Τουλάχιστον 52 δελφίνια σφαγιάστηκαν στα Νησιά Φερόε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη θανάτωση ακόμη 1.428, που οδήγησε σε παγκόσμια κατακραυγή.

 

Τα δελφίνια αρχικά προορίζονταν να σημανθούν και στη συνέχεια να αφεθούν ελεύθερα στη θάλασσα. Ωστόσο, το τοπικό μουσείο Φυσικής Ιστορίας είπε πως δεν είχε προσωπικό για να κάνει τις απαραίτητες σημάνσεις και καταγραφές.

 

Τότε, αντί να αφήσουν τα δελφίνια πίσω στον ωκεανό χωρίς σημάνσεις, οι φαλαινοθήρες αποφάσισαν να τα σφάξουν.

 

Η Βαλεντίνα Κραστ, ακτιβίστρια με την περιβαλλοντική ομάδα «Sea Shepherd», χαρακτήρισε τις σφαγές «ασυγχώρητες».

 

«Προφανώς το τελευταίο κυνήγι και η κριτική που ακολούθησε μετά από αυτό δεν τους έκανε να ξανασκεφτούν τη συμπεριφορά τους» τόνισε και πρόσθεσε πως «είχαν ένα πρόγραμμα επιστημονικής έρευνας για τη σήμανση δελφινιών ώστε να τα παρακολουθούν. Όμως επειδή δε διέθεταν προσωπικό για τη σήμανση αποφάσισαν να τα δολοφονήσουν». 

 

Πρόσφατα, σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η σφαγή πάνω από 1.400 δελφινιών στην ίδια περιοχή, στο πλαίσιο εθίμου. Το κυνήγι τους ονομάζεται Grindadrap.

 

Τα δελφίνια παρασύρονται από μηχανοκίνητα σκάφη προς την ακτή και στη συνέχεια θανατώνονται από τους φαλαινοθήρες στις ακτές χρησιμοποιώντας καμάκια, ακόμη και τρυπάνια. Το Grindadrap θεωρείται παράδειγμα παραδοσιακής «φαλαινοθηρίας των αβορίγινων».

 

Με πληροφορίες από SkyNews