Το Μπάκιγχαμ ανησυχεί για τον Χάρι και την Μέγκαν στον Καναδά - Τι αποκαλύπτουν πηγές στους Times

Το Μπάκιγχαμ ανησυχεί για τον Χάρι και την Μέγκαν στον Καναδά - Τι αποκαλύπτουν πηγές στους Times Facebook Twitter
0

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανησυχεί για την υπερέκθεση του Χάρι και της Μέγκαν στον Καναδά, με ανώτατους αξιωματούχους να εργάζονται ήδη πάνω σε σχέδια για μια πιθανή επιστροφή τους, μεταδίδουν οι Times του Λονδίνου. 

Η πίεση από τα media είναι τεράστια στο ζευγάρι. Πριν λίγες μέρες απείλησαν με νέα προσφυγή στη Δικαιοσύνη, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών σε ταμπλόιντ που δείχνουν τη δούκισσα του Σάσεξ και τον μικρό Άρτσι στον Καναδά. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ προσεγγίζουν το ζευγάρι για να τους διαβεβαιώσουν πως μπορούν να επιστρέψουν στην Βρετανία και στα καθήκοντα τους, αν το θελήσουν, καθώς η Αυλή φοβάται ότι η εξονυχιστική ενασχόληση των ΜΜΕ, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την οικογένεια.  

Άλλωστε συμφωνία με την βασίλισσα Ελισάβετ προβλέπει πως η τριμελής οικογένεια θα κρατήσει το Frogmore Cottage στο Ουίνδσορ, αν και θα πρέπει να επιστρέψει τα 2,4 εκατομμύρια λίρες που στοίχισε η πρόσφατη ανακαίνισή του, πριν την παραίτησή από τα καθήκοντά, που είχε καλυφθεί από δημόσιο χρήμα. Το προσωπικό του σπιτιού πάντως έχει μεταφερθεί σε άλλες ιδιοκτησίες της βασίλισσας: ο οικονόμος, οι σεφ και οι υπηρέτες. Κανείς τους όμως δεν έχει απολυθεί.  

Για την ώρα το ζευγάρι δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον τίτλο HRH (σ.σ «βασιλικής Μεγαλειότητας») ούτε εκπροσωπεί επίσημα την οικογένεια στην βόρεια Αμερική. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρίγκιπας Χάρι εξέφρασε μάλιστα την απογοήτευσή για την αφαίρεση και των στρατιωτικών του τίτλων, όπως αυτόν του κυβερνήτη στο Βασιλικό Ναυτικό. Κάποιες από τις λεπτομέρειες της συμφωνίας είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση, μεταξύ αυτών και η χρήση του "Sussex Royal" από το ζευγάρι για την νέα φιλανθρωπική πρωτοβουλία του, για την οποία έχει ήδη κινηθεί νομικά για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων. 

Πηγές από το Παλάτι που επικαλούνται οι Times, μεταφέρουν πως Χάρι και Μέγκαν βρίσκονται κάτω από μεγάλη πίεση και μέλη της οικογένειας ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει σε αυτούς η έξοδός τους από το Μπάκιγχαμ, σε βάθος χρόνου. «Είναι ευάλωτοι εκτός οικογένειας. Σχεδιάζουν από τώρα πλάνα για τυχόν απρόοπτα, σε περίπτωση που ξαφνικά πουν: "Μπορούμε να επιστρέψουμε κάτω από την προστασία σας;"»

Στο μεσοδιάστημα υπάρχουν επαφές με τον Χάρι. «Προσπαθούν να ξαναχτίσουν την σχέση του με τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ», αποκάλυψε πηγή, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. 

Με πληροφορίες από Times

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Πολιτισμός / Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Η Τζούντι Ντεντς μίλησε για τον κήπο του σπιτιού της στο νέο επεισόδιο του podcast Roots, αλλά αυτό που περιέγραψε δεν ήταν απλώς ένας κήπος. Ηταν ένας τόπος μνήμης, όπου τα δέντρα έχουν ονόματα, οι μυρωδιές κρατούν ζωντανό το παρελθόν και η φύση γίνεται παρηγοριά ακόμα κι όταν η όραση σχεδόν χάνεται.
THE LIFO TEAM
Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Πολιτισμός / Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Το We Are Making a Film About Mark Fisher επιστρέφει στη σκέψη του Μαρκ Φίσερ όχι σαν ακαδημαϊκό μνημόσυνο αλλά σαν ζωντανό πολιτισμικό ερώτημα. Γιατί ένας θεωρητικός που έγραψε για χαμένα μέλλοντα και εξάντληση μοιάζει σήμερα πιο παρών από ποτέ;
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο με θέμα την ελληνική χειροτεχνία

Η Λίνα Μενδώνη κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου δήλωσε: «Η αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας δεν αφορά μόνον στη διάσωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αφορά στη διάσωση και τη μετάδοση στις νεότερες γενιές ενός τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου»
THE LIFO TEAM
Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Πολιτισμός / Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Η Αριάνα Γκράντε πρωταγωνιστεί στο νέο «Meet the Parents» δίπλα στον Μπεν Στίλερ και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο Ντε Νίρο είπε ότι είναι ίσως η πιο αστεία συμπρωταγωνίστρια με την οποία έχει δουλέψει ποτέ.
THE LIFO TEAM
Ολίβια Ροντρίγκο ανοίγει τη νέα της εποχή με το «Drop Dead» στις Βερσαλλίες

Πολιτισμός / Η Ολίβια Ροντρίγκο κυκλοφόρησε το «Drop Dead» με φόντο τις Βερσαλλίες

Η Ολίβια Ροντρίγκο επέστρεψε με το «Drop Dead», το πρώτο τραγούδι από το τρίτο άλμπουμ της, που θα κυκλοφορήσει στις 12 Ιουνίου. Το βίντεο, σε σκηνοθεσία της Πέτρα Κόλινς, γυρίστηκε στο Παλάτι των Βερσαλλιών.
THE LIFO TEAM
Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Πολιτισμός / Σιωπή, αμαρτία και θέαμα: τι ακριβώς κάνει τώρα ο Μαουρίτσιο Κατελάν

Ο φετινός Απρίλιος του Μαουρίτσιο Κατελάν είχε απ’ όλα: ένα βουβό γκαλά στο Σικάγο, μια γραμμή εξομολόγησης και τον πεσμένο Πάπα του σε νέα έκδοση 666 αντιτύπων. Το αποτέλεσμα δεν ήταν απλώς μια ακόμη πρόκληση, αλλά μια νέα υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο ο Ιταλός καλλιτέχνης μετατρέπει την τέχνη σε δημόσιο τελετουργικό.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Tom Waits και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Πολιτισμός / Οι Massive Attack επέστρεψαν με τον Τομ Γουέιτς και έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς

Το Boots on the Ground, η πρώτη νέα κυκλοφορία των Massive Attack από το 2020 και η πρώτη πρωτότυπη ηχογράφηση του Τομ Γουέιτς από το 2011, βγήκε στις 16 Απριλίου μαζί με ένα επτάλεπτο φιλμ από εικόνες διαδηλώσεων και επιχειρήσεων της ICE στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Πολιτισμός / Η Πόλα Ρέγκο δεν ζωγράφισε ποτέ μικρές, ευγενικές παρηγοριές

Η έκθεση Paula Rego: Story Line που άνοιξε στη Victoria Miro στο Λονδίνο δεν επιστρέφει απλώς στα σχέδια μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας. Ανοίγει ξανά έναν ολόκληρο κόσμο από γυναίκες, παραμύθια, βία, επιθυμία και σκοτεινή τρυφερότητα, την ώρα που ο γιος της προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το αλλόκοτο σύμπαν που άφησε πίσω της.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ Bernard-Henri Lévy

Πολιτισμός / Γαλλία: Πάνω από 100 συγγραφείς εγκαταλείπουν ιστορικό εκδοτικό οίκο λόγω του ακροδεξιού ιδιοκτήτη

Στην πρωτοφανή αυτή μαζική αποχώρηση συμμετέχουν δεκάδες γνωστοί συγγραφείς, μεταξύ των οποίων ο φιλόσοφος Bernard-Henri Lévy και η φεμινίστρια συγγραφέας Virginie Despentes
THE LIFO TEAM
ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Πολιτισμός / ΕΣΩ 2026: Η μεγαλύτερη διοργάνωση για το Design και την Αρχιτεκτονική επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής

Η φετινή θεματική «Διαπραγμάτευση, όχι Συμβιβασμός. Ο Σχεδιασμός ως Διάλογος ανάμεσα στη Γη, την Τεχνολογία και τον Άνθρωπο» μας καλεί να επανεξετάσουμε την αρχιτεκτονική ως συνεχή διαδικασία διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε πολλαπλούς συντελεστές.
THE LIFO TEAM
Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Πολιτισμός / Η Ζάχα Χαντίντ και το τίμημα του να μη μικραίνεις

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό της, το αρχείο με τα 1.200 ρούχα της Ζάχα Χαντίντ στο Λονδίνο δεν φωτίζει απλώς τη «fashion πλευρά» της. Φέρνει ξανά μπροστά μια γυναίκα που έκανε τη φόρμα τρόπο παρουσίας και ξανανοίγει ένα γνώριμο ερώτημα: πόσες γυναίκες αρχίζουν να διαβάζονται ως πρόβλημα τη στιγμή ακριβώς που σταματούν να μικραίνουν τον εαυτό τους;
THE LIFO TEAM