Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ έσωσε τσιουάουα- Κινδύνευε με ευθανασία, λόγω πλαστού διαβατηρίου

Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ έσωσε τσιουάουα- Κινδύνευε με ευθανασία, λόγω πλαστού διαβατηρίου Facebook Twitter
0

Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ βοήθησε να σωθεί η ζωή ενός τριών μηνών τσιουάουα, παρεμβαίνοντας στην κόντρα Νορβηγίας- Βουλγαρίας, εξαιτίας της οποίας ο σκύλος κινδύνευε με ευθανασία.

Η Ράγια, όπως ονομάζεται το τσιουάουα, πωλήθηκε σε νέους ιδιοκτήτες στη Νορβηγία τον Σεπτέμβριο. Όμως, οι αρμόδιοι στη χώρα δεν δέχονταν να καταγράψουν το ζώο, επειδή είχε ταξιδέψει με πλαστό βουλγαρικό διαβατήριο.

Η Νορβηγία επιχείρησε να επαναπατρίσει το τσιουάουα, αλλά η Βουλγαρία αρνήθηκε να δεχθεί τον σκύλο, λόγω των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μεταφορά ζώων. Εξαιτίας αυτού, ο σκύλος ήταν αντιμέτωπος με την ευθανασία, μέχρι τη στιγμή που παρενέβη ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ.

Ο ηθοποιός ξεκίνησε μια συγκινητική καμπάνια στα social media, ζητώντας από τις βουλγαρικές αρχές να δεχθούν πίσω τον σκύλο και οι οποίες, με τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση, άλλαξαν τελικά τη στάση τους.


Με το δικό του τσιουάουα στα χέρια, ο Βαν Νταμ ζήτησε από τον κόσμο, ως «δώρο» για τα γενέθλια του ίδιου και της κόρης του, να υπογράψουν την αίτηση για τη διάσωση του σκύλου. Παράλληλα, απευθυνόμενος στη βουλγαρική κυβέρνηση- λέγοντας ότι έχει γυρίσει πολλές ταινίες εκεί- είπε «εκλιπαρώ να αλλάξετε την απόφασή σας. Έκαναν ένα λάθος, δεν έφτιαξαν σωστά τα έγγραφα. Αλλά δεν μπορούμε να σκοτώσουμε αυτό το μικρό τσιουάουα».

Έπειτα από όλα αυτά, η αρμόδια βουλγαρική υπηρεσία είπε ότι θα δεχθεί πίσω τον σκύλο και αφού υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο, θα δοθεί για υιοθεσία. Ο Γιάβορ Γκέτσεφ, της οργάνωσης Four Paws για τα δικαιώματα των ζώων σημείωσε μεν ότι η Βουλγαρία πρέπει να δεχθεί συγχαρητήρια γιατί έδειξε ευελιξία, αλλά ζήτησε να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος σε παράνομους εκτροφείς και λαθρέμπορους ζώων. «Η εξαγωγή κατοικίδιων από την ανατολική στη δυτική και βόρεια Ευρώπη είναι μια επικερδής επιχείρηση», τόνισε.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM