Αλλάζει στάση η Μέρκελ για την σκληρή λιτότητα;

Αλλάζει στάση η Μέρκελ για την σκληρή λιτότητα; Facebook Twitter
0

Πιο διαλλακτική στάση έναντι της Αθήνας, φαίνεται να υιοθετεί η Άνκελα Μέρκελ αν κρίνει τουλάχιστον κανείς από τις δηλώσεις της σε συγκέντρωση φοιτητών του κόμματος της, δηλώσεις τις οποίες μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η γερμανίδα καγκελάριος έκανε μεν λόγο για ανάγκη εκπλήρωσης των υποχρεώσεών που έχει αναλάβει η Αθήνα, συμπλήρωσε όμως ότι «πρέπει να προσέχει κανείς να μην καταστραφεί όλη η οικονομική ανάπτυξη, κάνοντας ενδεχομένως κάτι, οι συνέπειες του οποίου δεν θα μπορούν να ελεγχθούν".   

Μάλιστα, τόνισε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας «είναι απαραίτητο το σωστό μείγμα υπομονής», το οποίο «πρέπει κάθε φορά να βρίσκεται πολιτικά.» Αναγνώρισε δε, ότι ήδη η Ελλάδα έχει στερηθεί πολλά.

Σχολιάζοντας δε το Νόμπελ Ειρήνης το οποίο απονεμήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε μεγαλύτερη δραστηριοποίηση για την Ευρώπη και χαρακτήρισε καλό που έγιναν διαδηλώσεις στην Αθήνα, κατά την επίσκεψη της. Εκεί που δεν φάνηκε επαρκώς ενημερωμένη η καγκελάριος ήταν όταν είπε ότι «δεν πήγε γι αυτό στη φυλακή κανένας, που να προέβη σε βιαιοπραγίες…Αυτό είναι ένα επίτευγμα".

24 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί στα επεισόδια που έγιναν στο κέντρο την ημέρα της επίσκεψης της καγκελαρίου και κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις, με τον κουκουλονόμο. Η αστυνομία δημοσίευσε μάλιστα φωτογραφίες και στοιχεία στο σάιτ της.  

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM