Ταϊβάν: Οργή μετά τη θανάτωση μπαμπουίνου - Καταγγελίες για ακραία βαναυσότητα

Ταϊβάν: Οργή μετά τη θανάτωση μπαμπουίνου - Καταγγελίες για ακραία βαναυσότητα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Στη θανάτωση μπαμπουίνου, ο οποίος κυκλοφορούσε ελεύθερος σε πόλη της Ταϊβάν εδώ και δύο εβδομάδες, προχώρησαν οι υπηρεσίες της χώρας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις για ακραία βαναυσότητα κατά του ζώου.

Ο μπαμπουίνος το έσκασε από ζωολογικό κήπο και πρωτοεντοπίστηκε στην περιοχή Ταογουάν στις 10 Μαρτίου. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες αιχμαλωσίας του, οι Αρχές το χτύπησαν με ένα αναισθητικό βελάκι χθες, Δευτέρα, 

Αλλά, το ζώο πέθανε λίγο αργότερα με τους αξιωματούχους να δηλώνουν πως εντοπίστηκαν στο σώμα του τραύμα από σφαίρες. Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονη κριτική για τις πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν. 

Μετά την εξαφάνιση του ζώου από το πάρκο, είχαν σχηματιστεί ομάδες έρευνας οπλισμένες με αναισθητικά βέλη που χωρίστηκαν σε διάφορα σημεία για να το εντοπίσουν. Τελικώς έπεσε σε δίχτυ που είχαν στήσει για να το πιάσουν, αλλά ήταν ήδη αρκετά τραυματισμένο.

Οι πολίτες εξέφρασες σοβαρές απορίες σχετικά με το γιατί δεν φροντίστηκαν τα τραύματα του ζώου, με την Υπηρεσία Γεωργίας να διευκρινίζει πως δεν είχαν εντοπιστεί εξαρχής. 

Κατά τη διάρκεια των ημερών της απόδρασής του, το ζώο δεν είχε πειράξει κανέναν, κάτι που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη οργή για την αντιμετώπισή του και την έλλειψη πλήρους ενημέρωσης από τις Αρχές. 

Η αστυνομία γνωστοποίησε πως έχει εκκινήσει έρευνα ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως τα αίτια του θανάτου του μπαμπουίνου. 

Κυνηγός, ο οποίος συμμετείχε στις ομάδες έρευνας, παραδέχθηκε πως είχε πυροβολήσει κατά του ζώου, αλλά ισχυρίστηκε πως το έκανε ακολουθώντας τις οδηγίες που έλαβε από κυβερνητικό οργανισμό. 

Ο δήμαρχος της πόλης, Simon Chang, εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας πως θα εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις των ενεργειών τους. 

«Ορισμένοι από τους συναδέλφους μας δεν χειρίστηκαν την κατάσταση κατά επαγγελματικό τρόπο» σημείωσε στο Facebook. «Απέτυχαν να τηρήσουν τον σεβασμό προς την υγεία του ζώου, κάτι που αναμένεται από τις γεωργικές Αρχές». 

Το συμβάν έχει φέρει πάλι στο προσκήνιο την έλλειψη κανόνων λειτουργίας στους ζωολογικούς κήπους της Ταϊβάν. Διοικούνται από το τμήμα εκπαίδευσης και όχι από ειδικούς σε θέματα ζώων, καθώς θεωρούνται νομικά «ιδρύματα κοινωνικής εκπαίδευσης».

Οι μπαμπουίνοι είναι γενικά αδιάφοροι απέναντι στους ανθρώπους, αλλά επιτίθενται όταν προκαλούνται και είναι δυνητικά πολύ επικίνδυνοι λόγω των αιχμηρών δοντιών και νυχιών τους.

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβληματίζει η οξίνιση των ωκεανών: Η μεγάλη συμφωνία Ebb Carbon και Microsoft ενάντια στο διοξείδιο του άνθρακα

Περιβάλλον / Προβληματίζει η οξίνιση των ωκεανών: Η μεγάλη συμφωνία Ebb Carbon και Microsoft ενάντια στο διοξείδιο του άνθρακα

Η εταιρεία Ebb Carbon συνεργάζεται με τη Microsoft σε μια πρωτοποριακή συμφωνία για την ηλεκτροχημική αύξηση της αλκαλικότητας των ωκεανών, με στόχο την απομάκρυνση διοξειδίου του άνθρακα και την αντιμετώπιση της οξίνισης των θαλασσών
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν: Η Καμπούλ στα πρόθυρα αφανισμού μέχρι το 2030 λόγω κρίσης νερού

Περιβάλλον / Αφγανιστάν: Η Καμπούλ στα πρόθυρα αφανισμού μέχρι το 2030 λόγω κρίσης νερού

Η Καμπούλ κινδυνεύει να γίνει η πρώτη σύγχρονη πόλη χωρίς καθόλου νερό - Η κλιματική κρίση, η αστικοποίηση και η έλλειψη χρηματοδότησης οδηγούν 7 εκατομμύρια κατοίκους σε ανθρωπιστική καταστροφή
LIFO NEWSROOM
Γιγαντιαία μονστέρα της δεκαετίας του 1970 επανεντάχθηκε σε εσωτερικό ζωολογικό κήπο

Περιβάλλον / Γιγαντιαία μονστέρα της δεκαετίας του 1970 επανεντάχθηκε σε εσωτερικό ζωολογικό κήπο

Το ύψους τριών μέτρων φυτό μεταφέρθηκε σε έναν κοντινό εσωτερικό τροπικό κήπο που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή τροπικών φυτών στη Βρετανία μετά τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους του Kew
LIFO NEWSROOM
Τι είναι η «έκρηξη Strombolian» και τι συμβαίνει στην Αίτνα

Τech & Science / Τι είναι η «έκρηξη Strombolian» και τι συμβαίνει στην Αίτνα

Η Αίτνα εκρήγνυται ξανά, στέλνοντας σύννεφα τέφρας και ροές λάβας στον ουρανό της Σικελίας - Τι λένε οι ηφαιστειολόγοι για το φαινόμενο, πώς ταξινομούνται οι εκρήξεις και τι σημαίνει η πρόσφατη δραστηριότητα για την επιστημονική παρακολούθηση
LIFO NEWSROOM