Γκρέτα Τούνμπεργκ: Δήλωσε «ανοιχτή» για συνάντηση με τον Μπάιντεν - «Όμως, δεν περιμένω πολλά»

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Δήλωσε «ανοιχτή» για συνάντηση με τον Μπάιντεν - «Όμως, δεν περιμένω πολλά» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
0

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι «ανοιχτή» να συναντήσει τον Τζο Μπάιντεν στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Γλασκώβη (COP26)


Όπως παραδέχεται, ωστόσο, η Σουηδή ακτιβίστρια, δεν έχει πολλές προσδοκίες ούτε από τον Αμερικανό πρόεδρο, ούτε από την ίδια την κρίσιμη διάσκεψη - που πραγματοποιείται από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου. 


Σε συνέντευξή της με την παγκόσμια μιντιακή συνεργασία Covering Climate Now, η Τούμπεργκ εξέφρασε την έκπληξή της στην ιδέα πως ένα Αμερικανός πρόεδρος, ή όποιος πρόεδρος, θα ήθελε να κάτσει μαζί της στο τραπέζι του διαλόγου, αλλά δήλωσε «ανοιχτή» στο ενδεχόμενο αυτό, αν της ζητηθεί. 

«Φαντάζομαι θα εξαρτηθεί από την κατάσταση. Δεν βλέπω το λόγο γιατί αυτοί οι άνθρωποι να θέλουν να συναντηθούν μαζί μου, αλλά ναι». 


Η ιδέα συνάντησης με τον πρόεδρο της Κίνας, τον ηγέτης της άλλης «υπερδύναμης» της κλιματικής αλλαγής, φαντάζει στην Τούνμπεργκ ακόμη πιο μακρυνή από ενδεχόμενη συνάντηση με τον Μπάιντεν. 

Χαρακτηρίζοντας τον Σι Τζιπίνγκ, «ηγέτη μιας δικτατορίας», δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης μαζί του. Ωστόσο, όπως είπε, «η δημοκρατία είναι η μόνη λύση στην κλιματική κρίση, από τη στιγμή που το μόνο πράγμα που μπορεί να μας βγάλει από αυτήν την κατάσταση είναι... η μαζική δημόσια πίεση». 
 


Την περασμένη εβδομάδα, σε ομιλία της στη σύνοδο Youth4Climate, η 18χρονη κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο και άλλους ηγέτες του κόσμου για κενά λόγια και μηδενική δράση στο κλίμα

«Χτίζουμε καλύτερες (συνθήκες). Μπλα μπλα μπλα. Πράσινη οικονομία. Μπλα μπλα μπλα. Μηδενικό ποσοστό (εκπομπών ρύπων) έως το 2050. Μπλα, μπλα, μπλα», είπε σε ομιλία της στη σύνοδο κορυφής του Youth4Climate στο Μιλάνο της Ιταλίας σήμερα, η Γκρέτα Τούνμπεργκ.

«Αυτό είναι το μόνο που ακούμε από τους λεγόμενους ηγέτες μας. Λόγια, που ακούγονται υπέροχα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν οδηγήσει σε καμία δράση. Οι ελπίδες και οι φιλοδοξίες μας πνίγονται στις κενές τους υποσχέσεις» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Guardian


 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ