Αντίποινα για τη χρυσή βίζα: Ο Αμπράμοβιτς ματαιώνει την αναβάθμιση του γηπέδου της Τσέλσι

Αντίποινα για τη χρυσή βίζα: Ο Αμπράμοβιτς ματαιώνει την αναβάθμιση του γηπέδου της Τσέλσι Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς ματαίωσε τα σχέδια αναβάθμισης του γηπέδου της Τσέλσι, κόστους 1,13 δισεκατομμυρίων ευρώ, μετά τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις της Βρετανίας να ανανέωση τη βρετανική του βίζα.

Όπως σχολιάζει η Daily Mail, ο μεγιστάνας φαίνεται πως δεν επιθυμεί να επενδύσει περαιτέρω σε μία χώρα που, τυπικά, δεν έχει πλέον δικαίωμα να δραστηριοποιηθεί.

Η βρετανική βίζα του Αμπράμοβιτς έληξε τον περασμένο μήνα και, μετά τις ανεξήγητες καθυστερήσεις, ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι απέκτησε, τη Δευτέρα, την ισραηλινή υπηκοότητα, αγοράζοντας ένα παλιό ξενοδοχείο στο Τελ Αβίβ, κοντά σε παραλία της Μεσογείου, όπου σκοπεύει να μετακομίσει.

Με το ισραηλινό διαβατήριο, ο Αμπράμοβιτς θα μπορεί να επισκέπτεται όποτε θέλει τη Βρετανία, χωρίς βίζα, για μικρά χρονικά διαστήματα, αλλά δεν θα έχει το δικαίωμα να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές, ο Ρώσος επιχειρηματίας στοχοποιήθηκε από την βρετανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της διπλωματικής έντασης μεταξύ Λονδίνου και Κρεμλίνου για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ, στις 4 Μαρτίου.

Για την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στον πρώην πράκτορα και την κόρη του, η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία που αρνείται κάθε εμπλοκή.

Ο Σκριπάλ υπήρξε συνταγματάρχης της στρατιωτικής αντικατασκοπείας και οι πληροφορίες που προσέφερε στη βρετανική υπηρεσία MI6 οδήγησαν στην αποκάλυψη της ταυτότητας δεκάδων Ρώσων κατασκόπων.

«Στον πάγο» η αναβάθμιση

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Αμπράμοβιτς αποφάσισε προσωπικά να οπισθοχωρήσει από τα σχέδια για το νέο "Stamford Bridge", όταν δεν ανανεώθηκε η «χρυσή» του βίζα.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αγωνίστηκε προσωπικά επί μια 15ετια για τα σχέδια αυτά, ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι από το 2003, απαντά με αυτόν τον τρόπο στην βρετανική κυβέρνηση.

Ο 51χρονος Αμπράμοβιτς, του οποίου η προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ, φέρεται μάλιστα να έχει αποσύρει πλέον την αίτηση του για ανανέωση της βρετανικής του βίζας.

Ο Αμπράμοβιτς δεν είναι ο μόνος Ρώσος ολιγάρχης που αντιμετωπίζει προβλήματα με τη «χρυσή» του βίζα καθώς πληθώρα ομοεθνών του καλούνται τώρα να αποδείξουν ότι τα χρήματα με τα οποία δραστηριοποιούνται στη Βρετανία δεν είναι προϊόν παράνομων δραστηριοτήτων.

Η βίζα "Tier 1"

Τυπικά, όσοι ξένοι μεγιστάνες είναι πρόθυμοι να επενδύσουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια λίρες στη Βρετανία, λαμβάνουν σχεδόν αμέσως τη βίζα "Tier 1" που τους επιτρέπει να μένουν μόνιμα στη χώρα και να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά.

Τα νέα σχέδια προέβλεπαν την αναβάθμιση του Stamford Bridge ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει 60.000 θεατές, αλλά τώρα οι διεργασίες 15 ολόκληρο ετών ματαιώνονται οριστικά.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη: Παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή

Το έργο αποτελεί μέρος της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον τομέα του πολιτισμού και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας
THE LIFO TEAM
ΚΛΕΙΔΙ ΣΑΜΙΚΟΥ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Σημαντικά ευρήματα από την ανασκαφή στο Κλειδί Σαμικού

Αρχαιολόγοι αποκάλυψαν στοιχεία για τη λειτουργία αρχαίου ναού του 6ου αιώνα π.Χ., καθώς και πλήθος αντικειμένων που ενισχύουν την υπόθεση ότι ένας από τους χώρους του χρησιμοποιούνταν ως αρχείο
THE LIFO TEAM
ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΟΠΕΡΑ ΜΠΑΛΕΤΟ

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Η «απάντηση» στον Σαλαμέ για τις δηλώσεις του σχετικά με την όπερα και το μπαλέτο

Ο δημοφιλής ηθοποιός δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον για την όπερα και το μπαλέτο και δεν θα ήθελε να εργαστεί σε κανέναν από τους δύο χώρους
THE LIFO TEAM