Η Μέγκαν Μαρκλ αποκάλυψε πως είχε μια αποβολή: «Κρατούσα αγκαλιά το πρώτο και έχανα το δεύτερο»

Η Μέγκαν Μαρκλ αποκάλυψε πως είχε μια αποβολή: «Κρατούσα αγκαλιά το πρώτο και έχανα το δεύτερο» Facebook Twitter
Andrew Milligan - WPA Pool/Getty Images
0

«Ήξερα, ενώ κρατούσα στην αγκαλιά το πρώτο παιδί μου, πως έχανα το δεύτερο», λέει η Μέγκαν Μαρκλ που αποκάλυψε ότι είχε μια αποβολή και πώς παρακολουθούσε τον πρίγκιπα Χάρι «να ραγίζει η καρδιά του». 

Η Δούκισσα του Σάσεξ προχώρησε σε μια ασυνήθιστη προσωπική αποκάλυψη για κορυφαίο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, περιγράφοντας λεπτομερώς την εμπειρία της σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα New York Times.

Όπως εξηγεί, η αποβολή συνέβη ένα πρωί του Ιουλίου ενώ φρόντιζε τον Άρτσι, τον γιο της με τον πρίγκιπα Χάρι. 

«Ήξερα πως, την ώρα που κρατούσα σφιχτά στην αγκαλιά μου το πρώτο μου παιδί, έχανα το δεύτερο. Το να χάνεις ένα παιδί σημαίνει πως κουβαλάς μια αβάσταχτη θλίψη, την οποία πολλές έχουν περάσει αλλά λίγες έχουν μιλήσει γ' αυτήν», γράφει η Μέγκαν.

Στο άρθρο λέει επίσης πως ώρες μετά, ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου, παρακολουθούσε «την καρδιά του συζύγου της να ραγίζει, ενώ αυτός προσπαθούσε να κολλήσει ξανά τα δικά της σπασμένα κομμάτια».

Η 39χρονη Μέγκαν αποφάσισε να δημοσιεύσει το σχετικό άρθρο με αφορμή την επερχόμενη γιορτή των Ευχαριστιών στην Αμερική, όπου διαμένει πλέον, απευθύνοντας έκκληση στους αναγνώστες να ρωτάνε πάντα «εάν ο διπλανός τους είναι καλά».

«Η απώλεια ενός παιδιού συνεπάγεται αβάσταχτη θλίψη, η οποία βιώνεται από πολύ κόσμο αλλά συζητιέται από λίγο», σημειώνει.

«Μέσα στον πόνο για την απώλειά μας, ο σύζυγός μου και εγώ ανακαλύψαμε πως σε μια αίθουσα με 100 γυναίκες, 10 έως 20 από αυτές θα υπέφεραν από μια αποβολή. Κι όμως, παρά τη συγκλονιστική ομοιότητα αυτού του πόνου, η συζήτηση παραμένει ταμπού γεμάτη (αδικαιολόγητη) ντροπή και διαιωνίζει έναν κύκλο μοναχικού πένθους», σημειώνει σε άλλο σημείο του άρθρου της. 

«Κάποιες έχουν μοιραστεί τις ιστορίες τους με γενναιότητα. Άνοιξαν την πόρτα, γνωρίζοντας πως όταν κάποια από εμάς λέει την αλήθεια, θα ακολουθήσουν και άλλες το παράδειγμα», καταλήγει. 

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και μετακόμισαν στις ΗΠΑ νωρίτερα φέτος. Το ζευγάρι έχει ήδη αποκτήσει ένα γιο, τον Άρτσι, ο οποίος γεννήθηκε στις 6 Μαΐου του 2019.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Πολιτισμός / Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Αρχαιολόγοι εντόπισαν την αρχαία πόλη Peñico στη βόρεια επαρχία Barranca του Περού - Η ανακάλυψη αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τον πολιτισμό Caral, τον αρχαιότερο της Αμερικής, και τη σύνδεσή του με τις πρώιμες κοινωνίες των Άνδεων και του Αμαζονίου
LIFO NEWSROOM