«Δεν είσαι παιδί μου, δεν θα πάρεις τίποτα» - Η μεγαλύτερη κόρη του Στιβ Τζομπς για τη σχέση με τον διάσημο πατέρα της

«Δεν είσαι παιδί μου, δεν θα πάρεις τίποτα» - Η μεγαλύτερη κόρη του Στιβ Τζομπς για τη σχέση με τον διάσημο πατέρα της Facebook Twitter
3

H μεγαλύτερη κόρη του Στιβ Τζομπς (Steve Jobs), Λίζα Μπρέναν-Τζομπς περιγράφει την προβληματική και συγκρουσιακή σχέση που είχε με τον ιδρυτή της Apple στην βιογραφία της με τίτλο «Small Fry», αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται στο Vanity Fair. 

Η μητέρα της Λίζα, Κρίσαν Μπρέναν, διατηρούσε δεσμό με τον μετέπειτα ισχυρό άντρα του τεχνολογικού κολοσσού τη δεκαετία του '70.Το κορίτσι γεννήθηκε το 1978, όταν και οι δυο γονείς της ήταν 23 ετών.

Η Μπρέναν - Τζομπς, σήμερα 40 ετών, θυμάται πως όταν ήταν παιδί συνήθιζε να λέει στους φίλους της ότι ήταν «μυστικό» πως ο πατέρας της ήταν ο Στιβ Τζομπς. 

Ιδού τέσσερις «αποκαλύψεις» για τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Apple όπως τουλάχιστον δημοσιεύονται στο βιβλίο της.

Δεν είναι παιδί μου

Τρεις μέρες αφότου η Λίζα Μπρέναν-Τζομπς είχε γεννηθεί, ο πατέρας της πήγε να τη δει αλλά συνεχώς έλεγε «δεν είναι δικό μου παιδί», γράφει η ίδια.

Δημοσίως, ο Στιβ Τζομπς αρνιόταν την πατρότητα της για δύο χρόνια μετά τη γέννησή της, ισχυριζόμενος μέχρι και ότι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. 

Όταν ένα τεστ DNA απέδειξε ότι ήταν πράγματι ο βιολογικός της πατέρας, δικαστήριο του επιδίκασε διατροφή και έξοδα γονικής παροχής ύψους 500 δολαρίων τον μήνα.  

Λίγες μέρες αργότερα η Apple εισήχθη στο χρηματιστήριο και η καθαρή θέση του Τζομπς εκτινάχθηκε πάνω από τα 200 εκατομμύρια υποστηρίζει η Μπρέναν-Τζομπς. 

«Δεν θα πάρεις τίποτα»

Η κ. Μπρέναν - Τζομπς περιγράφει, επίσης, λεπτομερώς πως, ως παιδί, άκουγε φήμες πως ο πατέρας της αγόραζε μία νέα Πόρσε κάθε φορά που προκαλούσε κάποια μικροφθορά στη δική του. 

Όταν, όμως, μία φορά τον ρώτησε αν μπορεί να πάρει το παλιό του αυτοκίνητο μόλις το αντικαθιστούσε, ο Τζομπς ξέσπασε. «Δεν θα πάρεις τίποτα» είπε. «Καταλαβαίνεις; Τίποτα». «Εννοούσε το αμάξι; Κάτι άλλο, μεγαλύτερο; Δεν ήξερα. Ο τρόπος του με πλήγωσε βαθιά» ομολογεί.

«Δεν είσαι παιδί μου, δεν θα πάρεις τίποτα» - Η μεγαλύτερη κόρη του Στιβ Τζομπς για τη σχέση με τον διάσημο πατέρα της Facebook Twitter
Η Λίζα Μπρέναν-Τζομπς

Ο Μπόνο και ο υπολογιστής της Apple με το όνομα «Lisa»

Η κ. Μπρέναν - Τζομπς λέει ακόμη πως καθώς μεγάλωνε πίστευε ακράδαντα ότι ο φερώνυμος υπολογιστής της Apple είχε πάρει το όνομά του από εκείνη.

Όταν ρώτησε σχετικά τον πατέρα της την εποχή που πήγαινε στο γυμνάσιο, αυτός της είχε απαντήσει ξερά «όχι μικρή, λυπάμαι». 

Χρόνια αργότερα, όταν η μεγαλύτερη κόρη του Τζομπς είχε λάβει μία από εκείνες τις σπάνιες προσκλήσεις για να συνοδεύσει τους Τζομπς στις οικογενειακές του διακοπές, ο πατέρας της, της αφηγήθηκε μία διαφορετική ιστορία. 

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους εκείνη και ο πατέρας της γευμάτισαν μαζί με τον Μπόνο. Σε κάποια στιγμή ο τραγουδιστής των U2 ρώτησε τον Τζομπς αν ο υπολογιστής είχε πάρει το όνομά του από εκείνη. 

«Ο πατέρας μου δίστασε, κοίταξε το πιάτο του για αρκετή ώρα, πριν απαντήσει "ναι, έτσι είναι"», γράφει η Μπρέναν - Τζομπς συμπληρώνοντας πως η ίδια είπε στον μουσικό πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο πατέρας της το παραδεχόταν. 

 «Μυρίζεις σαν τουαλέτα»

 Τη χρονιά που οδήγησε στον θάνατο του Τζομπς, η κόρη του λέει πως τον επισκεπτόταν σχεδόν κάθε μήνα. Κατά τη διάρκεια μιας εκ των επισκέψεων αυτών, έβαλε λίγο από το αποσμητικό που είχε στο μπάνιο του πριν τον αποχαιρετήσει. Μόλις την αγκάλιασε, θυμάται, να της λέει: «Μυρίζεις σαν τουαλέτα». 

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Το πολυσυζητημένο Civil War του Άλεξ Γκάρλαντ, η νέα πρόκληση της Κατρίν Μπρεγιά και η βαμπιρομπαλαρίνα Abigail ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM