«Η πριγκίπισσα Νταϊάνα εκβιάστηκε για να δώσει τη συνέντευξη στο BBC το 1995»

«Η πριγκίπισσα Νταϊάνα εκβιάστηκε για να δώσει τη συνέντευξη στο BBC το 1995» Facebook Twitter
0

Το BBC λέει πως ανέκτησε το σημείωμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα που επιβεβαιώνει ότι τα πλαστά στοιχεία δεν επηρέασαν την απόφασή της να δώσει την διάσημη συνέντευξη στο Panorama.

Πριν από 25 χρόνια, η αποκαλυπτική συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα είχε κλονίσει τη βρετανική μοναρχία αφού μίλησε για πρώτη φορά για την εξωσυζυγική της σχέση και παραδέχτηκε ότι απάτησε τον Κάρολο κατά τη διάρκεια του γάμου τους με τον αξιωματικό του στρατού Τζέιμς Χιούιτ.

«Υπήρχαν τρεις σε αυτόν τον γάμο, οπότε ήταν κάπως στριμωγμένα. [...] Ναι, τον λάτρευα. Ναι, ήμουν ερωτευμένη μαζί του», είπε η Νταϊάνα στον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ και τα 23 εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολούθησαν τη συνέντευξη στις 20 Νοεμβρίου του 1995.

 

Ο αδερφός της, Τσαρλς Σπένσερ κατηγορεί τώρα τον Μπασίρ ότι χρησιμοποίησε πλαστά τραπεζικά έγγραφα και και άλλες ανήθικες μεθόδους για να πείσει την Πριγκίπισσα της Ουαλίας να του παραχωρήσει τη συνέντευξη.

Το BBC είπε πως το κανάλι είχε εξασφαλίσει τότε στα αρχεία του μια χειρόγραφη επιστολή από την πριγκίπισσα Νταϊάνα, στην οποία δήλωνε ότι δεν είχε χειραγωγηθεί και δεν εξαναγκάστηκε να δώσει τη συνέντευξη. Ωστόσο, το κανάλι «δεν διαθέτει πλέον φυσικό αντίγραφο της χειρόγραφης επιστολής», καθώς έχει χαθεί.

«Τα αρχεία του BBC λένε ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας είπε ότι δεν είχε δει τα πλαστά έγγραφα και δεν είχαν παίξει κανένα ρόλο στην απόφασή της να συμμετάσχει στη συνέντευξη», είχε πει εκπρόσωπος του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού στη New York Post.

Το σημείωμα της Νταϊάνα αναφέρεται στα πλαστά τραπεζικά στοιχεία που το BBC λέει πως ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ, ο οποίος της πήρε συνέντευξη, παραδέχθηκε ότι προσκόμισε ενώ προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στην πριγκίπισσα. 

Η υπόθεση διερευνάται πλέον εκτενώς, ωστόσο, περιπλέκεται από το γεγονός ότι ο 57χρονος δημοσιογράφος, νοσεί από κορωνοϊό. Πρόσφατα το BBC ζήτησε συγγνώμη από τον αδερφό της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ, ο οποίος αποκάλυψε τα αποδεικτικά στοιχεία.

Ο Τσαρλς Σπένσερ ισχυρίστηκε ότι ο Μπασίρ είπε στην αδελφή του «φανταστικές ιστορίες για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της» και της έδειξε ψεύτικα τραπεζικά αρχεία που σύμφωνα με πληροφορίες βοήθησαν τον Μπασίρ να πάρει τη συνέντευξη.

Η δήλωση του BBC έρχεται ως απάντηση στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Channel 4 που υποστήριξε ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα εξαναγκάστηκε από τον δημοσιογράφο του BBC να προβεί στις αποκαλύψεις. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM