LIVE!

Μισέλ Ομπάμα: Παραμέρισα το θυμό μου και καλωσόρισα τη Μελάνια στο Λευκό Οίκο

Μισέλ Ομπάμα: Παραμέρισα το θυμό μου και καλωσόρισα τη Μελάνια στο Λευκό Οίκο Facebook Twitter
EPA/SAUL LOEB / POOL
0

Η Μισέλ Ομπάμα σχολίασε την άρνηση των Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ να μεταβιβάσουν την εξουσία στην επόμενη κυβέρνηση, σκεπτόμενη πού βρισκόταν πριν τέσσερα χρόνια και πώς εκείνη -αν και δύσκολο- το κατάφερε. 

«Ήμουν πληγωμένη και απογοητευμένη αλλά οι ψήφοι είχαν καταμετρηθεί και ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κερδίσει. Ο αμερικανικός λαός είχε μιλήσει», έγραψε η πρώην Πρώτη Κυρία σε ανάρτηση στο Instagram. 

«Με τον σύζυγό μου δώσαμε εντολή στο προσωπικό μας να κάνει ό,τι είχαν κάνει για εμάς ο Τζορτζ και η Λόρα Μπους: να οργανώσουν με σεβασμό μια απρόσκοπτη μεταβίβαση της εξουσίας - σήμα κατατεθέν της αμερικανικής δημοκρατίας». 

Η Μισέλ πρόσθεσε πως με τον Μπαράκ είχαν προσκαλέσει το προσωπικό του Τραμπ στα γραφεία τους και το δικό τους προσωπικό είχε ετοιμάσει λεπτομερείς αναφορές και πληροφορίες από την εμπειρία τους. 

«Τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν εύκολο για μένα. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διαδώσει ρατσιστικά ψέματα για τον σύζυγό μου που έθεσαν σε κίνδυνο την οικογένειά μου. Δεν ήταν κάτι που ήμουν έτοιμη να συγχωρήσω», παραδέχθηκε. 

Μισέλ Ομπάμα: Παραμέρισα το θυμό μου και καλωσόρισα τη Μελάνια στο Λευκό Οίκο Facebook Twitter
EPA/SAUL LOEB / POOL

Η εκλογική μεταβατική διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει επισήμως επειδή ο Τραμπ αρνείται αβάσιμα να αποδεχθεί την νίκη του Τζο Μπάιντεν. Η επίσημη μετάβαση είναι πιθανό να τεθεί σε αναμονή μέχρι οι εκλογές να πιστοποιηθούν από έναν εντεταλμένο του Τραμπ εντός της αρμόδιας διοικητικής υπηρεσίας (General Services Administration, GSA) σε μια διαδικασία γνωστή ως εξακρίβωση. 

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ είπε επίσης πως χρειάστηκε «δύναμη και ωριμότητα για να παραμερίσω τον θυμό μου». Κάνοντάς το, προσκάλεσε τη Μελάνια Τραμπ στο Λευκό Οίκο. 

Όπως εξηγεί, απάντησε σε ερωτήσεις της Μελάνια για «τον οξυμένο έλεγχο που συνεπάγεται το να είσαι Πρώτη Κυρία μέχρι το πώς είναι να μεγαλώνεις παιδιά στο Λευκό Οίκο». 

Μισέλ Ομπάμα: Παραμέρισα το θυμό μου και καλωσόρισα τη Μελάνια στο Λευκό Οίκο Facebook Twitter
WHITE HOUSE

Για κάθε ημέρα που περνά χωρίς μετάβαση, η διαδικασία προετοιμασίας του Λευκού Οίκου για μια καινούργια «Πρώτη Οικογένεια» και η αποχώρηση της προηγούμενης, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Η Μισέλ Ομπάμα προειδοποίησε επίσης για τους κινδύνους της παράτασης μιας δημοκρατικής και ειρηνικής μεταβίβασης εξουσίας σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας αλλά και στη σταθερότητα της αμερικανικής πολιτικής. 

«Δεν είναι παιχνίδι. Η δημοκρατία μας είναι πολύ μεγαλύτερη από τον εγωισμό οποιουδήποτε», κατέληξε.

Πολιτισμός
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εμφάνιση του Jim Carrey στα César έγινε viral θεωρία συνωμοσίας — Τι απαντούν διοργάνωση και εκπρόσωποι

Πολιτισμός / Η εμφάνιση του Jim Carrey στα César έγινε viral θεωρία συνωμοσίας — Τι απαντούν διοργάνωση και εκπρόσωποι

Ο Jim Carrey βρέθηκε στο επίκεντρο viral θεωριών συνωμοσίας μετά την εμφάνισή του στα βραβεία César στο Παρίσι, με χρήστες στα social media να υποστηρίζουν ότι στη σκηνή βρέθηκε σωσίας. Η διοργάνωση και ο εκπρόσωπος του ηθοποιού διέψευσαν επισήμως τις φήμες, επιβεβαιώνοντας ότι η παρουσία του ήταν αυθεντική και προγραμματισμένη εδώ και μήνες.
THE LIFO TEAM
«Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Διεθνή / «Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Ιρανοί σκηνοθέτες και δημιουργοί της διασποράς τοποθετούνται δημόσια μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας για «το τέλος ενός 47χρονου εφιάλτη», αλλά και για την αβεβαιότητα που ακολουθεί. Δηλώσεις, ανοιχτές επιστολές και αναρτήσεις στα social media φωτίζουν τη σύνθετη στάση της ιρανικής πολιτισμικής κοινότητας απέναντι στις εξελίξεις.
THE LIFO TEAM
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΓΡΑΦΟΣ ΚΑΝΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕ

Πολιτισμός / Οκτώ στιγμές που ο νοτιοκορεάτικoς κινηματογράφος κατέκτησε τη μεγάλη οθόνη

Η επιλογή του Park Chan-wook στην προεδρία της κριτικής επιτροπής αναδεικνύει την ηχηρή παρουσία της Νότιας Κορέας στο φεστιβάλ των Καννών και φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις ταινίες που ξεχώρισαν
THE LIFO TEAM
Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM