ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Αποκάλυψη: Το 25% των tweet για την κλιματική αλλαγή είναι από bots

Αποκάλυψη: Το 25% των tweet για την κλιματική αλλαγή είναι από bots Facebook Twitter
Από ψεύτικους λογαριασμούς το 25% των tweet για την κλιματική αλλαγή (Πηγή φωτό EPA)
0

Μια στρατιά bots του Twitter διαμορφώνει τη συζήτηση που γίνεται στα social media για την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με έρευνα που αποκαλύπτει ο Guardian.

Νέα ανάλυση αποκαλύπτει ότι το 25% όλων των tweet που αφορούν το κλίμα, σε μια μέση ημέρα, προέρχονται από ρομπότ (bots). Τα bots είναι λογισμικό που μπορεί να κάνει αυτόνομα tweet, retweet, like ή να στείλει απευθείας μήνυμα στο Twitter, ενώ εμφανίζεται ως λογαριασμός που τον διαχειρίζεται άνθρωπος.

Το σοκαριστικό επίπεδο δραστηριότητας των bot σε θέματα που σχετίζονται με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική κρίση διαστρεβλώνουν τη διαδικτυακή συζήτηση, με συνέπεια σε αυτή να συμπεριλαμβάνονται περισσότερες απόψεις άρνησης της κλιματικής αλλαγής, από ό,τι θα εμφανίζονταν σε διαφορετική περίπτωση.

Στο πανεπιστήμιο Μπράουν ανέλυσαν 6,5 εκατομμύρια tweet που έγιναν λίγο πριν και λίγο μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, τον Ιούνιο του 2017.

Διαπιστώθηκε ότι τα bots τείνουν να επικροτούν τον Αμερικανό πρόεδρο για τις ενέργειές του και να διαδίδουν την παραπληροφόρηση για το θέμα. Σε μια μέση ημέρα- από την περίοδο που μελετήθηκε- το 25% των tweet για την κλιματική κρίση είχαν γίνει από το bots. Στον αντίποδα, σε ό,τι αφορά tweet που μπορούν να θεωρηθούν ως online ακτιβισμός υπέρ της δράσης κατά της κλιματικής κρίσης, το ποσοστό από bots ήταν 5%.

Περιβάλλον
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ