
Aίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ το οποίο αναφέρει πως ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικόλας Μαδούρο στην οποία αναφέρονταν σε μια πρωτοφανής υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στην Αθήνα, με πρωταγωνιστή τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας Φρανγκλίν Ραμόν Γκονζάλες. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για περιστατικά που είχαν σημειωθεί το 2013, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση.
Aνάμεσα στις 5 γυναίκες που φέρονται σύμφωνα με το δημοσίευμα να είχαν πέσει θύματα του πρώην πρέσβη ήταν και κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Τα αποσπάσματα που δημοσιεύει η εφημερίδα αποκαλύπτουν μαρτυρίες των γυναικών που εργάζονταν στην πρεσβεία και το πώς δέχονταν συστηματικά σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον πρέσβη. Όταν η υπόθεση πήρε διαστάσεις, ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή για το θέμα στον πρόεδρο Μοράλες και του ζητούσε την απομάκρυνσή του πρέσβη πριν ξεσπάσει σκάνδαλο το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τα συστημικά μέσα για να βλάψει την Αριστερή παράταξη.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο Αλέξης Τσίπρας εφιστούσε την προσοχή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας για το «ευαίσθητο θέμα» που είχε προκύψει με τον πρέσβη στην Αθήνα, ζητώντας την παρέμβασή του.
«Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά, τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα», ανέφερε η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει αν συγκάλυψε υπόθεση που εκθέτει τη χώρα»
«Ο έχων "αυταπάτες" κ. Τσίπρας, που επί χρόνια επικαλείται το δήθεν ηθικό του πλεονέκτημα, αποκαλύφθηκε.
Η στενή σχέση του με τον ηγέτη της Βενεζουέλας κ. Μαδούρο ήταν γνωστή από καιρό.
Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έφτανε στο σημείο να πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτοφανή συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας από πρέσβη της Βενεζουέλας, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες.
Αυτός είναι ο σεβασμός του κ. Τσίπρα για τις εργαζόμενες γυναίκες;
Ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις.
Να απαντήσει, αν συγκάλυψε μια υπόθεση που εκθέτει τη χώρα, για να μην πληγωθεί το γόητρο της τότε ανερχόμενης "Αριστεράς"».
Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr
Το ανησυχητικό είναι ότι, από ότι είδα σε άλλο site, το επίμαχο τμήμα του κειμένου της επιστολής βρίσκεται σε εισαγωγικά, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει αντίγραφο της επιστολής. Εκτός αν είχαν το θράσος και να το βγάλουν από το κεφάλι τους και να το βάλουν σε εισαγωγικά (αυτό μου φαίνεται ακόμα πιο απίστευτο από το να ισχύει η είδηση)
ο πρέσβης προστατεύεται από τον νόμο και δεν μπορεί να
δικαστει στην Ελλάδα.Νομίζω ότι το λένε ετεροδικία.Τώρα αν αυτό είναι σωστό τρέχα γύρευε.
Όπως το Βατικανό έτσι και η (ελληνική) Αριστερά...
Ακόμα ο Θέμος συντάσει την ατζέντα της συζήτησης? ΈΛΕΟΣ
Κάποτε στην Ελευθεροτυπία είχε αποπεμπτεί (από την εφημερίδα) για τα σεξιστικά του σχόλια, ακόμα με αυτά ασχολείται, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι....
Αφήνω κατά μέρος την ακατανόητη εντός παρενθέσεως ελληνική απόδοση της έτσι & αλλιώς ξένης λέξης vampire, κι έρχομαι στα "βαρέα κι ανθυγιεινά":
- Προφανώς αναφέρεσαι στους "θιασώτες" (= ένθερμους υποστηρικτές), αλλά επειδή στο Σύριζα μοιράζουν θέσεις στο Δημόσιο, εσύ τους ταυτίζεις με το νεολογισμό "θεσιώτες"!!!!
- "συντάσσει", όχι "συντάσει".
- "αποπεμφθεί", όχι "αποπεμπτεί", απ' το αρχαίο ρ. "πέμπομαι".
Κοντολογίς, σύντροφε, καταλαβαίνω ότι οι ταξικοί αγώνες κι η προετοιμασία της Επανάστασης σ' έχουν κρατήσει μακριά απ' το κοινωνικό αγαθό της μόρφωσης και της ορθογραφίας, καθώς την ώρα που οι μικροί οπορτουνιστές μπουρζουάδες μάθαιναν γράμματα, εσύ οργάνωνες καταλήψεις στο 4ο Νηπιαγωγείο Περάματος αλλά έλεγα μήπως τώρα που είσαι στην κυβέρνηση, βάλεις επιτέλους μπρος να μάθεις σωστά ελληνικά την ώρα που ο σύντροφος Πρόεδρας μαθαίνει Αγγλικά κι η συντρόφισσα Περιστέρα ντοκτορικά. Απευθυνθείτε στο Κοινωνικό Φροντιστήριο που προετοιμάζει ο Ν. Φίλης, έτσι θα σάς έρθει και φτηνότερα ...
Εχει τωρα καμια σχεση αυτος με τον περιφημο κ. Ανδρεα Ανδριανοπουλο της ΝΔ; Με σπουδες...παρτε βαθια ανασα... στις Πολιτικες Επιστημες στην Αθηνα και Συγκριτικη Πολιτειολογια, Αναπτυξη και Διεθνεις Σχεσεις στα Πανεπιστημια Κεντ και Κεμπριτζ της Αγγλιας και Οσλο της Νορβηγιας. Διπλωματουχος του ειδικου τμηματος Ηγεσιας και Διοικησης της Σχολης Κεννεντυ του Πανεπιστημιου του Χαρβαρντ ενω ειναι και κατοχος δυο επιτιμων διδακτορικων διπλωματων!!!
Ουαου! Εγραψε μαλιστα προσφατα ενα υπεροχο αρθρο για το "Λονδονισταν και τις αντι-Βρετανικες χειρονομιες και τις φυλες του κοσμου" και δεν ειχε ουτε ενα ορθογραφικο!
Οχι,να τα λεμε αυτα!
Εδω κατι κινειται...υπομονη.
Αυτό κύριοι και κυρίες λέγεται και είναι η διαπλοκή που σερβίρεται σε κρύο πιάτο στους Ιθαγενείς!!
Άμα δεν πιάσει η δόση τότε έχουν εφεδρεία και
την βόρεια Κορέα.....
Αν ψηφιζαν οι Έλληνες, όπως παλιοτερα για το ποιο τραγούδι θέλουν, τότε και μόνο τότε θα ειχες δικιο.
Οταν γουστάρεις απευθειας αναθέσεις να αναλαμβάνεις την ΕΥΘΥΝΗ μικρο μου.
Εδω μεγαλε κοντεψαν να τα βαλουν με τον Αρη Βελουχιωτη!
"Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, Πηγή: www.lifo.gr:"
"Ο κ. Μητσοτακης οφειλει να απαντησει αν συγκαλυψε υποθεση που εκθετει τη χωρα".
"Η στενη σχεση του με τον βουλευτη του κομματος
κ. Νικολαο Γεωργιαδη ηταν γνωστη από καιρο".
"Αυτος ειναι ο σεβασμος του κ. Μητσοτακη για τα ανηλικα παιδια;".
"Ο προεδρος αξιωματικης αντιπολιτευσης οφειλει αμεσα να δωσει εξηγησεις".
"Να απαντησει, αν συγκαλυψε μια υποθεση που εκθετει τη χωρα,το κομμα του,την Δεξια, για να μην πληγωθει το γοητρο του".
2. Αν είχες επιστολή του Μητσοτάκη αντιστοιχη με του Τσίπρα θα έστηνες κρεμάλες μαζί με τις κότες της επιτροπής γυναικών του συριζα.
3. Γιατι ο Τσίπρας δεν απαντάει αλλα στέλνει ολα τα εμμισθα τρολάκια του να λένε ανοησίες;
Το 2 το προσπερναμε και στο 3 απαντω πως επιτελους πρεπει καποτε να αρχισετε να σκεφτεστε με ψυχραιμια και Δημοκρατικα. Να μην εκτιθεστε. Η πολυφωνια ειναι καλο πραγμα οπως και η διαφορετικη αποψη. Οχι μονο μπομ...μπομ...μπομ οπως στην διαφημιση. Εδω στο λιφο ενας στους δεκα εχει διαφορετικη γνωμη και μιλατε για πληρωμενα τρολ! Απο προσωπικη εμπειρια;
Παρεπιπτοντως το Μαξιμου απαντησε αλλα μην μπεις καν στο κοπο να το διαβασεις ,αφου ηδη το εχεις κατακρινει.