Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Απαράδεκτες οι ρατσιστικές επιθέσεις σε ποδοσφαιριστές, να σταματήσουν τώρα

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Απαράδεκτες οι ρατσιστικές επιθέσεις σε ποδοσφαιριστές, να σταματήσουν τώρα Facebook Twitter
Ο Μάρκους Ράσφορντ είναι ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στα social media (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις ρατσιστικές επιθέσεις σε ποδοσφαιριστές και τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσουν τώρα».

Ο Μάρκους Ράσφορντ, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι ο τελευταίος παίκτης που μπήκε στο στόχαστρο τέτοιων διαδικτυακών επιθέσεων. Την τελευταία εβδομάδα έχει υπάρξει μπαράζ ρατσιστικών επιθέσεων στα social media εναντίον ποδοσφαιριστών της Premier League.

Πριν από τον Ράσφορντ- που μπήκε στο στόχαστρο έπειτα από την ισοπαλία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ το Σάββατο- την ίδια μοίρα είχαν οι συμπαίκτες του Άξελ Τουανζέμπε και Αντονί Μαρσιάλ, όπως και ο Ρις Τζέιμς της Τσέλσι και ο Ρομέιν Σόγερς της Γουέστ Μπρομ.

Για τις διαδοχικές επιθέσεις εναντίον παικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε έρευνα, ενώ για την υπόθεση του Σόγερς συνελήφθη ένας 49χρονος.

Η παρέμβαση του πρίγκιπα Ουίλιαμ- που τυπικά είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας- έγινε την Κυριακή, μετά την καταγγελία της ένωσης επαγγελματιών ποδοσφαιριστών ότι οι εταιρείες των social media είναι απρόθυμες να γίνουν πιο αυστηρές με τις ρατσιστικές αναρτήσεις.

«Οι ρατσιστικές προσβολές, είτε στον αγωνιστικό χώρο, στις κερκίδες είτε στα social media, είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν τώρα», έγραψε στο Τwitter ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

«Έχουμε όλοι ευθύνη να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον στο οποίο τέτοιες προσβολές δεν γίνονται ανεκτές και εκείνοι που επιλέγουν να εξαπλώσουν το μίσος και τον διχασμό είναι υπόλογοι για τις ενέργειές τους. Αυτή η ευθύνη επεκτείνεται στις πλατφόρμες όπου τόσο μεγάλη τέτοια δραστηριότητα λαμβάνει χώρα τώρα», συνέχισε, ενώ συνεχάρη παίκτες, φιλάθλους, συλλόγους και οργανισμούς που συνεχίζουν να καταδικάζουν αυτές τις προσβολές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.


Από την πλευρά της η ένωση των ποδοσφαιριστών της Premier League κάλεσε τις πλατφόρμες να δείξουν ότι είναι πραγματικά δεσμευμένες στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια για να προστατευθούν οι επαγγελματίες παίκτες και οι άλλοι χρήστες από ρατσιστικές προσβολές, όταν χρησιμοποιούν τα social media, ανέφερε η PFA και ζήτησε να υπάρξουν συνέπειες όπου είναι δυνατό.

«Η ανθρωπότητα και τα social media στα χειρότερά τους», σχολίασε ο Μάρκους Ράσφορντ για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε. Σημειώνεται πως πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που πέρυσι ανάγκασε τη βρετανική κυβέρνηση να αλλάξει την απόφαση για τη διακοπή των δωρεάν σχολικών γευμάτων.

«Είμαι μαύρος άνδρας και ζω κάθε ημέρα υπερήφανος για αυτό που είμαι. Κανένας και κανένα σχόλιο δεν πρόκειται να με κάνουν να νιώσω διαφορετικά. Οπότε λυπάμαι αν αναζητούσατε ισχυρή αντίδραση, απλά δεν θα την έχετε εδώ», έγραψε ακόμη ο Ράσφορντ.

Με πληροφορίες από AFP

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτισμός / Μπιενάλε Βενετίας: Παραιτήθηκε η επιτροπή βραβείων μετά την ένταση για αποκλεισμό καλλιτεχνών

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης, η επιτροπή των βραβείων αποχώρησε – Αφορμή ο αποκλεισμός καλλιτεχνών από χώρες όπως το Ισραήλ και η Ρωσία από τις διακρίσεις
THE LIFO TEAM
Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Πολιτισμός / Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Το έργο Το καπέλο με τα κεράσια, που ο Ρενουάρ ζωγράφισε το 1884 και ανήκε κάποτε στη δούκισσα της Άλμπα, αγοράστηκε από Ισπανό συλλέκτη έναντι περίπου 8,7 εκατ. ευρώ και επέστρεψε στην Ισπανία μετά από χρόνια.
THE LIFO TEAM
«Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Πολιτισμός / «Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ Sweat, η Melanie C θυμάται τα rave χρόνια πριν από τις Spice Girls, την υστερία της παγκόσμιας φήμης, τα μπουκάλια που της πετούσαν στη σκηνή, το τηλεφώνημα της Madonna και το ραντεβού της με τον Anthony Kiedis.
THE LIFO TEAM
Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Πολιτισμός / Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Το Valkhof Museum στο Ναϊμέχεν εντόπισε ένα σπάνιο φαλλικό αντικείμενο από οστό, πιθανότατα ρωμαϊκής εποχής, μέσα σε τεράστια συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων που παρέμενε σε αποθήκες. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν συχνά φαλλικά σύμβολα ως φυλαχτά γονιμότητας και προστασίας
THE LIFO TEAM