Η Πάμελα Άντερσον, διάσημη για τον ακτιβισμό της υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, ζητά με ανοιχτή επιστολή από την σχεδιάστρια Μιούτσια Πράντα να σταματήσει να χρησιμοποιεί γούνα.

 

Η επιστολή κοινοποιήθηκε μέσω της PETA, με την οποία η Άντερσον διατηρεί στενούς δεσμούς, και προτρέπει στον οίκο να σκληρύνει τη στάση του ενάντια στη χρήση γούνας.

 

O οίκος Prada έχει δεσμευτεί στο παρελθόν να μην χρησιμοποιεί γούνα στις πασαρέλες της, αλλά η Άντερσον σημειώνει: «Έχω διακρίνει εδώ και καιρό τη δημιουργικότητά σας, αλλά με απογοήτευσε που έμαθα από τους φίλους μου στη PETA ότι αντί να διαλέγετε το δρόμο χωρίς γούνα, επιλέξατε απλώς να μειώσετε την ποσότητα».

 

«Μία σταδιακή μείωση δεν είναι παρηγοριά για τα ζώα που πεθαίνουν μέσα σε μικροσκοπικά κλουβιά σε φάρμες γούνας και έχουν υποστεί ηλεκτροπληξία και γδέρνονται ζωντανά αυτή τη στιγμή», τονίζει.

 

Η ηθοποιός σημειώνει επίσης ότι άλλοι σχεδιαστές έχουν σταματήσει τη χρήση γούνας και πως ο οίκος Prada θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμά τους.

 

«Οι καταναλωτές γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας ευγενής τρόπος να σκοτώνονται ζώα για τη γούνα τους και οι ηγέτες στη βιομηχανία της μόδας το γνωρίζουν - συμπεριλαμβανομένων των Burberry, Giorgio Armani, Versace, Gucci, Michael Kors, Ralph Lauren, Stella McCartney...».

 

Η χρονική συγκυρία που δημοσιοποιείται η επιστολή της Πάμελα δεν είναι τυχαία καθώς στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου φέτος απαγορεύτηκε οριστικά και πλήρως η παρουσίαση γούνας, ενώ το Λος Άντζελες έγινε η μεγαλύτερη αμερικανική πόλη που απαγορεύει τις πωλήσεις και τη βιομηχανία γούνας.

 

Η σχεδιάστρια και ο οίκος Prada δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμη στο αίτημα της Άντερσον.