Πέθανε από κορωνοϊό η διάσημη drag queen της Νέας Υόρκης Mona Foot

Πέθανε από κορωνοϊό η διάσημη drag queen της Νέας Υόρκης Mona Foot Facebook Twitter
Φωτο: Getty
0

O θρυλικός Νεοϋορκέζος performer Nashom Wooden, γνωστός και με το όνομα της drag περσόνας του Mona Foot, πέθανε χθες από κορωνοϊό στη Νέα Υόρκη.

Ο Wooden γεννήθηκε στο Μπρούκλιν και άρχισε την ενασχόλησή του με το drag το 1989. Το alter ego του, η Mona Foot, έγινε πολύ διάσημη για το γυμνασμένο κορμί της μέσα σε σέξι φορέματα και για τις παραστάσεις που έδινε κάνοντας lip synching σε τραγούδια όπως το "I'm Every Woman". 

Ένα από τα χαρακτηριστικά acts της ήταν η Wonder Woman που πάντα ξεσήκωνε τους θαυμαστές της στο Wigstock, το ιστορικό drag φεστιβάλ της Νέας Υόρκης που παρουσιάζει η Lady Bunny. Πολύ πριν η ηρωίδα της DC αποκτήσει νέα λάμψη από την Γκαλ Γκαντό στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία, η Mona Foot φορούσε το χαρακτηριστικό σέξι κορμάκι της και παρουσίαζε το τραγούδι των τίτλων της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς των '70s. 

O Wooden είχε δουλέψει ως πωλητής στο Charivari, το εμβληματικό πολυκατάστημα όπου ξεκίνησε ως έφηβος και ο Marc Jacobs. Έπειτα δούλεψε στην μπουτίκ της Patricia Field, της διάσημης ενδυματολόγου του Sex & the City. Ξεκίνησε το drag στο Boy Bar του St. Mark's Place, συμμετείχε σε ένα off-Broadway θεατρικό, το My Pet Homo, μαζί με τον RuPaul και στην ταινία Flawless του 1999, σε σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ, με πρωταγωνιστή τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν. Από το 1997, δούλευε ως μπαρτέντερ, πορτιέρης και DJ στο Cock, το διάσημο γκέι μπαρ του East Village. 

Από χθες, η drag σκηνή της Νέας Υόρκης μοιράζεται συλλυπητήρια μηνύματα στα social media, ενώ πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο επί χρόνια φίλος του, σχεδιαστής του Project Runway, George Mac, υποστηρίζουν ότι ο Wooden είχε προσβληθεί από κορωνοϊό. «Έχασα τον καλύτερό μου φίλο από κορωνοϊό. Θέλω απλά να βεβαιωθώ ότι όλοι εκεί έξω είναι ασφαλείς και φροντίζουν τους άλλους, γιατί αυτός ο ιός είναι εντελώς πραγματικός. Λυπάμαι τόσο πολύ» δήλωσε σε ένα βίντεο στο Instagram ο Mac, όπου εμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια.

View this post on Instagram

RIP @thenashom9000 ????????????????????????????????????????

A post shared by ? GEOFFREY MAC ? (@geoffreymac) on

Διάσημες drag queens από το RuPaul's Drag Race, όπως οι Sasha Velour, Thorgy Thor, Scarlet Envy και Peppermint, αποτίουν τον δικό τους φόρο τιμής στη Mona Foot από χθες στα social media: 

Με πληροφορίες από papermag και billboard.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM