Οργάνωση αναζητά σπίτι για γατάκι που δεν είναι ούτε αρσενικό, ούτε θηλυκό

Οργάνωση αναζητά σπίτι για γατάκι που δεν είναι ούτε αρσενικό, ούτε θηλυκό Facebook Twitter
0

Ένα αδέσποτο γατάκι έχει καταπλήξει τους κτηνιάτρους βρετανικής φιλοζωικής οργάνωσης, καθώς είναι το πρώτο που έχουν δει το οποίο δεν είναι ούτε αρσενικό, ούτε θηλυκό. 

Το 15 εβδομάδων ζώο, που του δόθηκε το όνομα Hope, αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν θηλυκό, όταν έφτασε στο καταφύγιο της οργάνωσης Cats Protection στο Γουόρινγκτον. Όμως, οι κτηνίατροι δεν βρήκαν εξωτερικά γεννητικά όργανα. 

Η Φιόνα Μπρότσμπανκ, επικεφαλής κτηνίατρος της οργάνωσης, δήλωσε πως φαίνεται ότι πρόκειται για περίπτωση αγενεσίας- η μη ανάπτυξη ενός οργάνου- κάτι που η ίδια και οι συνάδελφοί της δεν έχουν ξαναδεί. 

Οι κτηνίατροι σημείωσαν ότι έχουν δει ερμαφρόδιτες γάτες, δηλαδή που είχαν γεννητικά όργανα και των δύο φύλων, αν και είναι αρκετά σπάνιες. Όμως, έπειτα από έρευνα, διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο γατάκι δεν έχει καθόλου γεννητικά όργανα, εσωτερικά ή εξωτερικά. 

«Υπάρχει μια πιθανότητα να κρύβεται εσωτερικά κάποιος έκτοπος ιστός ωοθηκών, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο. Είναι τόσο σπάνιο, που δεν υπάρχει ένας όρος που να χρησιμοποιείται ευρέως, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για αγενεσία γεννητικών οργάνων», δήλωσε η Μπρότσμπανκ. 

Παρότι αυτό σημαίνει πως δεν είχαν παρόμοιες περιπτώσεις για να βασιστούν αναφορικά με το πώς αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει το γατάκι μελλοντικά, «αφιερώσαμε χρόνο στην παρακολούθησή του για να διασφαλίσουμε ότι μπορεί να ουρεί και να αφοδεύει προτού θεωρηθεί ότι είναι έτοιμο να βρει ένα σπίτι», συμπλήρωσε η κτηνίατρος. 

Πρόκειται για ένα παιχνιδιάρικο γατάκι, που το έχουν αγαπήσει εργαζόμενοι και εθελοντές. Πλέον, θεωρείται ότι είναι έτοιμο να αποκτήσει ένα σπίτι. «Ξέρουμε ότι θα φέρει χαρά και θα κάνει παρέα σε κάποιον για χρόνια», λένε οι άνθρωποι της οργάνωσης. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχθηκε την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα

Διεθνή / Η βασίλισσα Καμίλα υποδέχθηκε την Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα

«Σημαντική η στήριξη του βασιλιά Κάρολου για τον ουκρανικό λαό», τόνισε η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας στην βασίλισσα Καμίλα - Με τον Κάρολο ασθενή η Καμίλα παίρνει τα ηνία του βασιλικού οίκου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το παλάτι διαψεύδει τις θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον: Η πριγκίπισσα αναρρώνει και είναι καλά

Διεθνή / Το παλάτι διαψεύδει τις θεωρίες συνωμοσίας για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον: Η πριγκίπισσα αναρρώνει και είναι καλά

Με νέες δηλώσεις το παλάτι του Κένσινγκτον υποστηρίζει πως η πριγκίπισσα είναι καλά και θα επιστρέψει στα βασιλικά καθήκοντα τον προκαθορισμένο χρόνο, δηλαδή μετά το Πάσχα - Πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρίγκιπα Ουίλιαμ μετά τα βραβεία BAFTA, στις 18 Φεβρουαρίου
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ