Το Forbes εκθρόνισε την Κάιλι Τζένερ: «Δεν είναι δισεκατομμυριούχος, παραποίησε στοιχεία»

Το Forbes εκθρόνισε την Κάιλι Τζένερ: «Δεν είναι δισεκατομμυριούχος, παραποίησε στοιχεία» Facebook Twitter
Το Forbes είχε γράψει κάποτε διθυράμβους για την «αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο» Κάιλι Τζένερ.
0

Το Forbes αφαίρεσε την Κάιλι Τζένερ από την λίστα δισεκατομμυριούχων και κατηγορεί την οικογένειά της πως «παραφούσκωσε» την αξία της επιχείρησης καλλυντικών της. 

Σε εκτενές δημοσίευμα με τίτλο «Μέσα στο δίκτυο ψεμάτων της Κάιλι Τζένερ και γιατί δεν είναι πλέον δισεκατομμυριούχος», το περιοδικό αναφέρει πως η οικογένεια «προχώρησε σε ακραίες ενέργειες» για να παρουσιάσει το νεαρότερο μέλος της ως πλουσιότερη από όσο ήταν.

Μεταξύ άλλων σημειώνει πως η περιουσία της ανέρχεται σε 900 εκατομμύρια δολάρια, παρόλο που η ίδια θέλει να παρουσιάζεται ως δισεκατομμυριούχος, με την βοήθεια της οικογένειάς της που παρουσίασε διογκωμένα κέρδη στις επιχειρήσεις της.


Σε μια σειρά από μηνύματα στο Twitter, η Κάιλι Τζένερ διέψευσε το δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για «ανακριβή στοιχεία και αναπόδεικτα συμπεράσματα». «Ποτέ δεν ζήτησα κανέναν τίτλο ούτε έφτασα μέχρι εδώ με ψέματα. Μπορώ να φτιάξω μια λίστα από 100 πράγματα πολύ πιο σημαντικά αυτή τη στιγμή από τα σενάρια σχετικά με το πόσα χρήματα έχω», έγραψε η ίδια.


Το 2019, το Forbes είχε γράψει διθυράμβους για την 22χρονη «αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο», όπως την είχε χαρακτηρίσει, προκαλώντας τότε αντιδράσεις σχετικά με το «αυτοδημιούργητη» καθώς πολλοί επισήμαναν ότι προέρχεται από μια ζάπλουτη οικογένεια, εκείνη των Καρντάσιαν.

Το Forbes εκθρόνισε την Κάιλι Τζένερ: «Δεν είναι δισεκατομμυριούχος, παραποίησε στοιχεία» Facebook Twitter
«Όταν επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά την Κάιλι Τζένερ το 2018, υποστήριξε πως η εταιρία καλλυντικών της θα έκανε πωλήσεις άνω των 300 εκατ. δολαρίων εκείνη τη χρονιά. Στην πραγματικότητα; Έκανε μόνο 125 εκατ. δολάρια», αναφέρει το περιοδικό.
Το Forbes εκθρόνισε την Κάιλι Τζένερ: «Δεν είναι δισεκατομμυριούχος, παραποίησε στοιχεία» Facebook Twitter
Το 2018, η Η Κάιλι Τζένερ ανακηρύχθηκε επισήμως η μικρότερη σε ηλικία αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος όλων των εποχών, εκθρονίζοντας τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ από την κορυφή της σχετικής λίστας του Forbes. «Δεν περίμενα τίποτα, δεν μπορούσα να προβλέψω το μέλλον. Αλλά η αναγνώριση με κάνει να νιώθω καλά», είχε πει τότε για τον τίτλο της.

Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, η Κάιλι Τζένερ είχε καταφέρει να βγάλει εκατομμύρια από την εταιρεία της, Kylie Cosmetics, από την οποία αργότερα πούλησε μερίδιο 51% στην εταιρεία ομορφιάς Coty, σε μια συμφωνία που αποτίμησε την εταιρεία στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο το περιοδικό αποκαλύπτει σήμερα πως ο λογιστής της οικογένειας παρείχε φορολογικές δηλώσεις που αντιβαίνουν στα στοιχεία, τα οποία έδωσε αργότερα στη δημοσιότητα η εταιρία Coty και δείχνουν ότι η επιχείρηση της Κάιλι Τζένερ «είναι σαφώς μικρότερη και λιγότερο επικερδής από εκείνο που ήθελε εδώ και χρόνια η οικογένεια να πιστεύουν η βιομηχανία καλλυντικών και τα μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και το Forbes».

Η οικογένεια υποστήριζε πως η επιχείρηση της Κάιλι είχε πωλήσεις άνω των 300 εκατ. δολαρίων το 2016, την επόμενη χρονιά οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων παρουσίασαν 330 εκατ. δολάρια και τα στοιχεία της Coty έκαναν λόγο για μόλις 125 εκατ. δολάρια το 2018. «Αν η Kylie Cosmetics έκανε πωλήσεις μόλις $125 εκατ. το 2018, πώς γίνεται να έκανε $307 εκατ. το 2016 ή $330 εκατ. το 2017», διερωτάται το περιοδικό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The Stormi Collection launches in 30 minutes only on KylieCosmetics.com 🦋💜⚡️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylie 🤍 (@kyliejenner) στις


Με πληροφορίες από BBC, Forbes

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΜΠΗΙΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

Πολιτισμός / Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Πομπηία: Γιατρός αναγνωρίστηκε από τα εργαλεία του

Νέα εξέταση σε εκμαγείο θύματος της έκρηξης του Βεζούβιου αποκάλυψε ευρήματα που βοήθησαν τους αρχαιολόγους να ταυτοποιήσουν το επάγγελμά του, σχεδόν 2.000 χρόνια μετά τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
Πότε οι γυναίκες έπαψαν να θεωρούνται το πιο σεξουαλικό φύλο;

Πολιτισμός / Οι αρχαίοι πίστευαν ότι οι γυναίκες ήταν πιο ακόρεστες σεξουαλικά από τους άνδρες

Η ιστορικός Jean Menzies γράφει για τη γυναικεία επιθυμία στην αρχαιότητα: από την «περιπλανώμενη μήτρα» και τη Σαπφώ μέχρι την Πομπηία, τα αρχαία sex toys και τη σημερινή σεξουαλική ύφεση.
THE LIFO TEAM
Πέθανε η Βάλι Εξπορτ, η καλλιτέχνιδα που έκανε το σώμα της σινεμά, όπλο και φεμινιστικό μανιφέστο

Πολιτισμός / Πέθανε η Βάλι Εξπορτ, η καλλιτέχνιδα που έκανε το σώμα της σινεμά, όπλο και φεμινιστικό μανιφέστο

Η Βάλι Εξπορτ πέθανε στη Βιέννη σε ηλικία 85 ετών. Με έργα όπως το Tapp und Tastkino και το Genital Panic, άλλαξε ριζικά τη φεμινιστική performance και το βλέμμα πάνω στο γυναικείο σώμα.
THE LIFO TEAM
Για ποιον ρόλο πήρε 27 κιλά ο Ράιαν Γκόσλινγκ και τελικά δεν τον έπαιξε ποτέ;

Πολιτισμός / Για ποιον ρόλο πήρε 27 κιλά ο Ράιαν Γκόσλινγκ και τελικά δεν τον έπαιξε ποτέ;

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ είχε αλλάξει εντυπωσιακά το σώμα του για έναν ρόλο που τελικά δεν έπαιξε ποτέ. Χρόνια αργότερα, ο Πίτερ Τζάκσον εξήγησε στις Κάννες τι είχε συμβεί πίσω από την αντικατάστασή του.
THE LIFO TEAM
Ο Ίαν ΜακΚέλεν επιστρέφει ως Βασιλιάς Ληρ μετά την πτώση του από τη σκηνή

Πολιτισμός / Ο Ίαν ΜακΚέλεν επιστρέφει ως Βασιλιάς Ληρ μετά την πτώση του από τη σκηνή

Ο Ίαν ΜακΚέλεν θα ενσαρκώσει ξανά τον Βασιλιά Ληρ, στον πρώτο μεγάλο θεατρικό του ρόλο μετά το ατύχημα του 2024, όταν έπεσε από τη σκηνή κατά τη διάρκεια παράστασης στο Γουέστ Εντ.
THE LIFO TEAM
Ο Πίτερ Τζάκσον αποκάλυψε στις Κάννες πώς ο Στίβεν Κόλμπερτ βρέθηκε να γράφει νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Πολιτισμός / Ο Πίτερ Τζάκσον αποκάλυψε στις Κάννες πώς ο Στίβεν Κόλμπερτ βρέθηκε να γράφει τη νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο Στίβεν Κόλμπερτ είχε προτείνει στον Πίτερ Τζάκσον μια ιδέα για νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών πριν ανακοινωθεί το τέλος του Late Show.
THE LIFO TEAM