Πέθανε από κορωνοϊό η διάσημη drag queen της Νέας Υόρκης Mona Foot

Πέθανε από κορωνοϊό η διάσημη drag queen της Νέας Υόρκης Mona Foot Facebook Twitter
Φωτο: Getty
0

O θρυλικός Νεοϋορκέζος performer Nashom Wooden, γνωστός και με το όνομα της drag περσόνας του Mona Foot, πέθανε χθες από κορωνοϊό στη Νέα Υόρκη.

Ο Wooden γεννήθηκε στο Μπρούκλιν και άρχισε την ενασχόλησή του με το drag το 1989. Το alter ego του, η Mona Foot, έγινε πολύ διάσημη για το γυμνασμένο κορμί της μέσα σε σέξι φορέματα και για τις παραστάσεις που έδινε κάνοντας lip synching σε τραγούδια όπως το "I'm Every Woman". 

Ένα από τα χαρακτηριστικά acts της ήταν η Wonder Woman που πάντα ξεσήκωνε τους θαυμαστές της στο Wigstock, το ιστορικό drag φεστιβάλ της Νέας Υόρκης που παρουσιάζει η Lady Bunny. Πολύ πριν η ηρωίδα της DC αποκτήσει νέα λάμψη από την Γκαλ Γκαντό στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία, η Mona Foot φορούσε το χαρακτηριστικό σέξι κορμάκι της και παρουσίαζε το τραγούδι των τίτλων της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς των '70s. 

O Wooden είχε δουλέψει ως πωλητής στο Charivari, το εμβληματικό πολυκατάστημα όπου ξεκίνησε ως έφηβος και ο Marc Jacobs. Έπειτα δούλεψε στην μπουτίκ της Patricia Field, της διάσημης ενδυματολόγου του Sex & the City. Ξεκίνησε το drag στο Boy Bar του St. Mark's Place, συμμετείχε σε ένα off-Broadway θεατρικό, το My Pet Homo, μαζί με τον RuPaul και στην ταινία Flawless του 1999, σε σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ, με πρωταγωνιστή τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν. Από το 1997, δούλευε ως μπαρτέντερ, πορτιέρης και DJ στο Cock, το διάσημο γκέι μπαρ του East Village. 

Από χθες, η drag σκηνή της Νέας Υόρκης μοιράζεται συλλυπητήρια μηνύματα στα social media, ενώ πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο επί χρόνια φίλος του, σχεδιαστής του Project Runway, George Mac, υποστηρίζουν ότι ο Wooden είχε προσβληθεί από κορωνοϊό. «Έχασα τον καλύτερό μου φίλο από κορωνοϊό. Θέλω απλά να βεβαιωθώ ότι όλοι εκεί έξω είναι ασφαλείς και φροντίζουν τους άλλους, γιατί αυτός ο ιός είναι εντελώς πραγματικός. Λυπάμαι τόσο πολύ» δήλωσε σε ένα βίντεο στο Instagram ο Mac, όπου εμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια.

View this post on Instagram

RIP @thenashom9000 ????????????????????????????????????????

A post shared by ? GEOFFREY MAC ? (@geoffreymac) on

Διάσημες drag queens από το RuPaul's Drag Race, όπως οι Sasha Velour, Thorgy Thor, Scarlet Envy και Peppermint, αποτίουν τον δικό τους φόρο τιμής στη Mona Foot από χθες στα social media: 

Με πληροφορίες από papermag και billboard.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Η Sadie Sink λέει ότι το Stranger Things την προστάτευσε, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ως Ιουλιέτα στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Η Sadie Sink πριν από την Ιουλιέτα: «Το Stranger Things με προστάτευσε»

Από το Stranger Things στο Romeo and Juliet του Λονδίνου, η Sadie Sink μιλά για τη μετάβασή της στο θέατρο και για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά λειτούργησε προστατευτικά στα χρόνια που μεγάλωνε μπροστά στην κάμερα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: η πιο άγρια ντροπή της πίστας

Γιώργος Μαρίνος / Γιώργος Μαρίνος: Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου!

Ο Πάνος Μιχαήλ γράφει για τον Γιώργο Μαρίνο ως τον άνθρωπο που ξεστόμισε «εγώ κύριε είμαι ομοφυλόφιλος» όταν η λέξη μπορούσε να σε τελειώσει. Η Ελλάδα τον έκανε θέαμα για να τον αντέξει. Εκείνος όμως ανέβηκε στην πίστα και δεν μίκρυνε.
THE LIFO TEAM