ΣΟΚ: Σε συσσίτια αστέγων τρώει η υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου

ΣΟΚ: Σε συσσίτια αστέγων τρώει η υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου Facebook Twitter
Το παλτό είναι του προπάππου μου
19

Ας υποθέσουμε ότι είσαι καθηγήτρια οικονομικών στις ΗΠΑ και ο σύζυγος σου επίσης και έχετε μια χαρά ζωή στη Νέα Υόρκη όπου από κοινού πολεμάτε τον καπιταλισμό όχι απλώς από μέσα αλλά από την μητρόπολή του.

Βλέπεις, μπορεί να έχεις 300.000 δολάρια μετοχές και 250.000 δολάρια σε καταθέσεις ενώ ο σύζυγος σου επενδυτικό χαρτοφυλάκιο κοντά στα 3 εκατομμύρια δολάρια, αλλά είστε ένα απλό, αριστερό ζευγάρι.

Μπορεί λοιπόν στις ΗΠΑ να μην τα έχετε καταφέρει ακόμα να εγκαθιδρύσετε τον σοσιαλισμό αλλά κάποιοι τίμιοι αγωνιστές τα κατάφεραν στην ψωροκώσταινα. Η Ελλάδα γίνεται η χώρα πρότυπο για την Ευρώπη και την εξουσία καταλαμβάνουν οι σύντροφοι σου, οι Συριζαίοι.

Μια διαφορετική μέρα ανατέλλει πάνω από την Γηραιά ήπειρο, μια μέρα ελπίδας και ανάτασης. Μπορείς εσύ να μείνει έξω από αυτό;

Ποιος θα πληρώσει λοιπόν το νοίκι του σπιτιού σου; Μα οι Έλληνες φορολογούμενοι βέβαια. Δεν φτάνει που ήρθαμε να σας σώσουμε, θα βάλουμε κι από την τσέπη μας; Μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας. Με νόμο που μπήκε στα μουλωχτά στο τρίτο Μνημόνιο, το Συριζαϊκό δηλαδή, επίδοση ενοικίου δικαιούνται όλοι οι υπουργοί, ακόμα και οι μη εκλεγμένοι και μάλιστα χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

Όχι φυσικά, ειδικά όταν οι σύντροφοι πίσω στην πατρίδα χρειάζονται τις γνώσεις σου αλλά και τις γνωριμίες σου στην κοιτίδα του καπιταλισμού.

Σε καλούν λοιπόν να βάλεις πλάτη, να βοηθήσεις όπως μπορείς να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Δεν έχεις βέβαια λάβει μέρος στον προεκλογικό αγώνα, δεν έχεις βάλει υποψηφιότητα αλλά μπορείς άνετα να διοριστείς εξωκοινοβουλευτικός υπουργός. Όχι μόνο εσύ, αλλά και ο σύζυγος σου.

Εσύ αναλαμβάνεις το νευραλγικό πόστο της αναπληρώτριας στο υπουργείο Εργασίας, το υπουργείο που προστατεύει τον τίμιο ιδρώτα των Δημοσίων Υπαλλήλων και διασφαλίζει ότι οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι θα δίνουν μέχρι και το τελευταίο τους ευρώ από τον μισθό ο οποίος έχεις βεβαιωθεί ότι έχει καταρρακωθεί για να πληρώνονται οι λειτουργοί του Δημοσίου Τομέα.

Ενώ ο σύζυγος σου αναλαμβάνει το Υπουργείο Οικονομικών για να σιγουράρει ότι αν δεν τα κάνεις εσύ μπουρδέλο, θα τα αποτελειώσει εκείνος.

Και εκεί προκύπτουν τα μεγάλα προβλήματα: Δεν έχεις πού να μείνεις στην Αθήνα. Μπορείς να έχεις μια ταπεινή βίλα 500 τετραγωνικών στην Σύρο με πισίνα και όλα τα κομφόρ αλλά πως θα πηγαινοέρχεσαι στην Πρωτεύουσα, με ψαροκάικο; Θα σε φάει η αρμύρα, δε λέει.

Αφήνεις το κομψό σου διαμέρισμα στην Νέα Υόρκη και θα πας να μείνεις στις Κουκουβάουνες ή στο Μπραχάμι; Όχι βέβαια, στο Κολωνάκι θα μείνεις.

Και μπορεί η Τσακάλωφ να έχει γίνει πλέον σαν την μπιφτεκούπολη της Γλυφάδας αφού εκεί που παλιά υπήρχαν ακριβά μαγαζιά με επώνυμα ρούχα σήμερα έχει γεμίσει σουβλατζίδικα και ψητοπωλεία, αλλά το Κολωνάκι παραμένει ακριβό.

Ποιος θα πληρώσει λοιπόν το νοίκι του σπιτιού σου; Μα οι Έλληνες φορολογούμενοι βέβαια. Δεν φτάνει που ήρθαμε να σας σώσουμε, θα βάλουμε κι από την τσέπη μας; Μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας.

Με νόμο που μπήκε στα μουλωχτά στο τρίτο Μνημόνιο, το Συριζαϊκό δηλαδή, επίδοση ενοικίου δικαιούνται όλοι οι υπουργοί, ακόμα και οι μη εκλεγμένοι και μάλιστα χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

Σε μια χώρα που η ανεργία είναι στο 28%, οι μισθοί είναι πλέον φιλοδωρήματα, κόβονται συντάξεις και ΕΚΑΣ, άνθρωποι τρώνε από τα σκουπίδια και οι νέοι με το πάρουν απολυτήριο βγάζουν διαβατήριο, η υπουργάρα Ράνια Αντωνοπούλου με τα εισοδήματα και την περιουσία που περιγράψαμε παραπάνω, εισέπραξε 12.000 ευρώ ως επιδότηση ενοικίου από την φορολογία των Ελλήνων πολιτών.

Νόμιμο; Φυσικά, είπαμε, το ψήφισαν οι σύντροφοι. Ηθικό; Φυσικά. Αριστερή είναι η γυναίκα, δεν είναι ηλίθια. Εσύ που τους ανέχεσαι;

Διάφορα
19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ