Φίλης: Είμαι φανατικά συμπολιτευόμενος βουλευτής, δεν είμαι σαρκοβόρο

Φίλης: Είμαι φανατικά συμπολιτευόμενος βουλευτής, δεν είμαι σαρκοβόρο Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
2

Την εκτίμηση ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει σύσσωμη την πρόταση της κυβέρνησης με τα μέτρα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Φίλης. Ταυτόχρονα τόνισε ότι ο ίδιος είναι «φανατικά συμπολιτευόμενος βουλευτής», σημειώνοντας: «Δεν είμαι σαρκοβόρο». Επίσης, επέμεινε στην άποψη ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συγκυριακή και ότι πρέπει να ξεκινήσει διάλογος με το ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις του κεντρώου χώρου.

Σημείωσε επίσης, ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν χρειάζονται μασάζ» για να πεισθούν να ψηφίσουν, ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση δεν θα φέρει στη Βουλή μείωση αφορολόγητου των επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι «δεν περνά τέτοιο μέτρο».


Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε προσχέδιο συζήτησης το κείμενο της ερώτησης για τα εξοπλιστικά που είδε το φως της δημοσιότητας, διευκρινίζοντας ότι ήταν στο στάδιο της τεκμηρίωσης, ώστε αν και εφόσον κατατίθετο, να είναι ολοκληρωμένη. 

Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι ασκήθηκε οποιαδήποτε πίεση από το Μαξίμου για να μην κατατεθεί η ερώτηση και χαρακτήρισε απαραίτητο να γίνει συζήτηση με εμπειρογνώμονες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές. Υπογράμμισε δε, ότι σε κάθε περίπτωση η απόφαση για τα εξοπλιστικά είναι πολιτική και όχι των εμπειρογνωμόνων, οι εκτιμήσεις των οποίων λαμβάνονται βεβαίως υπόψη.


Εξέφρασε ακόμα την άποψη, ότι «δεν μπορεί να μειώνεις το αφορολόγητο, να κόβεις συντάξεις» -στην άμεση μείωση των οποίων επιμένει, όπως είπε, η Γερμανία- και «να μιλάς για αγορά εξοπλιστικών 3 δισ.». Ανέφερε επιπλέον, ότι τα «F 35» δεν είναι κατάλληλα επιχειρησιακά για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «δεν μπορείς να παίρνεις δανεικά από τη Γερμανία και να αγοράζεις εξοπλιστικά από τις ΗΠΑ».


Σε ερώτηση για τη παρουσία του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σε έκθεση εξοπλιστικών στο Άμπου Ντάμπι, απάντησε: «Ο κ. Καμμένος κάνει τη δουλειά του. Πού θα έπρεπε να είναι; Στα Τρόφιμα και στα Ποτά;»


Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις προθέσεις του κ. Καμμένου, αντέτεινε: «Ας βρει τα ισοδύναμα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια των αξιωματικών και μετά να συζητήσουμε για εξοπλιστικά».


Ο κ. Φίλης δήλωσε «φανατικά συμπολιτευόμενος βουλευτής», τονίζοντας ότι είναι «σάρκα από τη σάρκα ενός πολιτικού χώρου, δεν είμαι σαρκοβόρο».

Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του να ξεκινήσει συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ. Σε ερώτηση γιατί στη πρόσκλησή του για συζήτηση δεν απευθύνθηκε και στο Ποτάμι, αντέτεινε: «Δεν αποκλείουμε κανένα κόμμα του κεντρώου χώρου αλλά το μέγεθος στη κοινωνία είναι διαφορετικό». «Εμείς λέμε στο ΠΑΣΟΚ, ελάτε να ψηφίσουμε τώρα την απλή αναλογική για να εφαρμοστεί τις επόμενες εκλογές και όχι τις μεθεπόμενες» είπε, εκτιμώντας ότι η ΝΔ με αυτό το εκλογικό σύστημα δεν θα γίνει κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα απέκλεισε οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ, με ΝΔ και Χρυσή Αυγή.


«Πανευρωπαϊκά, και στην Ελλάδα, διαμορφώνονται δύο πόλοι και μπαίνουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην Αριστερά και στη Δεξιά. Ακόμα και σε μη επίτευξη αυτοδυναμίας θα διαμορφωθούν βάσει των συσχετισμών, μπλοκ πολιτικών δυνάμεων», εκτίμησε ο κ. Φίλης τονίζοντας εκ νέου, την ανάγκη να ξεκινήσει ένας διάλογος με όλα τα κόμματα που κινούνται στο κεντρώο προοδευτικό χώρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM