Σάλος στο Παλάτι - Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ανησυχεί για τον Χάρι μετά την πολύκροτη συνέντευξη

Σάλος στο Παλάτι - Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ανησυχεί για τον Χάρι μετά την πολύκροτη συνέντευξη Facebook Twitter
0

Ο δούκας του Κέιμπριτζ, πρίγκιπας Ουίλιαμ, ανησυχεί για τον αδελφό του Χάρι, μετά τη συνέντευξη που ο δεύτερος έδωσε στο ITV και όσα είπε σχετικά με την ψυχική υγεία του. H πληροφορία αποδίδεται από το BBC σε πηγή του παλατιού.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ελπίζει (μέσω της πηγής του) πως ο δούκας και η Μέγκαν Μαρκλ, «είναι εντάξει» μετά τις δηλώσεις του ζεύγους πως πιέζεται ζώντας κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το παλάτι δεν έχει κάνει κανένα επίσημο σχόλιο για το ντοκιμαντέρ του ITV, το οποία προβλήθηκε την Κυριακή, πλην των έμμεσων αυτών δηλώσεων στο BBC. Το ντοκιμαντέρ ακολούθησε τον Δούκα και τη Δούκισσα  στην περιοδεία τους στη νότια Αφρική νωρίτερα αυτό το μήνα. Σε συνεντεύξεις τους, η Μέγκαν και ο Χάρι δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την έντονη κριτική του βρετανικού Τύπου.

Η πηγή του παλατιού διέψευσε ότι ο Πρίγκηπας Ουίλιαμ ήταν εξαγριωμένος με τον αδελφό του μετά το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε την Κυριακή. Τα σχόλια περί οργής του μεγάλου αδελφού, έρχονται μετά την παραδοχή του Πρίγκιπα Χάρι πως έχουν «καλές μέρες» και «κακές μέρες». «Υπάρχουν πολλές ειδήσεις στον Τύπο για ρήξεις με το αδερφό σου. Πόσες από αυτές είναι αλήθεια;», ρώτησε ο δημοσιογράφος «Μέρος αυτού του ρόλου, αυτής της δουλειά και αυτής της οικογένειας είναι να βρίσκεσαι υπό πίεση, στο πλαίσιο της οποίας αναπόφευκτα συμβαίνουν διάφορα. Αλλά είμαστε αδέρφια. Πάντα θα είμαστε αδέρφια», απάντησε ο 35χρονος πρίγκιπας.

 «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαφορετικούς δρόμους. Πάντα θα είμαι εδώ για εκείνον και από όσο γνωρίζω, το ίδιο ισχύει και για αυτόν. Δεν βλεπόμαστε τόσο συχνά όσο παλιότερα επειδή είμαστε πολύ απασχολημένοι αλλά τον αγαπώ βαθιά», εξήγησε ο ίδιος. Όσο για τις φήμες που κυκλοφορούν στα μίντια, ο πρίγκιπας Χάρι απάντησε πως οι περισσότερες είναι αναληθείς. «Στην πλειοψηφία τους δημιουργούνται από το πουθενά. Σαν αδέρφια έχουμε καλές και κακές μέρες», σημείωσε.

Ο πρίγκιπας Χάρι περιέγραψε την ψυχική του υγεία και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την πίεση στη ζωή του ως ζήτημα που διαχειρίζεται διαρκώς. Είπε: «Νόμιζα ότι ήμουν έξω από αυτό και ξαφνικά όλα αυτά επέστρεψαν και  είναι κάτι που πρέπει να διαχειριστώ. Μέρος αυτής της δουλειάς είναι να δείχνω ένα γενναίο πρόσωπο, αλλά για μένα και τη σύζυγό μου, υπάρχουν πολλά πράγματα που πονάνε, ειδικά όταν η πλειονότητα είναι ψέματα». είπε ο Χάρι.

Τους τελευταίους μήνες, ο πρίγκιπας Χάρι έχει προβεί σε μια σειρά φορτισμένων συναισθηματικά δηλώσεων με τις οποίες καταδικάζει τη συμπεριφορά των ταμπλόιντ, ενώ προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει αυτό που εκείνος αποκαλεί «bullying» από μερίδα των ΜΜΕ.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Χάρι λέει ότι δεν θα εκφοβιστεί προκειμένου να «παίξει το παιχνίδι» των ΜΜΕ, που πιστεύει ότι σκότωσε τη μητέρα του Νταϊάνα και αποκάλυψε τη ρήξη στις σχέσεις του με τον Ουίλιαμ. Στο ίδιο ντοκιμαντέρ, η Μέγκαν Μαρκλ αφηγείται ότι η περασμένη χρονιά ήταν δύσκολη και οι φίλοι της την είχαν προειδοποιήσει να μην παντρευτεί τον Χάρι εξαιτίας της συμπεριφοράς των βρετανικών ταμπλόιντ.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν εύκολο, όμως πίστευα ότι θα ήταν δίκαιο και αυτό είναι το κομμάτι με το οποίο είναι πραγματικά δύσκολο να συμφιλιωθώ» είπε η Μέγκαν στο ντοκιμαντέρ. «Όταν οι άνθρωποι λένε πράγματα που είναι αναληθή και τους έχει ειπωθεί ότι είναι αναληθή, όμως τους επιτρέπεται να συνεχίσουν να τα λένε, δεν γνωρίζω κανέναν στον κόσμο που θα ένιωθε ότι όλα είναι καλά...».

Ο βασιλικός ανταποκριτής του BBC, Jonny Dymond, είπε πως η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια δεν θα ήταν πολύ ευχαριστημένη με όσα ειπώθηκαν στο ντοκιμαντέρ, αλλά πως Χάρι και Μέγκαν αισθάνθηκαν πως ήταν η στιγμή να μιλήσουν ανοιχτά.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο μουσείο στην Πορτογαλία ανοίγει πρώτα για τους εργάτες που το έχτισαν

Πολιτισμός / Ένα νέο μουσείο στην Πορτογαλία ανοίγει πρώτα για τους εργάτες που το έχτισαν

Το MuzeuThought and Contemporary Art DST ανοίγει στην Μπράγκα με έργα των Ναν Γκόλντιν, Άλεξ Κατς, Φραντσέσκο Κλεμέντε και Φραντς Βεστ. Πριν υποδεχτεί το κοινό, όμως, θα ανοίξει αποκλειστικά για τους εργαζόμενους του DST Group, της κατασκευαστικής εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τη συλλογή και το κτίριο.
THE LIFO TEAM
Το Claude μπαίνει στα πιο κλειστά πάρτι των Καννών: Ο «βοηθός» που έγινε συνδαιτυμόνας

Πολιτισμός / Το Claude μπαίνει στα πιο κλειστά πάρτι των Καννών: Ο «βοηθός» που έγινε συνδαιτυμόνας

Ο Ντάριο Αμοντέι, CEO της Anthropic, θα συνδιοργανώσει με τον Γκρέιντον Κάρτερ και τον Μπράιαν Λορντ της CAA ένα από τα πιο περιζήτητα πάρτι του Φεστιβάλ Καννών. Η είδηση έρχεται την ώρα που το Χόλιγουντ εξακολουθεί να κοιτάζει την τεχνητή νοημοσύνη με φόβο, γοητεία και καχυποψία.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Νταϊάνα Ρος κόπηκε από τη βιογραφική ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κόπηκε από τη βιογραφική ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον

Η Κατ Γκράχαμ είχε γυρίσει σκηνές ως Νταϊάνα Ρος στο Michael, όμως αποκάλυψε ότι ο ρόλος της δεν υπάρχει στο τελικό μοντάζ λόγω «νομικών παραμέτρων». Η απουσία της Ρος ανοίγει ακόμη μία συζήτηση γύρω από το τι χωρά και τι μένει έξω από τη νέα βιογραφία του Μάικλ Τζάκσον.
THE LIFO TEAM
Η Αν Χάθαγουεϊ έπαιξε μια pop star και κατάλαβε ότι δεν θέλει να γίνει ποτέ μία

Πολιτισμός / Η Αν Χάθαγουεϊ έπαιξε μια pop star και κατάλαβε ότι δεν θέλει να γίνει ποτέ μία

Στο Mother Mary, η Αν Χάθαγουεϊ υποδύεται μια μεγάλη pop star, με τραγούδια των FKA Twigs, Jack Antonoff και Charli xcx. Η εμπειρία, όπως είπε, τη βοήθησε να καταλάβει ότι η pop μουσική απαιτεί μια «αβίαστη δύναμη» και μια δημόσια έκθεση του εαυτού που δεν της ταιριάζει.
THE LIFO TEAM
Ο Έλιοτ Πέιτζ αφηγείται ντοκιμαντέρ για την queer ζωή στο ζωικό βασίλειο

Πολιτισμός / Ο Έλιοτ Πέιτζ θυμίζει ότι η φύση ήταν queer πριν από εμάς σε νέο ντοκιμαντέρ

Το Second Nature, με αφηγητή και συμπαραγωγό τον Έλιοτ Πέιτζ, εξερευνά ομόφυλες σχέσεις, αλλαγές φύλου και μητριαρχικές κοινωνίες σε περισσότερα από 1.500 είδη ζώων, αμφισβητώντας με επιστημονικά στοιχεία την ιδέα ότι η φύση υπήρξε αποκλειστικά straight.
THE LIFO TEAM
Μετά το «Baby Reindeer», ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό «Half Man»

Πολιτισμός / Μετά το «Baby Reindeer», ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό «Half Man»

Ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το «Half Man» σε έναν ρόλο που τον βγάζει εντελώς έξω από τη γνώριμη περσόνα του. Στις Κάννες μίλησε για την ανδρική βία, τη σωματική μεταμόρφωση και το γιατί η αυθεντικότητα είναι, για εκείνον, το μόνο αληθινό μυστικό μιας επιτυχίας.
THE LIFO TEAM
Από τη «Χορτοφάγο» στο Light and Thread: γιατί η Χαν Κανγκ μιλά σήμερα για την τέχνη σαν ανάγκη επιβίωσης

Πολιτισμός / Από τη «Χορτοφάγο» στο Light and Thread: γιατί η Χαν Κανγκ μιλά σήμερα για την τέχνη σαν ανάγκη επιβίωσης

Με αφορμή το Light and Thread, το πρώτο της nonfiction βιβλίο στα αγγλικά, η νομπελίστρια Χαν Κανγκ μιλά για τη βία, το πένθος, τη μνήμη και τη γραφή ως πράξη επιμονής. Και για το ελληνικό κοινό που έχει ήδη αγαπήσει τη «Χορτοφάγο» και το «Μάθημα ελληνικών», θυμίζει γιατί η λογοτεχνία της δεν παρηγορεί από τον κόσμο, αλλά σε εμποδίζει να νεκρωθείς μέσα του.
THE LIFO TEAM
Turner Prize 2026: Μια βραχεία λίστα με έντονο πολιτικό φορτίο και γλυπτική ουσία.

Πολιτισμός / Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Turner Prize 2026

Ανακοινώθηκε η βραχεία λίστα του Turner Prize 2026, με τους Σιμίον Μπάρκλεϊ, Κίρα Φρέιζε, Μαργκερίτ Ιμιό και Τανόα Σάσρακου να διεκδικούν το σημαντικότερο βρετανικό βραβείο σύγχρονης τέχνης. Η φετινή τετράδα δίνει έμφαση στην εγκατάσταση και την περφόρμανς, με έργα που ανατέμνουν τη φυλή, την τάξη και την πολιτική ιστορία του πετρελαίου.
THE LIFO TEAM
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΜΑΓΚΙ ΤΖΙΛΕΝΧΑΛ

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Η Μάγκι Τζίλενχαλ ορίστηκε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

«Η Βενετία πάντα υποστήριζε τις ειλικρινείς, ξεχωριστές φωνές, και είναι τιμή μου να συμβάλλω στη συνέχιση αυτής της γενναίας και απαραίτητης παράδοσης», δήλωσε η ηθοποιός
THE LIFO TEAM
Πίσω από το «Guernica», ένα μουσείο ξαναγράφει τη μοντέρνα Ισπανία

Πολιτισμός / Ο Νταλί, ο Πικάσο και το μουσείο που ξαναδιαβάζει την Ισπανία μετά τον Φράνκο

Με μια μεγάλη νέα παρουσίαση της συλλογής του, το Reina Sofía της Μαδρίτης δεν αλλάζει απλώς αίθουσες και διαδρομές. Πίσω από τον Πικάσο, τον Νταλί και τον Μιρό, ξανασυστήνει τη σύγχρονη Ισπανία ως ιστορία λογοκρισίας, εξορίας, καθυστερημένων ελευθεριών και δύσκολης μετάβασης στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Ο Ντυσάν, η γυμνή Ίβ Μπάμπιτζ και η στιγμή που το Λος Αντζελες απέκτησε δικό του μύθο

Πολιτισμός / Ο Ντυσάν, η γυμνή Ίβ Μπάμπιτζ και η στιγμή που το Λος Αντζελες απέκτησε δικό του μύθο

Με αφορμή τη μεγάλη αναδρομική του Μαρσέλ Ντυσάν στο MoMA, επιστρέφουμε σε μια από τις πιο παράξενες, σαγηνευτικές και λιγότερο γνωστές εικόνες γύρω από το όνομά του: τη φωτογραφία του 1963 με τη γυμνή Ίβ Μπάμπιτζ απέναντί του σε μια σκακιέρα. Οι σπάνιες φωτογραφίες και η ιστορία πίσω από αυτό το καρέ φωτίζουν όχι μόνο έναν μικρό μύθο της αμερικανικής τέχνης, αλλά και τη στιγμή που το Λος Αντζελες άρχισε να πιστεύει πραγματικά στον δικό του.
THE LIFO TEAM
Το «Miami Vice» επιστρέφει στη δεκαετία του ’80 με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ

Πολιτισμός / Το «Miami Vice» επιστρέφει στη δεκαετία του ’80 με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ

Η Universal επιβεβαίωσε επίσημα το «Miami Vice ’85», με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και τον Όστιν Μπάτλερ στους ρόλους του Ρίκο Ταμπς και του Σόνι Κρόκετ. Η νέα ταινία του Τζόζεφ Κοζίνσκι θα βγει στις 6 Αυγούστου 2027 και επιστρέφει στη λάμψη, το στιλ και τη διαφθορά του Μαϊάμι στα μέσα της δεκαετίας του ’80.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλ Στριπ λέει ότι χωρίς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα "δεν θα είχαμε τίποτα"

Πολιτισμός / Η Μέριλ Στριπ λέει ότι χωρίς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα "δεν θα είχαμε τίποτα"

Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα του Ο Διάβολος Φοράει Prada 2, η Μέριλ Στριπ είπε ανοιχτά αυτό που το queer κοινό ήξερε εδώ και χρόνια: ότι η Μιράντα Πρίστλι και ο κόσμος της ταινίας δεν θα είχαν την ίδια ζωή χωρίς αυτό.
THE LIFO TEAM