Ρόδος: Μαθητές και δύτες ανέσυραν 223 κιλά σκουπίδια από παραλία

Ρόδος: Μαθητές και δύτες ανέσυραν 223 κιλά σκουπίδια από παραλία Facebook Twitter
2

Μαθητές και δύτες στη Ρόδο ανέσυραν 223 κιλά σκουπίδια από παραλία της Κρεμαστής. 

Με τη συμμετοχή των μαθητών από την Δημοτική Ενότητα Κρεμαστής συνεχίστηκε χθες Τετάρτη, για δεύτερη μέρα στη Ρόδο, η περιβαλλοντική δράση #ΚeepAegeanBlue της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «All for Blue» της Κατερίνας Τοπούζογλου.

Μαθητές από το Γυμνάσιο-Λύκειο και το Δημοτικό σχολείο Κρεμαστής, 120 στον αριθμό, πήραν μέρος στο πρόγραμμα στέλνοντας το μήνυμα της προστασίας των θαλασσών και του περιβάλλοντος. 

Σχοινιά από καράβια (κάβοι), καπάκια, παπούτσια, καπέλα, αφρολέξ, πετονιές , σωλήνες , και ένα σωρό πλαστικά, σύνολο πάνω από 223 κιλά , ήταν η «συγκομιδή» από τον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό που έγινε χθες στην παραλία Κρεμαστής.

Μαζί τους ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης.

Η δράση ξεκίνησε με το περιβαλλοντικό σεμινάριο για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κρεμαστής.

Εισηγήτρια στο σεμινάριο ήταν η Κατερίνα Τοπούζογλου εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής και ιδρύτρια του οργανισμού για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος «All for Blue», που ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τον σκοπό και την δράση του οργανισμού.

Ανάλογες αποστολές καθαρισμού είχαν προηγηθεί από τον οργανισμό στην Πάρο, την Λέρο, την Κάλυμνο και την Κω.

Η ομάδα της περιβαλλοντικής εκστρατείας #KeepAegaenBlue μετακινείται με φουσκωτό και μέχρι τώρα έχει ήδη διανύσει εκατοντάδες ναυτικά μίλια για τον σκοπό της.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς τη Σύμη, την Τήλο και την Κάρπαθο, ενώ θα ακολουθήσουν νησιά των Κυκλάδων, Σαντορίνη, Μήλος, Νάξος, Σύρος, Άνδρος, Τήνος και Μύκονος.

Με πληροφορίες από dimokratiki.gr

Περιβάλλον
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eπαναστατική μέθοδος: Φυσικά «τροφικά σπρέι» αντί για επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Περιβάλλον / Eπαναστατική μέθοδος: Φυσικά «τροφικά σπρέι» αντί για επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Από την Αυστραλία έως την Αφρική και την Ασία, ο Δρ Robert Mensah προωθεί φυσικά σπρέι που προσελκύουν ωφέλιμα έντομα για την προστασία των καλλιεργειών, μειώνοντας τη χρήση επικίνδυνων φυτοφαρμάκων.
LIFO NEWSROOM
Τα πιο όμορφα σαλιγκάρια του κόσμου απειλούνται: Μια επιστημονική μάχη ενάντια στον χρόνο

Περιβάλλον / Τα πιο όμορφα σαλιγκάρια του κόσμου απειλούνται: Μια επιστημονική μάχη ενάντια στον χρόνο

Τα απειλούμενα δενδρώδη σαλιγκάρια Polymita έχουν ζωντανά, πολύχρωμα και εντυπωσιακά σχέδια στα κοχύλια τους και γι' αυτό είναι περιζήτητα από παράνομους συλλέκτες
LIFO NEWSROOM
Ομάδα του ΔΠΘ αναζητά βιώσιμες λύσεις κατά της λειψυδρίας σε όλη την Ελλάδα

Περιβάλλον / Ομάδα του ΔΠΘ αναζητά βιώσιμες λύσεις κατά της λειψυδρίας σε όλη την Ελλάδα

Το έργο «WATERWISE» του ΔΠΘ, σε συνεργασία με το ΑΠΘ και τρεις μεγάλες εταιρείες πληροφορικής, στοχεύει σε λύσεις για τη λειψυδρία, καλύπτοντας τόσο τις σημερινές όσο και τις μελλοντικές ανάγκες διαχείρισης νερού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια