ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου - Ενισχύονται τα σενάρια για ανασχηματισμό

Παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου - Ενισχύονται τα σενάρια για ανασχηματισμό Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
2

Την παραίτηση του από την κυβέρνηση υπέβαλε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, λίγες ώρες μετά την παραίτηση της συζύγου του, Ράνιας Αντωνοπούλου.

Η παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου έγινε αποδεκτή, αργά το βράδυ της Δευτέρας, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Λίγο μετά τις 8 το πρωί από το γραφείο του πρωθυπουργού εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο κ. Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό χθες και επικαλέστηκε λόγους ευθιξίας, μετά την παραίτηση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, με αφορμή θέμα που προέκυψε για την επιδότηση ενοικίου.

Οι εξελίξεις αναζωπυρώνουν τις συζητήσεις για ανασχηματισμό στη κυβέρνηση, ένα σενάριο που κυκλοφορεί ενισχυμένο εδώ και λίγες ώρες.

Ήδη η κυβέρνηση έχει τρεις κενές θέσεις, αφού πέρα από το ζεύγος Αντωνοπούλου - Παπαδημητρίου πριν ένα μήνα περίπου είχε παραιτηθεί και ο Κώστας Ζουράρις αφήνοντας κενή τη θέση υφυπουργού Παιδείας.

Αρκετά είναι τα πρόσωπα που «παίζουν» στο σενάριο του ανασχηματισμού με επικρατέστερα για απομάκρυνση να είναι αυτά των Γιάννη Μουζάλα, Λυδία Κονιόρδου και Κώστα Γαβρόγλου. Ωστόσο οποιαδήποτε εκτίμηση ως προς το αν οι παραπάνω υπουργοί μένουν ή φύγουν θεωρείται ακόμη επισφαλής καθώς όλα θα κριθούν από το αν ο Τσίπρας θα θελήσει να κάνει σχετικά μικρό και διορθωτικό ανασχηματισμό εξαιτίας των κενών θέσεων ή αν θα επιλέξει μια και καλή να δώσει ανανεωτική ένεση στο κυβερνητικό σχήμα .

Πολιτική
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αμμαν πια αχρειοι φιλελεδες! Τους φαγατε τους ανθρωπους, σε καιρο κρισης δυο μισθα φυγανε απο ενα σπιτικο! Μη φοβαστε κυρα ντωνοπουλου μου, υπαρχει και ο ΟΑΕΔ, φανταζομαι οτι ηδη εχετε κανει ηδη αιτηση για επιδομα ανεργιας. Μην ξεχασετε να τους πειτε να σας στελνουνε το τσεκ στη νιου γιορκ, εκει που πατε να πολεμησετε τον καπιταλισμο εκ των εσω.
Στο καλό.Φτάνει που και το αριστερό - υποτίθεται - πολιτικό έργο του ζεύγους ήταν μηδαμινό έως ανύπαρκτο, ήρθε και το ενοίκιο και έδεσε το γλυκό με μπόλικη μικροπρέπεια.Επαναστάτες "πατριώτες" πολιτικοί κατά τα άλλα, ΣΥΡΙΖΑΪΚΟΥ ήθους - όχι σαν τους άλλους.