Μητσοτάκης: To 4o Μνημόνιο είναι εδώ - Το φέρνει η κυβέρνηση απ' το παράθυρο

Μητσοτάκης: To 4o Μνημόνιο είναι εδώ - Το φέρνει η κυβέρνηση απ' το παράθυρο Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

«Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα του κ. Τσίπρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη τηλεόραση του ΑΝΤ1 απόψε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι το τέταρτο μνημόνιο θα δεσμεύσει τις επόμενες κυβερνήσεις κι αυτό δεν το δέχεται . Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι διαρκές το αίτημα για εκλογές, όμως είπε ότι δεν συνδέονται με την αξιολόγηση η οποία θα πρέπει να κλείσει άμεσα.


«Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε στη διαπραγμάτευση καθώς είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις των δανειστών. Χρειάζεται άλλο σχέδιο η χώρα για επενδύσεις. Εμείς έχουμε αξιοπιστία στο θέμα των μεταρρυθμίσεων», υποστήριξε.

Τόνισε ότι «στην ουσία η Κυβέρνηση φέρνει το 4ο μνημόνιο από το παράθυρο, το 4ο μνημόνιο είναι ήδη εδώ. Όταν υπάρχουν μέτρα που ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του προγράμματος, όταν δεσμεύεται η χώρα, ναι, στο μυαλό μου αυτό είναι ένα πρόσθετο μνημόνιο».

Όπως ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εμείς δεν ψηφίζουμε μέτρα, δεν ψηφίζουμε το δημοσιονομικό πακέτο, δικός τους είναι ο λογαριασμός, ο ίδιος ο Τσίπρας και η κοινοβουλευτική του πλειοψηφία να ψηφίσουν τα μέτρα. Εμείς κρατήσαμε την χώρα όρθια, αλλά σήμερα καλούμαστε να πληρώσουμε έναν πολύ βαρύ λογαριασμό για την καθυστέρηση του κ. Τσίπρα».

«Τα μέτρα δεσμεύουν την ελληνική Κυβέρνηση, εγώ δεν θα στείλω επιστολή ότι δεν τα αναγνωρίζω όταν έρθω στην εξουσία, αυτά τα έκανε ο κ. Τσίπρας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «η καθυστέρηση προκαλεί πρόσθετα μέτρα για τα οποία ευθύνονται και οι δανειστές. Υπάρχουν ευθύνες και στους δανειστές, κάποιες από τις απαιτήσεις τους είναι υπερβολικές, όμως όταν εμείς είμαστε ασυνεπείς, προκαλούμε αυτές τις απαιτήσεις τους».

Σε ότι αφορά την συζήτηση για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αν και όταν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον Νίκο Χατζηνικολάου «εμείς θα μειώσουμε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, έχοντας έναν αυστηρό λόγο 1:5 προσλήψεων με αποχωρήσεις για μια πενταετία», τονίζοντας ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ «χτίζεται ένας κομματικός στρατός συμβασιούχων με προσδοκίες μονιμοποίησης», υποστηρίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων».

Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του στην Κυβέρνηση για αδράνεια στην προώθηση μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα την αξιοποίηση του Ελληνικού, η οποία δεν προχωράει, όπως είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM