Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ έσωσε τσιουάουα- Κινδύνευε με ευθανασία, λόγω πλαστού διαβατηρίου

Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ έσωσε τσιουάουα- Κινδύνευε με ευθανασία, λόγω πλαστού διαβατηρίου Facebook Twitter
0

Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ βοήθησε να σωθεί η ζωή ενός τριών μηνών τσιουάουα, παρεμβαίνοντας στην κόντρα Νορβηγίας- Βουλγαρίας, εξαιτίας της οποίας ο σκύλος κινδύνευε με ευθανασία.

Η Ράγια, όπως ονομάζεται το τσιουάουα, πωλήθηκε σε νέους ιδιοκτήτες στη Νορβηγία τον Σεπτέμβριο. Όμως, οι αρμόδιοι στη χώρα δεν δέχονταν να καταγράψουν το ζώο, επειδή είχε ταξιδέψει με πλαστό βουλγαρικό διαβατήριο.

Η Νορβηγία επιχείρησε να επαναπατρίσει το τσιουάουα, αλλά η Βουλγαρία αρνήθηκε να δεχθεί τον σκύλο, λόγω των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μεταφορά ζώων. Εξαιτίας αυτού, ο σκύλος ήταν αντιμέτωπος με την ευθανασία, μέχρι τη στιγμή που παρενέβη ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ.

Ο ηθοποιός ξεκίνησε μια συγκινητική καμπάνια στα social media, ζητώντας από τις βουλγαρικές αρχές να δεχθούν πίσω τον σκύλο και οι οποίες, με τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση, άλλαξαν τελικά τη στάση τους.


Με το δικό του τσιουάουα στα χέρια, ο Βαν Νταμ ζήτησε από τον κόσμο, ως «δώρο» για τα γενέθλια του ίδιου και της κόρης του, να υπογράψουν την αίτηση για τη διάσωση του σκύλου. Παράλληλα, απευθυνόμενος στη βουλγαρική κυβέρνηση- λέγοντας ότι έχει γυρίσει πολλές ταινίες εκεί- είπε «εκλιπαρώ να αλλάξετε την απόφασή σας. Έκαναν ένα λάθος, δεν έφτιαξαν σωστά τα έγγραφα. Αλλά δεν μπορούμε να σκοτώσουμε αυτό το μικρό τσιουάουα».

Έπειτα από όλα αυτά, η αρμόδια βουλγαρική υπηρεσία είπε ότι θα δεχθεί πίσω τον σκύλο και αφού υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο, θα δοθεί για υιοθεσία. Ο Γιάβορ Γκέτσεφ, της οργάνωσης Four Paws για τα δικαιώματα των ζώων σημείωσε μεν ότι η Βουλγαρία πρέπει να δεχθεί συγχαρητήρια γιατί έδειξε ευελιξία, αλλά ζήτησε να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος σε παράνομους εκτροφείς και λαθρέμπορους ζώων. «Η εξαγωγή κατοικίδιων από την ανατολική στη δυτική και βόρεια Ευρώπη είναι μια επικερδής επιχείρηση», τόνισε.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM