«Είχε ένα αόρατο τέρας να τον κυνηγά για μήνες»: Οι δραματικές τελευταίες ημέρες του Ρόμπιν Γουίλιαμς

«Είχε ένα αόρατο τέρας να τον κυνηγά για μήνες»: Οι δραματικές τελευταίες ημέρες του Ρόμπιν Γουίλιαμς Facebook Twitter
0

Η χήρα του Ρόμπιν Γουίλιαμς, Σούζαν Σνάιντερ, μίλησε ανοιχτά για την μάχη του ηθοποιού με την νόσο Lewy πριν τον θάνατό του, στο ντοκιμαντέρ «Robin's Wish», που έκανε πρεμιέρα στο Netflix. 

Ο Γουίλιαμς, όπως είπε, είχε ένα «αόρατο τέρας» να τον κυνηγά για μήνες πριν τον θάνατό του από αυτοκτονία στις 11 Αυγούστου 2014. 

«Ο Ρόμπιν κι εγώ γνωρίζαμε πως συνέβαιναν πολλά περισσότερα. Ο Ρόμπιν είχε δίκιο όταν μου είπε, "Θέλω απλώς να κάνω επανεκκίνηση στο μυαλό μου"», είπε η Σνάιντερ στην εκπομπή Today.

«Εκείνη τη στιγμή τού υποσχέθηκα πως θα το ξεκαθαρίζαμε όλο αυτό αλλά δεν ήξερα πως αυτό θα γινόταν μετά τον θάνατό του», συνέχισε. 

«Μου ζητήθηκε να εξετάσω την έκθεση του ιατροδικαστή. Με κάθισαν κάτω και μου είπαν, αναγκαστικά, πως ο Ρόμπιν πέθανε από άνοια με σωμάτια Lewy. Άρχισαν να μου μιλούν για εκφυλισμό των νεύρων. Δεν ήταν στα καλά του», εξήγησε η Σνάιντερ. 

«Είχε ένα αόρατο τέρας να τον κυνηγά για μήνες»: Οι δραματικές τελευταίες ημέρες του Ρόμπιν Γουίλιαμς Facebook Twitter

Η άνοια με σωμάτια Lewy μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη συμπεριφορά, μεταξύ άλλων «παραισθήσεις, ψευδαισθήσεις ή μεταπτώσεις στη διάθεση», σύμφωνα με την Lewy Body Association. 

«Ανακουφίστηκα που είχε όνομα. Ο Ρόμπιν κι εγώ είχαμε ζήσει μαζί αυτήν την εμπειρία, κυνηγημένοι πραγματικά από ένα αόρατο τέρας. Έφυγα από εκεί με ένα όνομα της ασθένειας, αυτό που ψάχναμε με τον Ρόμπιν», σημείωσε. 

Πριν την κατανόηση της επιδεινωμένης υγείας του Ρόμπιν, οι γιατροί είχαν συμβουλέψει το ζευγάρι να κοιμούνται χωριστά. Αυτή η πρόταση είχε «μπερδέψει» τον διάσημο ηθοποιό. 

«Μου είπε, "Αυτό σημαίνει πως είμαστε χωρισμένοι;". Ήταν πραγματικά μια σοκαριστική στιγμή», αποκάλυψε η Σνάιντερ. «Όταν με τον καλύτερο φίλο, τον σύντροφό σου, την αγάπη σου, συνειδητοποιείς ότι υπάρχει κάπου ένα τεράστιο χάσμα αλλά δεν μπορείς να δεις πού είναι. Χωρίς όμως να βασίζεται στην πραγματικότητα. Ήταν μια δύσκολη στιγμή».

Το ντοκιμαντέρ «Robin's Wish» έχει σκοπό να ρίξει φως στην ασθένεια του Ρόμπιν Γουίλιαμς μέχρι το τέλος της ζωής του και περιλαμβάνει συνεντεύξεις από στενούς φίλους και συγγενείς του αλλά και υλικό αρχείου από τις τελευταίες ημέρες του στα γυρίσματα της ταινίας «Night at the Museum 3», που κυκλοφόρησε το 2014. 

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM