Η Μέγκαν Μαρκλ αποκάλυψε πως είχε μια αποβολή: «Κρατούσα αγκαλιά το πρώτο και έχανα το δεύτερο»

Η Μέγκαν Μαρκλ αποκάλυψε πως είχε μια αποβολή: «Κρατούσα αγκαλιά το πρώτο και έχανα το δεύτερο» Facebook Twitter
Andrew Milligan - WPA Pool/Getty Images
0

«Ήξερα, ενώ κρατούσα στην αγκαλιά το πρώτο παιδί μου, πως έχανα το δεύτερο», λέει η Μέγκαν Μαρκλ που αποκάλυψε ότι είχε μια αποβολή και πώς παρακολουθούσε τον πρίγκιπα Χάρι «να ραγίζει η καρδιά του». 

Η Δούκισσα του Σάσεξ προχώρησε σε μια ασυνήθιστη προσωπική αποκάλυψη για κορυφαίο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, περιγράφοντας λεπτομερώς την εμπειρία της σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα New York Times.

Όπως εξηγεί, η αποβολή συνέβη ένα πρωί του Ιουλίου ενώ φρόντιζε τον Άρτσι, τον γιο της με τον πρίγκιπα Χάρι. 

«Ήξερα πως, την ώρα που κρατούσα σφιχτά στην αγκαλιά μου το πρώτο μου παιδί, έχανα το δεύτερο. Το να χάνεις ένα παιδί σημαίνει πως κουβαλάς μια αβάσταχτη θλίψη, την οποία πολλές έχουν περάσει αλλά λίγες έχουν μιλήσει γ' αυτήν», γράφει η Μέγκαν.

Στο άρθρο λέει επίσης πως ώρες μετά, ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου, παρακολουθούσε «την καρδιά του συζύγου της να ραγίζει, ενώ αυτός προσπαθούσε να κολλήσει ξανά τα δικά της σπασμένα κομμάτια».

Η 39χρονη Μέγκαν αποφάσισε να δημοσιεύσει το σχετικό άρθρο με αφορμή την επερχόμενη γιορτή των Ευχαριστιών στην Αμερική, όπου διαμένει πλέον, απευθύνοντας έκκληση στους αναγνώστες να ρωτάνε πάντα «εάν ο διπλανός τους είναι καλά».

«Η απώλεια ενός παιδιού συνεπάγεται αβάσταχτη θλίψη, η οποία βιώνεται από πολύ κόσμο αλλά συζητιέται από λίγο», σημειώνει.

«Μέσα στον πόνο για την απώλειά μας, ο σύζυγός μου και εγώ ανακαλύψαμε πως σε μια αίθουσα με 100 γυναίκες, 10 έως 20 από αυτές θα υπέφεραν από μια αποβολή. Κι όμως, παρά τη συγκλονιστική ομοιότητα αυτού του πόνου, η συζήτηση παραμένει ταμπού γεμάτη (αδικαιολόγητη) ντροπή και διαιωνίζει έναν κύκλο μοναχικού πένθους», σημειώνει σε άλλο σημείο του άρθρου της. 

«Κάποιες έχουν μοιραστεί τις ιστορίες τους με γενναιότητα. Άνοιξαν την πόρτα, γνωρίζοντας πως όταν κάποια από εμάς λέει την αλήθεια, θα ακολουθήσουν και άλλες το παράδειγμα», καταλήγει. 

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και μετακόμισαν στις ΗΠΑ νωρίτερα φέτος. Το ζευγάρι έχει ήδη αποκτήσει ένα γιο, τον Άρτσι, ο οποίος γεννήθηκε στις 6 Μαΐου του 2019.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM