Η Γερμανία διαψεύδει τα περί περιορισμού στον αριθμό προσφύγων που έρχονται από την Ελλάδα

Η Γερμανία διαψεύδει τα περί περιορισμού στον αριθμό προσφύγων που έρχονται από την Ελλάδα Facebook Twitter
1

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών διέψευσε πληροφορίες που κάνουν λόγο για περιορισμό του αριθμού των προσφύγων που έρχονται από την Ελλάδα στη Γερμανία στο πλαίσιο της επανένωσης οικογενειών, όπως αυτή προβλέπεται από τον Κανονισμό του Δουβλίνου.

Επικαλούμενο βουλευτή του κόμματος Η Αριστερά αλλά και δημοσιογραφικές πηγές, το ειδησεογραφικό πρακτορείο epd έγραφε ότι το υπουργείο Εσωτερικών σκοπεύει να περιορίσει τον αριθμό αυτής της ομάδας προσφύγων στα 70 άτομα το μήνα. Αυτό δεν ευσταθεί, τόνισε στο σημερινό κυβερνητικό μπρίφινγκ στο Βερολίνο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροτ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Deutsche Welle σημείωσε πως η Γερμανία, σε αντίθεση με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, τηρεί τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από το Δουβλίνο.

«Υποδειγματική» η στάση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας

Πέραν αυτού το Βερολίνο εξακολουθεί να τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕ για μετεγκατάσταση προσφύγων (Relocation). Χαρακτηρίζοντας τη στάση της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας ως «υποδειγματική», ο κ. Ντίμροτ επισήμανε πως μέχρι τώρα έχουν έρθει στη βάση αυτού του προγράμματος 2.400 πρόσφυγες από την Ελλάδα στη Γερμανία.

Η συμφωνία Αθηνών-Βερολίνου προβλέπει πως ο αριθμός των προσφύγων που θα έρχονται κάθε μήνα στη Γερμανία θα κυμαίνεται στα περίπου 500 άτομα. Οι διακυμάνσεις που σημειώνονται σε ό,τι αφορά αυτόν τον αριθμό σχετίζονται, σύμφωνα με τον κ. Ντίμροντ, με γραφειοκρατικές διαδικασίες κατά την επεξεργασία των αιτήσεων για μετεγκατάσταση τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία.

Πηγή: Deutsche Welle

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια