασμένα στομάχια, που ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑΪΖΕ ΧΑΒΙΑΡΙ !Με τέτοιο "σκηνικό" και "κλίμα", το "ντιμπέϊ" μας μάρανε, είπε ο Αλέφαντος - συγγνώμην, ο Τσίπρας -, για το ματσάκι !Ένας Βαμβακούλας θα μας σώσει ! Κάτι ξέρει ο Βαρουφάκης.