Νέα σφαγή στα Νησιά Φερόε: Σκότωσαν τουλάχιστον 52 δελφίνια

Νέα σφαγή στα Νησιά Φερόε: Σκότωσαν τουλάχιστον 52 δελφίνια Facebook Twitter
Πηγή: Sea Shepherd UK.
0

Τουλάχιστον 52 δελφίνια σφαγιάστηκαν στα Νησιά Φερόε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη θανάτωση ακόμη 1.428, που οδήγησε σε παγκόσμια κατακραυγή.

Τα δελφίνια αρχικά προορίζονταν να σημανθούν και στη συνέχεια να αφεθούν ελεύθερα στη θάλασσα. Ωστόσο, το τοπικό μουσείο Φυσικής Ιστορίας είπε πως δεν είχε προσωπικό για να κάνει τις απαραίτητες σημάνσεις και καταγραφές.

Τότε, αντί να αφήσουν τα δελφίνια πίσω στον ωκεανό χωρίς σημάνσεις, οι φαλαινοθήρες αποφάσισαν να τα σφάξουν.

Η Βαλεντίνα Κραστ, ακτιβίστρια με την περιβαλλοντική ομάδα «Sea Shepherd», χαρακτήρισε τις σφαγές «ασυγχώρητες».

«Προφανώς το τελευταίο κυνήγι και η κριτική που ακολούθησε μετά από αυτό δεν τους έκανε να ξανασκεφτούν τη συμπεριφορά τους» τόνισε και πρόσθεσε πως «είχαν ένα πρόγραμμα επιστημονικής έρευνας για τη σήμανση δελφινιών ώστε να τα παρακολουθούν. Όμως επειδή δε διέθεταν προσωπικό για τη σήμανση αποφάσισαν να τα δολοφονήσουν». 

Πρόσφατα, σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η σφαγή πάνω από 1.400 δελφινιών στην ίδια περιοχή, στο πλαίσιο εθίμου. Το κυνήγι τους ονομάζεται Grindadrap.

Τα δελφίνια παρασύρονται από μηχανοκίνητα σκάφη προς την ακτή και στη συνέχεια θανατώνονται από τους φαλαινοθήρες στις ακτές χρησιμοποιώντας καμάκια, ακόμη και τρυπάνια. Το Grindadrap θεωρείται παράδειγμα παραδοσιακής «φαλαινοθηρίας των αβορίγινων».

Με πληροφορίες από SkyNews

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πιο όμορφα σαλιγκάρια του κόσμου απειλούνται: Μια επιστημονική μάχη ενάντια στον χρόνο

Περιβάλλον / Τα πιο όμορφα σαλιγκάρια του κόσμου απειλούνται: Μια επιστημονική μάχη ενάντια στον χρόνο

Τα απειλούμενα δενδρώδη σαλιγκάρια Polymita έχουν ζωντανά, πολύχρωμα και εντυπωσιακά σχέδια στα κοχύλια τους και γι' αυτό είναι περιζήτητα από παράνομους συλλέκτες
LIFO NEWSROOM
Ομάδα του ΔΠΘ αναζητά βιώσιμες λύσεις κατά της λειψυδρίας σε όλη την Ελλάδα

Περιβάλλον / Ομάδα του ΔΠΘ αναζητά βιώσιμες λύσεις κατά της λειψυδρίας σε όλη την Ελλάδα

Το έργο «WATERWISE» του ΔΠΘ, σε συνεργασία με το ΑΠΘ και τρεις μεγάλες εταιρείες πληροφορικής, στοχεύει σε λύσεις για τη λειψυδρία, καλύπτοντας τόσο τις σημερινές όσο και τις μελλοντικές ανάγκες διαχείρισης νερού
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να καταργήσει όλους τους κανόνες για τη ρύπανση - Μπορεί κάτι να τον σταματήσει;

Ανάλυση / Ο Τραμπ θέλει να καταργήσει όλους τους κανόνες για τη ρύπανση - Μπορεί κάτι να τον σταματήσει;

Η EPA υπό τον Τραμπ προτείνει την κατάργηση του νομικού θεμελίου για τη ρύθμιση των αερίων του θερμοκηπίου. Κίνδυνος να μην υπάρχει πλέον ομοσπονδιακή προστασία απέναντι στην κλιματική κρίση
LIFO NEWSROOM