Γιγάντιο χταπόδι έπιασε αετό για να τον πνίξει - Βίντεο με την ασυνήθιστη «μάχη» τους

Γιγάντιο χταπόδι έπιασε αετό για να τον πνίξει - Βίντεο με την ασυνήθιστη «μάχη» τους Facebook Twitter
1

Ψαράδες κατάφεραν να διασώσουν έναν φαλακρό αετό που πνιγόταν στα πλοκάμια ενός χταποδιού, σε ακτή του Καναδά.

Η ομάδα ψαράδων σολομού άκουσε ξαφνικά στριγκλιές από το νερό και με μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν πως προέρχονταν από έναν φαλακρό αετό, τον οποίο είχε παγιδεύσει ένα χταπόδι προκειμένου να τον φάει.

Το γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού, που είχε πάρει κόκκινο χρώμα, είχε τυλίξει τα πλοκάμια του γύρω από τον αετό, που επέπλεε στην επιφάνεια του νερού, προσπαθώντας μάταια να ξεφύγει. 

«Στην αρχή απλώς παρακολουθούσαμε και δεν ξέραμε αν έπρεπε να παρέμβουμε, επειδή καταλαβαίνετε πρόκειται για την Μητέρα Φύση», είπε ένας από τους ψαράδες. 

Ωστόσο όταν συνειδητοποίησαν πως ο αετός πνιγόταν, αποφάσισαν τελικά να παρέμβουν, και με ένα αγκίστρι τράβηξαν το χταπόδι προς την βάρκα καταφέρνοντας ταυτόχρονα να το κάνουν να χαλαρώσει τα δυνατά πλοκάμια του. Ο αετός μπόρεσε έτσι να ελευθερωθεί σώος και το χταπόδι επέστρεψε επίσης σώο στο νερό, έχοντας γίνει πλέον καφέ.

Γιγάντιο χταπόδι έπιασε αετό για να τον πνίξει - Βίντεο με την ασυνήθιστη «μάχη» τους Facebook Twitter

Τα χταπόδια θεωρούνται θηρευτές και πολύ συχνά αναζητούν οποιαδήποτε βρώσιμη τροφή είναι κοντά τους. «Έχουν ευρεία γκάμα στην επιλογή θηραμάτων. Αν κάτι είναι στην επιφάνεια του νερού και το χταπόδι είναι κοντά στην επιφάνεια, τότε είναι φαγητό», εξήγησε η Τζένιφερ Μάδετ, από το Πανεπιστήμιο του Λέθμπριτζ, η οποία εξειδικεύεται στο συγκεκριμένο είδος.

Τα γιγάντια χταπόδια του Ειρηνικού σε αυτήν την περιοχή μπορεί να μεγαλώσουν πάρα πολύ, φτάνοντας σε βάρος μέχρι και τα 52 κιλά. Ωστόσο αν και μεγάλα σε μέγεθος, συμπεριφέρονται συνήθως πολύ ντροπαλά και κρύβονται όταν υπάρχουν κοντά δύτες.

Δείτε το βίντεο:

 

Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Και πολύ καλά έκαναν οι ψαράδες και παρενέβησαν.Αυτό το «..δεν ξέραμε αν έπρεπε να παρέμβουμε, επειδή καταλαβαίνετε πρόκειται για την Μητέρα Φύση», δεν μπόρεσα ποτέ να το καταλάβω καθώς έχει ειπωθεί σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις (με τα ζώα να αφέθηκαν στη... μοίρα τους).Μέρος της "μητέρας" φύσης είναι και ο άνθρωπος στον οποίο υπερέχει η ενσυναίσθηση και όταν σε τέτοιες περιπτώσεις βρίσκεται παρών και μπορεί να βοηθήσει, είναι υποχρεωμένος (από το θετικό κομμάτι της φύση του) να το πράξει.Έχουμε που έχουμε καταστρέψει τον πλανήτη μας, έχουμε εξαφανίσει πολλά είδη πανίδας και χλωρίδας, ε ας βοηθήσουμε κάποια είδη όταν μπορούμε και τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο έμμεσο ή άμεσο.Μαμά – ελεφαντίνα ευχαριστεί ανθρώπους που της έσωσαν το μωρό από βαθύ λάκκο. Το θαυμασμό χιλιάδων χρηστών του Διαδικτύου έχει προκαλέσει βίντεο που αναρτήθηκε στα social media και σύντομα έγινε viral και παρουσιάζει τη διάσωση ενός μωρού ελέφαντα από χαντάκι στην Ινδία.Μετά τη διάσωση, το ελεφαντάκι επανενώθηκε με τη μητέρα του και την υπόλοιπη αγέλ. Μάλιστα, η μαμά-ελεφαντίνα φαίνεται να ευχαριστεί με ένα σήκωμα της προβοσκίδας τους ανθρώπους που έσωσαν το μικρό της ελεφαντάκι, δείχνοντάς τους έτσι την ευγνωμοσύνης της.https://www.youtube.com/watch?time_continue=114&v=tjWDIHFSoYI&feature=emb_logoΜία Αρκτική αλεπού χρωστάει τη ζωή της σε μερικούς ψαράδες που την πρόσεξαν πάνω σε ένα μισολιωμένο παγόβουνο. http://www.gazzetta.gr/plus/perierga/article/1309819/psarades-vrikan-exantlimeni-alepoy-pano-se-pagovoyno-kai-4-milia-makria-apo-tin-akti-pics

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ