Πέθανε η ηθοποιός Σίρλεϊ Ντάγκλας -Μητέρα του Κίφερ Σάδερλαντ

Πέθανε η ηθοποιός Σίρλεϊ Ντάγκλας -Μητέρα του Κίφερ Σάδερλαντ Facebook Twitter
0

Η ηθοποιός και ακτιβίστρια Σίρλεϊ Ντάγκλας έφυγε από τη ζωή στα 86 της χρόνια. Ο γιος της, Κίφερ Σάδερλαντ, διευκρίνισε ότι ο θάνατός της δεν σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Η Ντάγκλας άφησε την τελευταία της πνοή από επιπλοκές που σχετίζονται με πνευμονία, σημείωσε ο ηθοποιός, ανακοινώνοντας τον θάνατο της μητέρας του.

«Η μητέρα μου ήταν εξαιρετική γυναίκα, που έζησε εξαιρετική ζωή. Δυστυχώς, έδινε μάχη με πολλά προβλήματα υγείας εδώ και κάποιο καιρό και εμείς, η οικογένειά της, γνωρίζαμε ότι αυτή η ημέρα θα ερχόταν», ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media ο Σάδερλαντ. «Ραγίζει η καρδιά μου για τις οικογένειες που έχασαν απρόσμενα αγαπημένους τους, εξαιτίας του κορωνοϊού. Παρακαλώ, μείνετε ασφαλείς», σημείωσε ακόμη.


Η Σίρλεϊ Ντάγκλας είχε παντρευτεί τον Ντόναλντ Σάδερλαντ το 1965. Με τον ηθοποιό απέκτησε δύο παιδιά, τα δίδυμα Κίφερ και Ρέιτσελ Σάδερλαντ. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 1971, ενώ η Ντάγκλας είχε έναν ακόμη γιο, τον Τόμας, από προηγούμενο γάμο.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες και συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. Η Ντάγκλας είχε όμως και έντονη ακτιβιστική δράση. Μεταξύ άλλων, υποστήριζε πρωτοβουλίες για το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και τα πολιτικά δικαιώματα. Επιπλέον, στο παρελθόν είχε βοηθήσει στη δημιουργία ομάδας που συγκέντρωνε δωρεές για το κίνημα των Μαύρων Πανθήρων και εξαιτίας αυτού της είχαν αρνηθεί την άδεια εργασίας στις ΗΠΑ.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκληση, Παϊσιος και Παπαϊωάννου από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πρόκληση, Παϊσιος και Παπαϊωάννου από αύριο στους κινηματογράφους

Το οπτικοακουστικά έκτακτο, μα ηθικά συζητήσιμο «Sirat», η κινηματογραφική εκδοχή του βίου του «Αγίου Παϊσιου» και το ντοκιμαντέρ η «Καρδιά του Ταύρου» είναι μερικές από τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΑΝΩΣΕΛΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Πολιτισμός / Κώστας Γανωσέλης: Πέθανε ο ενορχηστρωτής και μαέστρος - Το «αντίο» του Γιώργου Νταλάρα

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ των οποίων οι Μίκης Θεοδωράκης, Μαρία Φαραντούρη και Νίκος Ξυλούρης
THE LIFO TEAM
Σπουδαία ανακάλυψη στη Μεγαλόπολη: Εντοπίστηκαν ίσως τα αρχαιότερα ξύλινα εργαλεία του κόσμου

Πολιτισμός / Σπουδαία ανακάλυψη στη Μεγαλόπολη: Εντοπίστηκαν τα αρχαιότερα ξύλινα εργαλεία του κόσμου

Τα αντικείμενα χρονολογούνται περίπου 430.000 χρόνια πριν, μια «ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για την εξέλιξη του ανθρώπου», όπως σημειώνει η επικεφαλής των ερευνών και παλαιοανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου Τίμπιγκεν, Κατερίνα Χαρβάτη
THE LIFO TEAM
Σε τροχιά επανεκκίνησης το εργαστήριο Κεραμικής της Ελένης Βερναδάκη

Πολιτισμός / Σε τροχιά επανεκκίνησης το εργαστήριο Κεραμικής της Ελένης Βερναδάκη

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου εργαστηρίου κεραμικής, ανοιχτού και προσβάσιμου σε δημιουργούς κάθε επιπέδου, από νέους καλλιτέχνες έως έμπειρους κεραμίστες
THE LIFO TEAM