Ρόδος: Μαθητές και δύτες ανέσυραν 223 κιλά σκουπίδια από παραλία

Ρόδος: Μαθητές και δύτες ανέσυραν 223 κιλά σκουπίδια από παραλία Facebook Twitter
2

Μαθητές και δύτες στη Ρόδο ανέσυραν 223 κιλά σκουπίδια από παραλία της Κρεμαστής. 

Με τη συμμετοχή των μαθητών από την Δημοτική Ενότητα Κρεμαστής συνεχίστηκε χθες Τετάρτη, για δεύτερη μέρα στη Ρόδο, η περιβαλλοντική δράση #ΚeepAegeanBlue της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «All for Blue» της Κατερίνας Τοπούζογλου.

Μαθητές από το Γυμνάσιο-Λύκειο και το Δημοτικό σχολείο Κρεμαστής, 120 στον αριθμό, πήραν μέρος στο πρόγραμμα στέλνοντας το μήνυμα της προστασίας των θαλασσών και του περιβάλλοντος. 

Σχοινιά από καράβια (κάβοι), καπάκια, παπούτσια, καπέλα, αφρολέξ, πετονιές , σωλήνες , και ένα σωρό πλαστικά, σύνολο πάνω από 223 κιλά , ήταν η «συγκομιδή» από τον υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό που έγινε χθες στην παραλία Κρεμαστής.

Μαζί τους ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης.

Η δράση ξεκίνησε με το περιβαλλοντικό σεμινάριο για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κρεμαστής.

Εισηγήτρια στο σεμινάριο ήταν η Κατερίνα Τοπούζογλου εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής και ιδρύτρια του οργανισμού για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος «All for Blue», που ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τον σκοπό και την δράση του οργανισμού.

Ανάλογες αποστολές καθαρισμού είχαν προηγηθεί από τον οργανισμό στην Πάρο, την Λέρο, την Κάλυμνο και την Κω.

Η ομάδα της περιβαλλοντικής εκστρατείας #KeepAegaenBlue μετακινείται με φουσκωτό και μέχρι τώρα έχει ήδη διανύσει εκατοντάδες ναυτικά μίλια για τον σκοπό της.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς τη Σύμη, την Τήλο και την Κάρπαθο, ενώ θα ακολουθήσουν νησιά των Κυκλάδων, Σαντορίνη, Μήλος, Νάξος, Σύρος, Άνδρος, Τήνος και Μύκονος.

Με πληροφορίες από dimokratiki.gr

Περιβάλλον
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί μια τεράστια τεχνητή κουρτίνα να σταματήσει τον «παγετώνα της Αποκάλυψης»;

Περιβάλλον / Μπορεί μια τεράστια τεχνητή κουρτίνα να σταματήσει τον «παγετώνα της Αποκάλυψης»;

Αν καταρρεύσει ο παγετώνας Thwaites στην Ανταρκτική, θα προκαλέσει δραματική άνοδο της στάθμης του νερού σε όλους τους ωκεανούς του πλανήτη. Ίσως οι δραστικές μέθοδοι που προτείνει η γεωμηχανική να είναι πλέον η μόνη λύση.
THE LIFO TEAM
Οι ισχυρισμοί περί συσκευασιών από ανακυκλωμένο πλαστικό είναι παραπλανητικοί, καταγγέλλουν οι ειδικοί

Περιβάλλον / Οι ισχυρισμοί περί συσκευασιών από ανακυκλωμένο πλαστικό είναι παραπλανητικοί, καταγγέλλουν οι ειδικοί

Με τη βοήθεια λογιστικών τεχνασμάτων και αμφισβητούμενων μεθόδων πιστοποίησης, εταιρείες εμφανίζουν το πλαστικό ως «κυκλικό» και περιβαλλοντικά ουδέτερο, την ώρα που η πλειονότητά του εξακολουθεί να παράγεται από ορυκτές πρώτες ύλες
THE LIFO TEAM
«Οι καταναλωτές δεν θα γνωρίζουν τι τρώνε και οι αγρότες τι καλλιεργούν»

Ρεπορτάζ / «Οι καταναλωτές δεν θα γνωρίζουν τι τρώνε και οι αγρότες τι καλλιεργούν»

Από τα «καλαμπόκια-σκιάχτρα» της Greenpeace που σφράγισαν τις εκστρατείες κατά των μεταλλαγμένων στα τέλη του ’90 η Ευρώπη περνά στη νέα γενιά γενετικά τροποποιημένων φυτών που αναπτύσσονται μέσω των «νέων γονιδιωματικών τεχνικών». 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Περιβάλλον / Τέσσερα περιστατικά σε 48 ώρες: Πώς οι παραλίες στην Αυστραλία έγιναν «τέλεια καταιγίδα» για καρχαρίες

Τέσσερα περιστατικά με καρχαρίες μέσα σε 48 ώρες, τα τρία σε ακτογραμμή περίπου 15 χιλιομέτρων, έβαλαν τις παραλίες της ανατολικής Αυστραλίας σε κατάσταση συναγερμού
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια