«Θέλω να βάλετε καλά στο μυαλό σας ότι ο λαός μάς ανέθεσε με πλατειά εμπιστοσύνη να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, στην οποία εσείς την οδηγήσατε, μας έδωσε εντολή τετραετίας την οποία θα εξαντλήσουμε έως την τελευταία μέρα» είπε, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στον πρόεδρο της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας.

 

Το 2016 η ελληνική οικονομία σταθεροποιήθηκε και επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης, τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ άσκησε σφοδρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο στόχος του πλεονάσματος 1,75% για το 2017 θα υπερκαλυφθεί. Θα αγγίξει το 2%. Όχι μόνο δεν ενεργοποιείται ο κόφτης αλλά υπερκαλύψαμε το στόχο στο διπλάσιο και μάλιστα για 2η χρονιά. Εμείς μοιράζουμε χρήματα που έχουμε. Δεν κόβουμε έντοκα γραμμάτια για να δώσουμε χρήματα» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και τόνισε:« Ο ελληνικός λαός μας έδωσε εντολή τετραετίας που θα εξαντλήσουμε».

 

Σχετικά με τα πυρά που δέχτηκε για τις πρόσφατες εξαγγελίες του είπε: «Από τους προϋπολογισμούς-παρωδία της μεταπολίτευσης περνάμε σε αξιόπιστους προϋπολογισμούς και τα όποια οφέλη θα μεταφέρονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες». «Αντί να ενεργοποιείται ο "κόφτης", ενεργοποιείται ο "δότης"», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.


«Έτσι μπορέσαμε και δώσαμε 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους, ποσό 4,7 φορές μεγαλύτερο από εκείνο που πάρθηκε από τους συνταξιούχους μέσω της κατάργησης του ΕΚΑΣ, για το οποίο εσείς είχατε δεσμευτεί και εμείς δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε. Κρατήσαμε σταθερό τον ΦΠΑ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου που επλήγησαν από την παρατεταμένη προσφυγική κρίση», τόνισε.

 

«Το κόμμα σας πέρυσι φώναζε ότι ο προϋπολογισμός είναι εικονικός. Όχι απλά πιάσαμε τους στόχους αλλά τους ξεπεράσαμε κιόλας», τόνισε στη συνέχεια Απαντώντας στη ΝΔ και είπε πως η οικονομία  επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

 

«Η μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού του ΑΕΠ από την έναρξη της κρίσης. Οι εξελίξεις σας διέψευσαν η αξιολόγηση έκλεισε και δεν υπήρξαν νέα μέτρα. Υπερκαλύψαμε τον στόχο των εσόδων στο διπλάσιο και υπερκαλύπτουμε στόχους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δείχνοντας αξιοπιστία στα δημόσια οικονομικά της χώρας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr