Δανία: Κατακραυγή για την σφαγή σχεδόν 1.500 δελφινιών στα νησιά Φερόε

Δανία: Οργή από την σφαγή σχεδόν 1.500 δελφινιών στα νησιά Φερόε Facebook Twitter
Twitter
0

Αντιδράσεις προκαλεί για μία ακόμα χρονιά το βάρβαρο έθιμο στα Νησιά Φερόε, με τη δολοφονία θηλαστικών.

Φέτος, σχεδόν 1500 δελφίνια σκοτώθηκαν.

Οι εικόνες και τα βίντεο από το έθιμο, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο δείχνουν το νερό και την ακτογραμμή να γίνονται κατακόκκινα από το αίμα των νεκρών δελφινιών.

Το κυνήγι τους έχει προκάλεσε την οργή και την έντονη αντίδραση ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων.

Το κυνήγι ονομάζεται Grindadrap. Τα δελφίνια παρασύρονται από μηχανοκίνητα σκάφη προς την ακτή και στη συνέχεια θανατώνονται από τους φαλαινοθήρες στις ακτές χρησιμοποιώντας καμάκια, ακόμη και τρυπάνια. Το Grindadrap θεωρείται παράδειγμα παραδοσιακής «φαλαινοθηρίας των αβορίγινων».

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, 1.428 δελφίνια σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του κυνηγιού το Σαββατοκύριακο. 

Βίντεο που ανέβασαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης οι ακτιβιστές της Sea Shepherd έδειξαν εκατοντάδες σφαγμένα ζώα να κείτονται στην ακτογραμμή.

Αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν από την Δανή πρωθυπουργό να λάβει μέτρα για να σταματήσει αυτό το αιματοβαμμένο έθιμο.

 

Με πληροφορίες του SkyNews/DR

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση-καταπέλτης δύο χρόνια μετά: «Προβλέψιμη και αποτρέψιμη» η τραγωδία του Titan

Διεθνή / Έκθεση-καταπέλτης δύο χρόνια μετά: «Προβλέψιμη» η τραγωδία του Titan

Η έκρηξη του βαθυσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, καταλήγει έπειτα από διετή έρευνα η Αμερικανική Ακτοφυλακή. Σοβαρές καταγγελίες για εκφοβισμό εργαζομένων και παρακάμψεις κανονισμών
LIFO NEWSROOM