Πέθανε η Fausta, ο γηραιότερος ρινόκερος του κόσμου

Πέθανε η Fausta, ο γηραιότερος ρινόκερος του κόσμου Facebook Twitter
0

Η Fausta, o ρινόκερος που μέχρι σήμερα ήταν ο γηραιότερος του κόσμου, πέθανε στην Τανζανία, σε ηλικία 57 ετών.

Η Fausta, ένας μαύρος ρινόκερος, πρωτοεντοπίστηκε στον κρατήρα Ngorongoro το 1965, όταν ήταν μόλις τριών. Έζησε ελεύθερη στο δάσος για πάνω από 50 χρόνια, αλλά προβλήματα υγείας που εμφάνισε ανάγκασαν τους φύλακες άγριας ζωής να την μεταφέρουν και να περάσει τα τελευταία χρόνια της σε ένα καταφύγιο όπου δεχόταν ειδική φροντίδα.

Πέθανε η Fausta, ο γηραιότερος ρινόκερος του κόσμου Facebook Twitter

Η Fausta δεν έκανε ποτέ της μωρά, κάτι που οι ειδικοί στο Ngorongoro εκτιμούν ότι μπορεί να συνέβαλε στη μακροζωία της. Μέχρι το 2016, η όραση της Fausta επιδεινώθηκε και υπέφερε λόγω τραυμάτων από επιθέσεις ύαινας. «Καθώς μεγάλωνε και γινόταν πιο αδύναμη, η Fausta είχε γίνει εύκολος στόχος για αρπακτικά, ιδιαίτερα ύαινες, οι οποίες άρχισαν να της επιτίθενται και της δημιούργησαν σοβαρές πληγές», δήλωσε στο BBC ο Δρ. Freddy Manongi, από την κέντρο προστασίας άγριας ζωής του Ngorongoro. Πρόσθεσε ότι την ημέρα που πέθανε η Fausta, γεννήθηκε ένας άλλος ρινόκερος.

Ο Manongi δήλωσε ότι η Fausta έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της ελεύθερη και πέθανε από φυσικά αίτια το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου. Οι άγριοι ρινόκεροι ζουν συνήθως μεταξύ 37 και 43 ετών, ή το πολύ μέχρι 50 χρόνια σε αιχμαλωσία. Η Fausta ήταν η εξαίρεση και αυτό την έκανε διάσημη στο είδος της το οποίο είναι απειλούμενο λόγω λαθροθηρίας για τα κέρατα.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ