Γκρέτα Τούμπεργκ κατά G7: «Οι ηγέτες διασκεδάζουν ενώ η κλιματική κρίση κλιμακώνεται»

Γκρέτα Τούμπεργκ κατά G7: «Οι ηγέτες διασκεδάζουν ενώ η κλιματική κρίση κλιμακώνεται» Facebook Twitter
Το σχόλιο της 18χρονης ακτιβίστριας για τους G7 - Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Τη δράση των δυνάμεων της G7 για το κλίμα στηλιτεύει με ανάρτησή της η Γκρέτα Τούμπεργκ, η Σουηδή ακτιβίστρια κατά της κλιματικής κρίσης


Παρότι οι ηγέτες εξέφρασαν την επιθυμία τους να δείξουν ένα ενωμένο μέτωπο στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη, μεταξύ αυτών την κλιματική κρίση και την πανδημία κορωνοϊού. 


«Η κλιματική και οικολογική κρίση κλιμακώνεται ραγδαία. Οι G7 διαθέτουν απίστευτα ποσά στα ορυκτά καύσιμα ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προβλέπεται πως θα καταγράψουν τη δεύτερη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή της η νεαρή ακτιβίστρια. 

Και προσθέτει: «Ωστόσο, οι ηγέτες της G7 φαίνεται να περνούν καλά παρουσιάζοντας τις κενές δεσμεύσεις τους για το κλίμα και επαναλαμβάνοντας παλιές, απραγματοποίητες υποσχέσεις». 
 

«Ασφαλώς, αυτό πρέπει να γιορταστεί με μπάρμπεκου με μπριζόλες και αστακό ενώ τα τζετ πραγματοποιούν σώου αεροβατικών πάνω από το θέρετρο των G7» καταλήγει σαρκαστικά η 18χρονη.

Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, η σύνοδος αυτή θεωρείται μια από τις σημαντικότερες των τελευταίων δεκαετιών, μεταξύ άλλων επειδή αναμένεται να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και για το πώς θα πρέπει να προετοιμαστεί η ανθρωπότητα για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ