Η Offset Earth φυτεύει «δάσος διαμαρτυρίας» κατά του Μπολσονάρου

Η Offset Earth φυτεύει «δάσος διαμαρτυρίας» κατά του Μπολσονάρου Facebook Twitter
To δέντρο με τη μορφή και το όνομα του Μπολσονάρου είναι η απάντηση στις κατηγορίες εναντίον ΜΚΟ για τις φωτιές στον Αμαζόνιο
1

Με δενδροφύτευση απαντούν στον Ζαΐχ Μπολσονάρου μέλη μιας ΜΚΟ που φυτεύουν δέντρα στο όνομά του.

Ενώ οι φωτιές στον Αμαζόνιο καίγανε ακόμη και η καταστροφή δεν είχε καν υπολογιστεί, ο Μπολσονάρου είχε κατηγορήσει τις μη κυβερνητικές οργανώσεις ότι αυτές βρίσκονται πίσω από τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο. Τώρα, μία εξ αυτών, η Offset Earth, αποφάσισε να απαντήσει δημιουργώντας ένα «δάσος διαμαρτυρίας» κατά του βραζιλιάνου προέδρου, φυτεύοντας, στη Μαδαγασκάρη, δέντρα στο όνομά του.

«Σχετικά με τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, έχω την εντύπωση ότι μπορεί τις φωτιές να έβαλαν οι ΜΚΟ, γιατί είχαν ζητήσει χρήματα. Ποια ήταν η πρόθεσή τους; Να δημιουργήσουν προβλήματα στη Βραζιλία», είχε πει σε συνέντευξη Τύπου, ο Μπολσονάρου. Ως διαμαρτυρία σε αυτές τις ανυπόστατες κατηγορίες, η Offset Earth, η οποία δημιουργήθηκε πριν δύο μήνες, μέσω crowd funding φυτεύει δέντρα με το πρόσωπο του βραζιλιάνου προέδρου να εμφανίζεται με στένσιλ πάνω στους κορμούς.

Η Offset Earth φυτεύει «δάσος διαμαρτυρίας» κατά του Μπολσονάρου Facebook Twitter

«Αρχικά, φυτέψαμε 1.000 δέντρα στο όνομα του Μπολσονάρου, ως μια δική μας μορφή διαμαρτυρίας» τόνισε, σε ανακοίνωση, ο συνιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Έλιοτ Κόαντ. «Αλλά είναι ότι η φύτευση "δέντρων διαμαρτυρίας" έχει σαφώς γίνει τρόπος για να συμμετάσχει ο καθένας στο κίνημα της αναδάσωσης, ενώ την ίδια στιγμή εστιάζει σε μια παγκόσμια διαφωνία μαζί του και με τον τρόπο που μεταχειρίζεται τα δάση μας της βροχής» πρόσθεσε.

Για την Offset Earth, ο Μπολσονάρου είναι ο «υπ' αριθμόν ένα εχθρός των δέντρων». Ήδη, έχουν φυτευτεί 17.000 δέντρα στο όνομά του, μειώνοντας κατά 2,33 τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ποσότητα που ισοδυναμεί με τις εκπομπές που αντιστοιχούν σε 147 ημέρες οικιακής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. «Βεβαίως, δεν μπορούμε να αντιστρέψουμε όλη την καταστροφή που προκαλείται από τις πυρκαγιές στο δάσος της βροχής του Αμαζονίου ή από τις πολιτικές του Μπολσονάρου» τόνισε ο Κόαντ. «Αλλά, μαζί, μπορούμε να κάνουμε μια θετική διαφορά και να κάνουμε ν' ακουστούν οι φωνές μας» τόνισε.

Περιβάλλον
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρκούδα με 4 μικρά σε χωριό της Μακεδονίας - Όλο και πιο συχνή η εμφάνιση σε κατοικημένες περιοχές

Περιβάλλον / Καστοριά: Αρκούδες κάνουν βόλτες μέσα στα χωριά - 'Ερχονται γιατί ωρίμασαν τα κεράσια, λένε κάτοικοι

Βίντεο καταγράφουν τα ζώα στις κατοικημένες περιοχές - Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις - Πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται
NEWSROOM