Πέθανε η ηθοποιός Σίρλεϊ Ντάγκλας -Μητέρα του Κίφερ Σάδερλαντ

Πέθανε η ηθοποιός Σίρλεϊ Ντάγκλας -Μητέρα του Κίφερ Σάδερλαντ Facebook Twitter
0

Η ηθοποιός και ακτιβίστρια Σίρλεϊ Ντάγκλας έφυγε από τη ζωή στα 86 της χρόνια. Ο γιος της, Κίφερ Σάδερλαντ, διευκρίνισε ότι ο θάνατός της δεν σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Η Ντάγκλας άφησε την τελευταία της πνοή από επιπλοκές που σχετίζονται με πνευμονία, σημείωσε ο ηθοποιός, ανακοινώνοντας τον θάνατο της μητέρας του.

«Η μητέρα μου ήταν εξαιρετική γυναίκα, που έζησε εξαιρετική ζωή. Δυστυχώς, έδινε μάχη με πολλά προβλήματα υγείας εδώ και κάποιο καιρό και εμείς, η οικογένειά της, γνωρίζαμε ότι αυτή η ημέρα θα ερχόταν», ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media ο Σάδερλαντ. «Ραγίζει η καρδιά μου για τις οικογένειες που έχασαν απρόσμενα αγαπημένους τους, εξαιτίας του κορωνοϊού. Παρακαλώ, μείνετε ασφαλείς», σημείωσε ακόμη.


Η Σίρλεϊ Ντάγκλας είχε παντρευτεί τον Ντόναλντ Σάδερλαντ το 1965. Με τον ηθοποιό απέκτησε δύο παιδιά, τα δίδυμα Κίφερ και Ρέιτσελ Σάδερλαντ. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 1971, ενώ η Ντάγκλας είχε έναν ακόμη γιο, τον Τόμας, από προηγούμενο γάμο.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες και συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. Η Ντάγκλας είχε όμως και έντονη ακτιβιστική δράση. Μεταξύ άλλων, υποστήριζε πρωτοβουλίες για το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και τα πολιτικά δικαιώματα. Επιπλέον, στο παρελθόν είχε βοηθήσει στη δημιουργία ομάδας που συγκέντρωνε δωρεές για το κίνημα των Μαύρων Πανθήρων και εξαιτίας αυτού της είχαν αρνηθεί την άδεια εργασίας στις ΗΠΑ.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM