Νεκρό δελφίνι βρέθηκε σε παραλία με πληγές στο σώμα του και χαραγμένο το όνομα «Juan»

Νεκρό δελφίνι βρέθηκε σε παραλία με πληγές στο σώμα του και χαραγμένο το όνομα «Juan» Facebook Twitter
0

Ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν αυτόν που χάραξε το όνομα «Juan» σε ένα δελφίνι, πριν τελικά το ζώο εκβραστεί νεκρό σε μια παραλία, έχουν εξαπολύσει οι ισπανικές αρχές. 

Οι σοκαριστικές εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν το νεκρό δελφίνι με χαραγμένο στη μια πλευρά του σώματός του το όνομα «Juan» και διάφορες ακόμη πληγές πάνω του, οι οποίες ενδεχομένως προκλήθηκαν στη θάλασσα. 

Το θηλυκό δελφίνι, μήκους περίπου 1.5 μέτρου, βρέθηκε νεκρό σε μια παραλία της πολυσύχναστης περιοχής Roquetas de Mar. 

Νεκρό δελφίνι βρέθηκε σε παραλία με πληγές στο σώμα του και χαραγμένο το όνομα «Juan» Facebook Twitter

Η Eva Maria Moron, μέλος της οργάνωσης προστασίας της θαλάσσιας ζωής Equinac, διευκρίνισε πως το όνομα δεν είχε χαραχθεί ενώ το δελφίνι ήταν νεκρό στην παραλία, ούτε και οι πληγές του. «Οι πληγές και τα κοψίματα δεν έγιναν στην παραλία, πρέπει να συνέβη στη θάλασσα και η καταιγίδα το έβγαλε στην στεριά», είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ωστόσο πως το ζώο ενδεχομένως δεν ήταν ζωντανό όταν το χάραξαν. 

Νεκρό δελφίνι βρέθηκε σε παραλία με πληγές στο σώμα του και χαραγμένο το όνομα «Juan» Facebook Twitter
Νεκρό δελφίνι βρέθηκε σε παραλία με πληγές στο σώμα του και χαραγμένο το όνομα «Juan» Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον νόμο, αν κάποιος βρει ένα νεκρό δελφίνι πρέπει απαραιτήτως να ειδοποιήσει τις αρχές, ακόμη κι αν πρόκειται για ψαράδες, οι οποίοι πιάνουν κατά λάθος δελφίνια στα δίχτυα τους. 

«Θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει πόσο σημαντική είναι προστασία των ζώων που απειλούνται, όπως δελφίνια και χελώνες. Κάποιοι στην βιομηχανία της αλιείας είναι ενάντια σε αυτά τα ζώα, λένε για παράδειγμα πως τους τρώνε τα ψάρια ή τους σπάνε τα δίχτυα. Πρέπει να το προσέξουμε αυτό», τόνισε η Eva Maria Moron. 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πιο όμορφα σαλιγκάρια του κόσμου απειλούνται: Μια επιστημονική μάχη ενάντια στον χρόνο

Περιβάλλον / Τα πιο όμορφα σαλιγκάρια του κόσμου απειλούνται: Μια επιστημονική μάχη ενάντια στον χρόνο

Τα απειλούμενα δενδρώδη σαλιγκάρια Polymita έχουν ζωντανά, πολύχρωμα και εντυπωσιακά σχέδια στα κοχύλια τους και γι' αυτό είναι περιζήτητα από παράνομους συλλέκτες
LIFO NEWSROOM
Ομάδα του ΔΠΘ αναζητά βιώσιμες λύσεις κατά της λειψυδρίας σε όλη την Ελλάδα

Περιβάλλον / Ομάδα του ΔΠΘ αναζητά βιώσιμες λύσεις κατά της λειψυδρίας σε όλη την Ελλάδα

Το έργο «WATERWISE» του ΔΠΘ, σε συνεργασία με το ΑΠΘ και τρεις μεγάλες εταιρείες πληροφορικής, στοχεύει σε λύσεις για τη λειψυδρία, καλύπτοντας τόσο τις σημερινές όσο και τις μελλοντικές ανάγκες διαχείρισης νερού
LIFO NEWSROOM