Ταϊβάν: Οργή μετά τη θανάτωση μπαμπουίνου - Καταγγελίες για ακραία βαναυσότητα

Ταϊβάν: Οργή μετά τη θανάτωση μπαμπουίνου - Καταγγελίες για ακραία βαναυσότητα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Στη θανάτωση μπαμπουίνου, ο οποίος κυκλοφορούσε ελεύθερος σε πόλη της Ταϊβάν εδώ και δύο εβδομάδες, προχώρησαν οι υπηρεσίες της χώρας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις για ακραία βαναυσότητα κατά του ζώου.

Ο μπαμπουίνος το έσκασε από ζωολογικό κήπο και πρωτοεντοπίστηκε στην περιοχή Ταογουάν στις 10 Μαρτίου. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες αιχμαλωσίας του, οι Αρχές το χτύπησαν με ένα αναισθητικό βελάκι χθες, Δευτέρα, 

Αλλά, το ζώο πέθανε λίγο αργότερα με τους αξιωματούχους να δηλώνουν πως εντοπίστηκαν στο σώμα του τραύμα από σφαίρες. Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονη κριτική για τις πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν. 

Μετά την εξαφάνιση του ζώου από το πάρκο, είχαν σχηματιστεί ομάδες έρευνας οπλισμένες με αναισθητικά βέλη που χωρίστηκαν σε διάφορα σημεία για να το εντοπίσουν. Τελικώς έπεσε σε δίχτυ που είχαν στήσει για να το πιάσουν, αλλά ήταν ήδη αρκετά τραυματισμένο.

Οι πολίτες εξέφρασες σοβαρές απορίες σχετικά με το γιατί δεν φροντίστηκαν τα τραύματα του ζώου, με την Υπηρεσία Γεωργίας να διευκρινίζει πως δεν είχαν εντοπιστεί εξαρχής. 

Κατά τη διάρκεια των ημερών της απόδρασής του, το ζώο δεν είχε πειράξει κανέναν, κάτι που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη οργή για την αντιμετώπισή του και την έλλειψη πλήρους ενημέρωσης από τις Αρχές. 

Η αστυνομία γνωστοποίησε πως έχει εκκινήσει έρευνα ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως τα αίτια του θανάτου του μπαμπουίνου. 

Κυνηγός, ο οποίος συμμετείχε στις ομάδες έρευνας, παραδέχθηκε πως είχε πυροβολήσει κατά του ζώου, αλλά ισχυρίστηκε πως το έκανε ακολουθώντας τις οδηγίες που έλαβε από κυβερνητικό οργανισμό. 

Ο δήμαρχος της πόλης, Simon Chang, εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας πως θα εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις των ενεργειών τους. 

«Ορισμένοι από τους συναδέλφους μας δεν χειρίστηκαν την κατάσταση κατά επαγγελματικό τρόπο» σημείωσε στο Facebook. «Απέτυχαν να τηρήσουν τον σεβασμό προς την υγεία του ζώου, κάτι που αναμένεται από τις γεωργικές Αρχές». 

Το συμβάν έχει φέρει πάλι στο προσκήνιο την έλλειψη κανόνων λειτουργίας στους ζωολογικούς κήπους της Ταϊβάν. Διοικούνται από το τμήμα εκπαίδευσης και όχι από ειδικούς σε θέματα ζώων, καθώς θεωρούνται νομικά «ιδρύματα κοινωνικής εκπαίδευσης».

Οι μπαμπουίνοι είναι γενικά αδιάφοροι απέναντι στους ανθρώπους, αλλά επιτίθενται όταν προκαλούνται και είναι δυνητικά πολύ επικίνδυνοι λόγω των αιχμηρών δοντιών και νυχιών τους.

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«SAvE Whales»: Tο έξυπνο σύστημα εντοπισμού που θα σώσει τους φυσητήρες

Περιβάλλον / «SAvE Whales»: Tο έξυπνο σύστημα εντοπισμού που θα σώσει τους φυσητήρες

Οι συγκρούσεις με τα πλοία είναι η κυρίαρχη απειλή αφανισμού των φυσητήρων που βρίσκουν καταφύγιο στις ελληνικές θάλασσες. Λύση για την προστασία των φυσητήρων θα δώσει μια καινοτόμο εφαρμογή, το «SAvE Whales». Πότε και πως θα αξιοποιηθεί.
NEWSROOM
Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Γιατί οι θαλάσσιες χελώνες επιτίθενται σε λουόμενους, εξηγούν οι ειδικοί

Περιβάλλον / Γιατί οι θαλάσσιες χελώνες επιτίθενται σε λουόμενους, εξηγούν οι ειδικοί

«Οι χελώνες δεν είναι κατοικίδια, το τάισμα ενός προστατευόμενου είδους με τροφές που δεν αποτελούν την φυσιολογική του διατροφή, αποτελεί όχληση και απαγορεύεται από τον νόμο»
NEWSROOM
Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Περιβάλλον / Στον Ταύρο η πρώτη πολυκατοικία που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει

Με παρεμβάσεις μόνωσης, αερισμού και φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτήριο στον Ταύρο θα γίνει το πρώτο στην Ελλάδα που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει
NEWSROOM