Κρήτη: Δεκάδες νεκρά ψάρια στις εκβολές του ποταμού Αποσελέμη

Κρήτη: Δεκάδες νεκρά ψάρια στις εκβολές του ποταμού Αποσελέμη Facebook Twitter
Φωτ.; Neakriti
0

Ανησυχία έχει προκαλέσει στον δήμο Χερσονήσου η εμφάνιση από νωρίς το πρωί δεκάδων νεκρών ψαριών στις εκβολές του ποταμού Αποσελέμη, στην περιοχή της Ανάληψης.

Οι αρχές ενημερώθηκαν σχετικά από τους κατοίκους. Με τη σειρά τους εκείνες ξεκίνησαν έρευνα για το θέμα, διαπιστώνοντας ότι και τα νερά της επιφάνειας όσο και του βυθού στις εκβολές του ποταμού, εμφανίζουν σκούρο χρώμα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε ο δήμαρχος Χεροσνήσου, αλλά και στελέχη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, ενώ δείγματα από τα νεκρά ψάρια και το νερό έλαβαν ερευνητές εργαστηρίου του ΕΛΚΕΘΕ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Στόχος είναι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει και αντίστοιχα να κινηθούμε» είπε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, που προσέθεσε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το τουριστικό προϊόν το οποίο είναι ο πυλώνας για την οικονομία του τόπου «είναι ένα ευαίσθητο προϊόν, που οφείλουμε να το διαφυλάττουμε σε συνδυασμό με την προτεραιότητα που είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».

«Δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο εκτός από ανθρώπινη παρέμβαση» ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Περιβάλλοντος, Νίκος Ξυλούρης τονίζοντας ότι «Δε γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο να εντοπίζουμε νέες εστίες μόλυνσης».

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης δειγματοληψιών από το Ινστιτούτο, που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Με πληροφορίες neakriti/ΑΠΕ

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι μέδουσες φτάνουν ως τις ακτές;

Περιβάλλον / Γιατί οι μέδουσες φτάνουν ως τις ακτές;

Ο Δημήτρης Βαφείδης, καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, εξηγεί την έξαρση των μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ