Σάλος στο Παλάτι - Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ανησυχεί για τον Χάρι μετά την πολύκροτη συνέντευξη

Σάλος στο Παλάτι - Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ανησυχεί για τον Χάρι μετά την πολύκροτη συνέντευξη Facebook Twitter
0

Ο δούκας του Κέιμπριτζ, πρίγκιπας Ουίλιαμ, ανησυχεί για τον αδελφό του Χάρι, μετά τη συνέντευξη που ο δεύτερος έδωσε στο ITV και όσα είπε σχετικά με την ψυχική υγεία του. H πληροφορία αποδίδεται από το BBC σε πηγή του παλατιού.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ελπίζει (μέσω της πηγής του) πως ο δούκας και η Μέγκαν Μαρκλ, «είναι εντάξει» μετά τις δηλώσεις του ζεύγους πως πιέζεται ζώντας κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το παλάτι δεν έχει κάνει κανένα επίσημο σχόλιο για το ντοκιμαντέρ του ITV, το οποία προβλήθηκε την Κυριακή, πλην των έμμεσων αυτών δηλώσεων στο BBC. Το ντοκιμαντέρ ακολούθησε τον Δούκα και τη Δούκισσα  στην περιοδεία τους στη νότια Αφρική νωρίτερα αυτό το μήνα. Σε συνεντεύξεις τους, η Μέγκαν και ο Χάρι δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την έντονη κριτική του βρετανικού Τύπου.

Η πηγή του παλατιού διέψευσε ότι ο Πρίγκηπας Ουίλιαμ ήταν εξαγριωμένος με τον αδελφό του μετά το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε την Κυριακή. Τα σχόλια περί οργής του μεγάλου αδελφού, έρχονται μετά την παραδοχή του Πρίγκιπα Χάρι πως έχουν «καλές μέρες» και «κακές μέρες». «Υπάρχουν πολλές ειδήσεις στον Τύπο για ρήξεις με το αδερφό σου. Πόσες από αυτές είναι αλήθεια;», ρώτησε ο δημοσιογράφος «Μέρος αυτού του ρόλου, αυτής της δουλειά και αυτής της οικογένειας είναι να βρίσκεσαι υπό πίεση, στο πλαίσιο της οποίας αναπόφευκτα συμβαίνουν διάφορα. Αλλά είμαστε αδέρφια. Πάντα θα είμαστε αδέρφια», απάντησε ο 35χρονος πρίγκιπας.

 «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαφορετικούς δρόμους. Πάντα θα είμαι εδώ για εκείνον και από όσο γνωρίζω, το ίδιο ισχύει και για αυτόν. Δεν βλεπόμαστε τόσο συχνά όσο παλιότερα επειδή είμαστε πολύ απασχολημένοι αλλά τον αγαπώ βαθιά», εξήγησε ο ίδιος. Όσο για τις φήμες που κυκλοφορούν στα μίντια, ο πρίγκιπας Χάρι απάντησε πως οι περισσότερες είναι αναληθείς. «Στην πλειοψηφία τους δημιουργούνται από το πουθενά. Σαν αδέρφια έχουμε καλές και κακές μέρες», σημείωσε.

Ο πρίγκιπας Χάρι περιέγραψε την ψυχική του υγεία και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την πίεση στη ζωή του ως ζήτημα που διαχειρίζεται διαρκώς. Είπε: «Νόμιζα ότι ήμουν έξω από αυτό και ξαφνικά όλα αυτά επέστρεψαν και  είναι κάτι που πρέπει να διαχειριστώ. Μέρος αυτής της δουλειάς είναι να δείχνω ένα γενναίο πρόσωπο, αλλά για μένα και τη σύζυγό μου, υπάρχουν πολλά πράγματα που πονάνε, ειδικά όταν η πλειονότητα είναι ψέματα». είπε ο Χάρι.

Τους τελευταίους μήνες, ο πρίγκιπας Χάρι έχει προβεί σε μια σειρά φορτισμένων συναισθηματικά δηλώσεων με τις οποίες καταδικάζει τη συμπεριφορά των ταμπλόιντ, ενώ προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει αυτό που εκείνος αποκαλεί «bullying» από μερίδα των ΜΜΕ.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Χάρι λέει ότι δεν θα εκφοβιστεί προκειμένου να «παίξει το παιχνίδι» των ΜΜΕ, που πιστεύει ότι σκότωσε τη μητέρα του Νταϊάνα και αποκάλυψε τη ρήξη στις σχέσεις του με τον Ουίλιαμ. Στο ίδιο ντοκιμαντέρ, η Μέγκαν Μαρκλ αφηγείται ότι η περασμένη χρονιά ήταν δύσκολη και οι φίλοι της την είχαν προειδοποιήσει να μην παντρευτεί τον Χάρι εξαιτίας της συμπεριφοράς των βρετανικών ταμπλόιντ.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν εύκολο, όμως πίστευα ότι θα ήταν δίκαιο και αυτό είναι το κομμάτι με το οποίο είναι πραγματικά δύσκολο να συμφιλιωθώ» είπε η Μέγκαν στο ντοκιμαντέρ. «Όταν οι άνθρωποι λένε πράγματα που είναι αναληθή και τους έχει ειπωθεί ότι είναι αναληθή, όμως τους επιτρέπεται να συνεχίσουν να τα λένε, δεν γνωρίζω κανέναν στον κόσμο που θα ένιωθε ότι όλα είναι καλά...».

Ο βασιλικός ανταποκριτής του BBC, Jonny Dymond, είπε πως η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια δεν θα ήταν πολύ ευχαριστημένη με όσα ειπώθηκαν στο ντοκιμαντέρ, αλλά πως Χάρι και Μέγκαν αισθάνθηκαν πως ήταν η στιγμή να μιλήσουν ανοιχτά.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο αγόρια σε ένα δάσος με γύπες: η νεότητα της Βενεζουέλας σε ένα φωτογραφικό βιβλίο

Πολιτισμός / Δύο αγόρια σε ένα δάσος με γύπες: η νεότητα της Βενεζουέλας σε ένα φωτογραφικό βιβλίο

Στο Venezuelan Youth, η Silvana Trevale φωτογραφίζει παιδιά και εφήβους στη Βενεζουέλα μακριά από τα συνηθισμένα κλισέ της κρίσης: μέσα στην ομορφιά, την αγωνία, την πρόωρη ενηλικίωση και την επιθυμία μιας γενιάς να μη χαθεί.
THE LIFO TEAM
Soufiane Ababri: ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει την queer επιθυμία από το κρεβάτι

Πολιτισμός / Soufiane Ababri: ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει την queer επιθυμία από το κρεβάτι

Με αφορμή τη συμμετοχή του στο House of Nisaba του Moderna Museet, ο Soufiane Ababri επιστρέφει στο προσκήνιο με μια ζωγραφική φτιαγμένη από κρεβάτια, χρωματιστά μολύβια, queer σώματα, ανδρική ευαλωτότητα και μετα-αποικιακή μνήμη.
THE LIFO TEAM
Όταν το πρόσωπό σου γίνεται sex tape: η Meena Kandasamy γράφει για τη νέα διαπόμπευση των γυναικών

Πολιτισμός / Όταν το πρόσωπό σου γίνεται sex tape: η Meena Kandasamy γράφει για τη νέα διαπόμπευση των γυναικών

Στο νέο μυθιστόρημα της Meena Kandasamy, μια γυναίκα βλέπει το πρόσωπό της να κυκλοφορεί σε ένα ψεύτικο sex tape. Το Fieldwork as a Sex Object μιλά για deepfakes, online διαπόμπευση και τη μισογυνική βία της ψηφιακής εποχής.
THE LIFO TEAM
Ο Γουίλεμ Νταφόε φέρνει στην Αθήνα έναν Ίψεν για την εποχή της δυσπιστίας

Πολιτισμός / Ο Γουίλεμ Νταφόε φέρνει στην Αθήνα έναν Ίψεν για την εποχή της δυσπιστίας

Ο Γουίλεμ Νταφόε συμμετέχει στις 24 Ιουνίου, στο SNF Nostos 2026, σε σκηνική ανάγνωση του «Εχθρού του Λαού» του Ίψεν, ενός έργου για την αλήθεια που γίνεται απειλή όταν συγκρούεται με την εξουσία, το χρήμα και την κοινή γνώμη.
THE LIFO TEAM
Όταν η Σοφία Λόρεν ζούσε ανάμεσα στους πίνακες του Φράνσις Μπέικον

Πολιτισμός / Όταν η Σοφία Λόρεν ζούσε ανάμεσα στους πίνακες του Φράνσις Μπέικον

Με αφορμή την επανακυκλοφορία σπάνιων εικόνων από τη φωτογράφηση της Vogue στη Villa Ponti, ξανανοίγει η ιστορία της εντυπωσιακής συλλογής έργων του Φράνσις Μπέικον που είχαν η Σοφία Λόρεν και ο Κάρλο Πόντι: ένα σπίτι όπου το ιταλικό glamour, η οικογένεια, η αγορά τέχνης και τα παραμορφωμένα σώματα του Μπέικον έζησαν για λίγο μαζί.
THE LIFO TEAM
Οι Βερσαλλίες ξανάφτιαξαν το υπνοδωμάτιο του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ από ένα κομμάτι ύφασμα

Πολιτισμός / Οι Βερσαλλίες ξανάφτιαξαν το υπνοδωμάτιο του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ από ένα κομμάτι ύφασμα

Ύστερα από 40 χρόνια ερευνών, καθυστερήσεων και ανατροπών, το ιδιωτικό υπνοδωμάτιο του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ άνοιξε ξανά στο Παλάτι των Βερσαλλιών, ανακατασκευασμένο σχεδόν από το μηδέν.
THE LIFO TEAM
Ποιος είναι ο Panayotis Pascot, ο Γάλλος κωμικός με το ελληνικό όνομα που γεμίζει θέατρα;

Πολιτισμός / Ποιος είναι ο Panayotis Pascot, ο Γάλλος κωμικός με το ελληνικό όνομα που γεμίζει θέατρα;

Στα 27 του, ο Panayotis Pascot γεμίζει θέατρα στη Γαλλία, έχει γράψει best seller για την κατάθλιψη, την οικογένεια και την ομοφυλοφιλία του, και ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του one-man show στην Όπερα Γκαρνιέ.
THE LIFO TEAM
Ο σκηνοθέτης του Cinema Paradiso τιμάται στην Ταορμίνα για τον «βασιλιά του κασμίρ»

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του Cinema Paradiso τιμάται στην Ταορμίνα για τον «βασιλιά του κασμίρ»

Από το Cinema Paradiso στον «βασιλιά του κασμίρ»: ο Τζουζέπε Τορνατόρε τιμάται στην Ταορμίνα για την ταινία του πάνω στον Μπρουνέλο Κουτσινέλι και τον ιταλικό μύθο της πολυτέλειας με ανθρώπινο πρόσωπο.
THE LIFO TEAM