Οργή για τις μπριζόλες του Salt Bae στον Μαδούρο - Ο Τούρκος σεφ διέγραψε τα βίντεο, αλλά οι αντιδράσεις συνεχίζονται

Οργή για τις μπριζόλες του Salt Bae στον Μαδούρο - Ο Τούρκος σεφ διέγραψε τα βίντεο, αλλά οι αντιδράσεις συνεχίζονται Facebook Twitter
2

Ο Τούρκος σεφ Nusret Gökçe γνωστός ως Salt Bae βρέθηκε στο στόχαστρο σφοδρών αντιδράσεων καθώς την περασμένη βδομάδα δημοσίευσε βίντεο που τον δείχνουν να ετοιμάζει ένα πλούσιο γεύμα για έναν από τους πιο αμφιλεγόμενους ηγέτες του κόσμου: τον Νικόλας Μαδούρο.

Τα βίντεο που δημοσίευσε ο σεφ στο Instagram δείχνουν τον Μαδούρο να απολαμβάνει τα διάσημα κρέατα δια χειρός Salt Bae σε εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη.

Το βίντεο δεν πέρασε απαρατήρητο στη Βενεζουέλα, τη χώρα όπου εννέα από 10 νοικοκυριά ζουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα και το 60% του πληθυσμού έχασε κατά μέσο όρο 11 κιλά το περασμένο έτος λόγω της επίδρασης του υπερπληθωρισμού στις τιμές των τροφίμων.

Ο μέχρι τώρα δημοφιλής Gökçe κατηγορήθηκε ότι ήταν «συνεργός ενός δολοφονικού καθεστώτος», ενώ το hashtag #ShameOnYouSaltBae άρχισε να γεμίζει το Twitter.

Ο ιστότοπος κριτικών Yelp δέχτηκε σωρεία αρνητικών σχολίων για τα εστιατόρια του Gökçe από χρήστες που τον κατηγόρησαν πως ταΐζει δικτάτορες.

Την Τετάρτη δεκάδες διαδηλωτές με σημαίες της Βενεζουέλας, μαζεύτηκαν έξω από εστιατόριο του σεφ στο Μαϊάμι και κάλεσαν τους πελάτες να το μποϊκοτάρουν.

Οργή για τις μπριζόλες του Salt Bae στον Μαδούρο - Ο Τούρκος σεφ διέγραψε τα βίντεο, αλλά οι αντιδράσεις συνεχίζονται Facebook Twitter

Ο σεφ έχει διαγράψει όλα τα βίντεο από την επίσκεψη του Μαδούρο, αλλά δεν έχει σχολιάσει ή απολογηθεί ενώ ούτε τα εστιατόριά του απαντούν σε αιτήματα για σχόλιο από διάφορα μμε.

Την ίδια ώρα, ο Μαδούρο δήλωσε στην τηλεόραση της Βενεζουέλας ότι δέχτηκε μια προσωπική πρόσκληση στο εστιατόριο Gokce της Κωνσταντινούπολης και σχεδιάζει να το ξαναεπισκεφθεί σύντομα.

Πρόσθεσε επίσης πως έχει καλέσει τον σεφ στο Καράκας και έδειξε πως ο Salt Bae του δίδαξε την τεχνική του αλατίσματος.

 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας Λέων αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες

Πολιτισμός / Ο Πάπας Λέων αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες

Ο Πάπας Λέων θα υποδεχθεί το Σάββατο τη Μόνικα Μπελούτσι, τον Σπάικ Λι και τη Κέιτ Μπλάνσετ, μεταξύ άλλων,  σε μία ειδική ακρόαση για την «εμβάθυνση του διαλόγου με την κινηματογραφική τέχνη»
LIFO NEWSROOM
Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το ερμηνευτικό comeback του σπουδαίου πρωταγωνιστή, η διασκευή του Νοτιοκορεάτη δημιουργού στο «Τσεκούρι» του Γαβρά, το ριμέικ του «Running Man» και μια γιαπωνέζικη έκπληξη για τους φίλους του φανταστικού στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Πολιτισμός / Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Το ιστορικό καφέ, το δεύτερο παλαιότερο της Ιταλίας μετά το Caffè Florian της Βενετίας, υπήρξε σημείο συνάντησης λογοτεχνών, καλλιτεχνών και διανοουμένων για περισσότερο από δυόμισι αιώνες
LIFO NEWSROOM
ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΣΥΡΙΑ

Πολιτισμός / Συρία: «Διέρρηξαν το εθνικό μουσείο» στη Δαμασκό - Τι φέρεται να άρπαξαν από πτέρυγα που έχει και ελληνιστικά εκθέματα

Τι απαντά η διεύθυνση του μουσείου που «είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας» και διαθέτει έργα ανεκτίμητης αξίας από την πλούσια αρχαία και νεώτερη κληρονομιά της Συρίας
LIFO NEWSROOM
ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε την αποκατάσταση και προβολή του Λουτρώνα του Ταλλαρά και των βασιλικών Καρέκλη και Αγίας Βαρβάρας, μνημείων που αποτελούν χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά δείγματα της πρωτοβυζαντινής περιόδου στο νησί
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν καταλαβαινω γιατι ολοι κραζουν τον σεφ, που στο κατω κατω εκανε την δουλεια του και δεν κραζουν ενα στυγνο δικτακτορα που διασκεδαζει και δειπνει πλουσιοπαροχα ενω ο λαος του κυριολεκτικα δεν εχει να φαει.