Την παραίτηση του από την κυβέρνηση υπέβαλε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, λίγες ώρες μετά την παραίτηση της συζύγου του, Ράνιας Αντωνοπούλου.

 

Η παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου έγινε αποδεκτή, αργά το βράδυ της Δευτέρας, από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Λίγο μετά τις 8 το πρωί από το γραφείο του πρωθυπουργού εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του».

 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο κ. Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό χθες και επικαλέστηκε λόγους ευθιξίας, μετά την παραίτηση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, με αφορμή θέμα που προέκυψε για την επιδότηση ενοικίου.

 

Οι εξελίξεις αναζωπυρώνουν τις συζητήσεις για ανασχηματισμό στη κυβέρνηση, ένα σενάριο που κυκλοφορεί ενισχυμένο εδώ και λίγες ώρες.

 

Ήδη η κυβέρνηση έχει τρεις κενές θέσεις, αφού πέρα από το ζεύγος Αντωνοπούλου - Παπαδημητρίου πριν ένα μήνα περίπου είχε παραιτηθεί και ο Κώστας Ζουράρις αφήνοντας κενή τη θέση υφυπουργού Παιδείας.

 

Αρκετά είναι τα πρόσωπα που «παίζουν» στο σενάριο του ανασχηματισμού με επικρατέστερα για απομάκρυνση να είναι αυτά των Γιάννη Μουζάλα, Λυδία Κονιόρδου και Κώστα Γαβρόγλου. Ωστόσο οποιαδήποτε εκτίμηση ως προς το αν οι παραπάνω υπουργοί μένουν ή φύγουν θεωρείται ακόμη επισφαλής καθώς όλα θα κριθούν από το αν ο Τσίπρας θα θελήσει να κάνει σχετικά μικρό και διορθωτικό ανασχηματισμό εξαιτίας των κενών θέσεων ή αν θα επιλέξει μια και καλή να δώσει ανανεωτική ένεση στο κυβερνητικό σχήμα .