Νεκρό δελφίνι βρέθηκε σε παραλία με πληγές στο σώμα του και χαραγμένο το όνομα «Juan»

Νεκρό δελφίνι βρέθηκε σε παραλία με πληγές στο σώμα του και χαραγμένο το όνομα «Juan» Facebook Twitter
0

Ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν αυτόν που χάραξε το όνομα «Juan» σε ένα δελφίνι, πριν τελικά το ζώο εκβραστεί νεκρό σε μια παραλία, έχουν εξαπολύσει οι ισπανικές αρχές. 

Οι σοκαριστικές εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν το νεκρό δελφίνι με χαραγμένο στη μια πλευρά του σώματός του το όνομα «Juan» και διάφορες ακόμη πληγές πάνω του, οι οποίες ενδεχομένως προκλήθηκαν στη θάλασσα. 

Το θηλυκό δελφίνι, μήκους περίπου 1.5 μέτρου, βρέθηκε νεκρό σε μια παραλία της πολυσύχναστης περιοχής Roquetas de Mar. 

Νεκρό δελφίνι βρέθηκε σε παραλία με πληγές στο σώμα του και χαραγμένο το όνομα «Juan» Facebook Twitter

Η Eva Maria Moron, μέλος της οργάνωσης προστασίας της θαλάσσιας ζωής Equinac, διευκρίνισε πως το όνομα δεν είχε χαραχθεί ενώ το δελφίνι ήταν νεκρό στην παραλία, ούτε και οι πληγές του. «Οι πληγές και τα κοψίματα δεν έγιναν στην παραλία, πρέπει να συνέβη στη θάλασσα και η καταιγίδα το έβγαλε στην στεριά», είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ωστόσο πως το ζώο ενδεχομένως δεν ήταν ζωντανό όταν το χάραξαν. 

Νεκρό δελφίνι βρέθηκε σε παραλία με πληγές στο σώμα του και χαραγμένο το όνομα «Juan» Facebook Twitter
Νεκρό δελφίνι βρέθηκε σε παραλία με πληγές στο σώμα του και χαραγμένο το όνομα «Juan» Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον νόμο, αν κάποιος βρει ένα νεκρό δελφίνι πρέπει απαραιτήτως να ειδοποιήσει τις αρχές, ακόμη κι αν πρόκειται για ψαράδες, οι οποίοι πιάνουν κατά λάθος δελφίνια στα δίχτυα τους. 

«Θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει πόσο σημαντική είναι προστασία των ζώων που απειλούνται, όπως δελφίνια και χελώνες. Κάποιοι στην βιομηχανία της αλιείας είναι ενάντια σε αυτά τα ζώα, λένε για παράδειγμα πως τους τρώνε τα ψάρια ή τους σπάνε τα δίχτυα. Πρέπει να το προσέξουμε αυτό», τόνισε η Eva Maria Moron. 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΧΗΜΙΚΑ

Περιβάλλον / Πιγκουίνοι σε ρόλο «τοξικολόγων» εντόπισαν «παντοτινά χημικά» σε απομακρυσμένη περιοχή

Νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι ακόμη και σε απομονωμένες περιοχές του πλανήτη, όπως οι ακτές της Παταγονίας, τα λεγόμενα «παντοτινά χημικά» έχουν ήδη διεισδύσει στην άγρια ζωή
THE LIFO TEAM
ΦΑΛΑΙΝΑ ΗΠΑ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Περιβάλλον / Νεαρή γκρίζα φάλαινα πέθανε αφού κολύμπησε σε ποτάμι στην Ουάσινγκτον

Γκρίζα φάλαινα βρέθηκε νεκρή στην Ουάσιγκτον, αφού διένυσε δεκάδες χιλιόμετρα μέσα σε ποτάμι, σε ένα περιστατικό που οι επιστήμονες συνδέουν με την έλλειψη τροφής και τη γενικότερη κρίση που αντιμετωπίζει το είδος
THE LIFO TEAM
ΚΛΙΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Περιβάλλον / Έρευνα: Οι άνθρωποι υποτιμούν τις επιπτώσεις των πράξεών τους στο κλίμα - Ποιος ο ρόλος των σκυλιών

Παρά την αυξανόμενη ανησυχία για την κλιματική αλλαγή, οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να παρερμηνεύουν ποιες καθημερινές τους επιλογές έχουν πραγματικά τη μεγαλύτερη επίδραση στο περιβάλλον, με τις πιο σημαντικές να υποτιμούνται
THE LIFO TEAM