Επίσημη ημερομηνία για το Megxit: Σε 12μηνη «επιτήρηση» Χάρι και Μέγκαν - Τι θα γίνει με την διαδοχή του θρόνου

Επίσημη ημερομηνία για το Megxit: Σε 12μηνη «επιτήρηση» Χάρι και Μέγκαν - Τι θα γίνει με την διαδοχή του θρόνου Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ θα ξεκινήσουν επισήμως την καινούργια τους ζωή μακριά από την βασιλική οικογένεια την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ζευγαριού. 

Από τις 31 Μαρτίου και έπειτα, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εργάζονται πια για την βασιλική οικογένεια, μετά την επιθυμία τους να μοιράσουν πλέον τον χρόνο τους μεταξύ Βρετανίας και Βόρειας Αμερικής και να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι. 

Επίσης θα κλείσει το γραφείο τους στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ οπότε θα εκπροσωπούνται πλέον από την ομάδα των φιλανθρωπικών ιδρωμάτων τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσημη ημερομηνία για το Megxit: Σε 12μηνη «επιτήρηση» Χάρι και Μέγκαν - Τι θα γίνει με την διαδοχή του θρόνου Facebook Twitter

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ θα περνούν τον χρόνο τους σε Ηνωμένο Βασίλειο και Βόρεια Αμερική. Εκτός από την στενή συνεργασία με τα υπάρχοντα ιδρύματα στα οποία είναι προστάτες, θα πραγματοποιούν επίσης συναντήσεις, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων εργασιών τους για την δημιουργία ενός νέου μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Οι λεπτομέρειες αυτού του νέου οργανισμού, θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο έτος», αποκάλυψε εκπρόσωπος του ζευγαριού.

Δοκιμαστική περίοδος 12 μηνών

Η νέα «συμφωνία» των Σάσεξ με την βασιλική οικογένεια θα επανεξεταστεί σε 12 μήνες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Σε ένα χρόνο αποφασίστηκε να γίνει επανεξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι Χάρι και Μέγκαν τηρούν τους κανόνες που τους έχει θέσει η βασίλισσα Ελισάβετ. 

«Καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο γι' αυτό το νέο μοντέλο εργασίας και ενδεχόμενης οικονομικής ανεξαρτησίας, η βασιλική οικογένεια και οι Σάσεξ συμφώνησαν σε μια πρώτη ανασκόπηση 12 μηνών για να εξασφαλίσουν πως οι εργασίες διευθετούνται κατάλληλα».

Επίσημη ημερομηνία για το Megxit: Σε 12μηνη «επιτήρηση» Χάρι και Μέγκαν - Τι θα γίνει με την διαδοχή του θρόνου Facebook Twitter

Τι θα γίνει με τίτλους και διαδοχή

Τέλος, σχετικά με τους τίτλους τους, η βασίλισσα τούς επέτρεψε να διατηρήσουν επίσημα το HRH (His or Her Royal Highness), αλλά δεν θα το χρησιμοποιούν ενεργά, καθώς επίσης τα Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ, και άλλους τίτλους όπως Κόμης και Κοντέσα του Νταμπαρτον και Βαρόνος και Βαρόνη Κιλκίλ. Ο πρίγκιπας Χάρι θα κρατήσει επίσης τους τιμητικούς στρατιωτικούς τίτλους του, ωστόσο δεν θα τους χρησιμοποιεί στην διάρκεια της 12μηνης μεταβατικής περιόδου.

Επίσημη ημερομηνία για το Megxit: Σε 12μηνη «επιτήρηση» Χάρι και Μέγκαν - Τι θα γίνει με την διαδοχή του θρόνου Facebook Twitter

Όσο για την διαδοχή, «ως εγγονός της Αυτού Μεγαλειότητας και δεύτερος γιος του πρίγκιπα της Ουαλίας, ο πρίγκιπας Χάρι παραμένει έκτος στην σειρά διαδοχής του θρόνου, και η θέση του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ παραμένει αμετάβλητη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ζευγαριού.

Επίσημη ημερομηνία για το Megxit: Σε 12μηνη «επιτήρηση» Χάρι και Μέγκαν - Τι θα γίνει με την διαδοχή του θρόνου Facebook Twitter

Η τελευταία επίσημη εμφάνιση στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ

Το ζευγάρι αναμένεται να παραβρεθεί στην λειτουργία της Commonwealth Day (Ημέρα της Κοινοπολιτείας), στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ στις 9 Μαρτίου, κάνοντας ενδεχομένως την τελευταία τους επίσημη εμφάνιση στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ και άλλων βασιλικών αξιωματούχων. Στην εκδήλωση συμμετέχουν συνήθως ο Δούκας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγό του Καμίλα, αλλά και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, καθώς πρόκειται για σημαντικό γεγονός στο ημερολόγιο της βασίλισσας.

Με πληροφορίες από Guardian, Newsweek, Vogue

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM
Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM