Νέο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

 

«Είμαστε λαός της ειρήνης, της φιλίας και της δημοκρατίας [...] αλλά αυτά προϋποθέτουν πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου από όλους», τόνισε, μεταξύ άλλων, και υπογράμμισε: «Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας, το έδαφος μας και την κυριαρχία μας, που είναι η κυριαρχία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας: 

 

«Η Εθνεγερσία της 25ης Μαρτίου 1821 είναι μια κορυφαία στιγμή στη μακραίωνη πορεία του Έθνους των Ελλήνων. Είναι η στιγμή της γέννησης, μέσα από την διαχρονική εθνική μας ταυτότητα, του νεότερου ελληνικού κράτους. Κατά τούτο η εθνική μας επέτειος δείχνει, ταυτοχρόνως, τις ρίζες του κράτους μας αλλά και την αποστολή του στο μέλλον.

 

Όπως τεκμηριώνει αμαχήτως το ιστορικό της 25ης Μαρτίου 1821, το νεότερο ελληνικό κράτος γεννήθηκε μέσα από μια "έκρηξη" Ελευθερίας, αποδεικνύοντας, για μιαν ακόμη φορά, ότι για εμάς, τους Έλληνες, η Ελευθερία είναι αξία υπαρξιακή: Μόνον ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπιστούμε την αξία μας και να δημιουργήσουμε, αναπτύσσοντας ελεύθερα την προσωπικότητά μας.

 

Αυτές οι ρίζες ελευθερίας προσδιορίζουν, ως δείκτες πορείας, και την αποστολή μας στο μέλλον. Είμαστε λαός της Ειρήνης, της Φιλίας, της Δημοκρατίας. Ειρήνη, Φιλία και Δημοκρατία όμως προϋποθέτουν πλήρη σεβασμό του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, από όλους. Κατά τούτο, είμαστε έτοιμοι όμως να υπερασπιστούμε, μέσα από την κληρονομιά μας και χωρίς καμία έκπτωση, την ελευθερία μας, ιδίως όμως να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας, το έδαφος μας και την κυριαρχία μας, που είναι η κυριαρχία και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας.

 

Χρόνια Πολλά».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr