Νέα σφαγή στα Νησιά Φερόε: Σκότωσαν τουλάχιστον 52 δελφίνια

Νέα σφαγή στα Νησιά Φερόε: Σκότωσαν τουλάχιστον 52 δελφίνια Facebook Twitter
Πηγή: Sea Shepherd UK.
0

Τουλάχιστον 52 δελφίνια σφαγιάστηκαν στα Νησιά Φερόε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη θανάτωση ακόμη 1.428, που οδήγησε σε παγκόσμια κατακραυγή.

Τα δελφίνια αρχικά προορίζονταν να σημανθούν και στη συνέχεια να αφεθούν ελεύθερα στη θάλασσα. Ωστόσο, το τοπικό μουσείο Φυσικής Ιστορίας είπε πως δεν είχε προσωπικό για να κάνει τις απαραίτητες σημάνσεις και καταγραφές.

Τότε, αντί να αφήσουν τα δελφίνια πίσω στον ωκεανό χωρίς σημάνσεις, οι φαλαινοθήρες αποφάσισαν να τα σφάξουν.

Η Βαλεντίνα Κραστ, ακτιβίστρια με την περιβαλλοντική ομάδα «Sea Shepherd», χαρακτήρισε τις σφαγές «ασυγχώρητες».

«Προφανώς το τελευταίο κυνήγι και η κριτική που ακολούθησε μετά από αυτό δεν τους έκανε να ξανασκεφτούν τη συμπεριφορά τους» τόνισε και πρόσθεσε πως «είχαν ένα πρόγραμμα επιστημονικής έρευνας για τη σήμανση δελφινιών ώστε να τα παρακολουθούν. Όμως επειδή δε διέθεταν προσωπικό για τη σήμανση αποφάσισαν να τα δολοφονήσουν». 

Πρόσφατα, σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η σφαγή πάνω από 1.400 δελφινιών στην ίδια περιοχή, στο πλαίσιο εθίμου. Το κυνήγι τους ονομάζεται Grindadrap.

Τα δελφίνια παρασύρονται από μηχανοκίνητα σκάφη προς την ακτή και στη συνέχεια θανατώνονται από τους φαλαινοθήρες στις ακτές χρησιμοποιώντας καμάκια, ακόμη και τρυπάνια. Το Grindadrap θεωρείται παράδειγμα παραδοσιακής «φαλαινοθηρίας των αβορίγινων».

Με πληροφορίες από SkyNews

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΓΛΙΑ ΨΑΡΙΑ ΥΠΕΡΑΛΊΕΥΣΗ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

Περιβάλλον / «Εθνικό σκάνδαλο»: Ακτιβιστές κατά της υπεραλίευσης σε προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές της Αγγλίας

Για «θάλασσες προστατευμένες μόνο στα χαρτιά» μιλούν οι ακτιβιστές - Καταγγέλλουν ότι «τεράστια βιομηχανικά αλιευτικά σκάφη καταστρέφουν περιοχές ζωτικής σημασίας»
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ

Περιβάλλον / Ισπανία: Η «θάλασσα από πλαστικό» που τροφοδοτεί την Ευρώπη και φαίνεται από το διάστημα

Το μεγαλύτερο σύμπλεγμα θερμοκηπίων στον κόσμο βρίσκεται στην Ανδαλουσία, καλύπτει περισσότερα από 300.000 στρέμματα και παράγει εκατομμύρια τόνους λαχανικών ετησίως
THE LIFO TEAM
Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Περιβάλλον / Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Με το άνοιγμα του Field Nursery, ο Jonny Bruce αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της βρετανικής κηπουρικής, φέρνοντας μαζί του μια ιδέα του κήπου που ενώνει αισθητική, οικολογία και τρόπο ζωής.
THE LIFO TEAM