Περιβαλλοντική αποτυχία η αυστηρή πολιτική του Χονγκ Κονγκ κατά της διασποράς του κορωνοϊού

Χονγκ Κονγκ: Η πολιτική κατά του κορωνοϊού δημιουργεί βουνά από πλαστικά απορρίμματα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οι αυστηρές πολιτικές καραντίνας που εφάρμοσε το Χονγκ Κονγκ, για την αναχαίτηση της πανδημίας του κορωνοϊού ενδέχεται να έχουν αποτύχει σε περιβαλλοντικό επίπεδο.

Φτάνοντας στο Χονγκ Κονγκ, το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι επιβάτες που αποβιβάζονται είναι παντού πλαστικά, σύμφωνα με το Reuters.

Στα ξενοδοχεία καραντίνας, υπάρχουν τηλεχειριστήρια τυλιγμένα με σελοφάν, μαξιλάρια κλειστά σε πλαστικές σακούλες και πλαστικά μαχαιροπίρουνα για κάθε γεύμα, κάθε πελάτη.

«Κάθε ένα από τα μέλη του προσωπικού στα ξενοδοχεία καραντίνας φοράει πλήρη προστατευτική στολή για τον κορωνοϊό: φόρεμα, παντελόνι, γάντια, μποτάκια, καπέλο και αυτό είναι για κάθε μέλος του προσωπικού, σε κάθε όροφο», δήλωσε η επιχειρηματίας με έδρα το Χονγκ Κονγκ, Clementine Vaughan, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη στις 4 Απριλίου.

Οι περιβαλλοντολόγοι λένε ότι οι πολιτικές κατά του κορωνοϊού που επιβλήθηκαν βλάπτουν το περιβάλλον δημιουργώντας υπερβολικά απόβλητα. Η χώρα καταγράφει πάνω από 2.300 τόνους πλαστικών απορριμμάτων την ημέρα, τα οποία ως επί το πλείστον καταλήγουν σε χωματερές.

Ο Edwin Lau, με την τοπική περιβαλλοντική ομάδα The Green Earth, είπε ότι η προσέγγιση του Χονγκ Κονγκ για τον COVID αντικατοπτρίζει την έλλειψη περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

«Οι άνθρωποι που ζουν σε ξενοδοχεία καραντίνας, δεν είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα», λέει καλώντας την κυβέρνηση να επιτρέψει την ανακύκλωση ή την επαναχρησιμοποίηση πλαστικών από εγκαταστάσεις καραντίνας.

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι οι αξιωματούχοι γνώριζαν την αύξηση των απορριμμάτων μιας χρήσης από τότε που ξεκίνησε ο COVID-19.

Οι αυστηρές πολιτικές καραντίνας του Χονγκ Κονγκ έχουν επικριθεί έντονα επειδή βλάπτουν την οικονομία και την ψυχική υγεία των κατοίκων του. Πλέον σε αυτό προστίθεται και η καταστροφή του περιβάλλοντος ως ακούσια συνέπεια.

Με πληροφορίες του Reuters

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Empty the Tanks»: Σώστε τα δελφίνια!

Ρεπορτάζ / «Empty the Tanks»: Πότε θα σταματήσει η αιχμαλωσία των δελφινιών;

Η παγκόσμια καμπάνια «Empty the Tanks» εναντιώνεται στην αιχμαλωσία και την εκμετάλλευση των δελφινιών. Πώς εκφράζεται η κινητοποίηση στην Ελλάδα και ποια η τύχη των δελφινιών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου; Μιλούν στη LIFO εκπρόσωποι οργανώσεων, αλλά και ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ηλιακή καταιγίδα προκαλεί μπλακ άουτ παγκοσμίως - Προειδοποίηση από ειδικούς

Περιβάλλον / Ηλιακή καταιγίδα προκαλεί μπλακ άουτ παγκοσμίως - Προειδοποίηση από ειδικούς

Η ισχυρότερη ηλιακή καταιγίδα του 2025 (X2.7) χτύπησε τη Γη προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ραδιοεπικοινωνιών στην Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Πιθανές νέες εκλάμψεις τις επόμενες ημέρες.
LIFO NEWSROOM
Οι 25 πιο εντυπωσιακοί κήποι του κόσμου, σύμφωνα με τους New York Times

Περιβάλλον / Οι 25 πιο εντυπωσιακοί κήποι του κόσμου, σύμφωνα με τους New York Times

Από απόκοσμα τοπία μέχρι εγκαταλελειμμένα κτήματα και παλιές σιδηροδρομικές γραμμές, η φύση και η τέχνη συνυπάρχουν αρμονικά σε κήπους από κάθε γωνιά του κόσμου που ξεπερνούν τη φαντασία.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ