Αντίποινα για τη χρυσή βίζα: Ο Αμπράμοβιτς ματαιώνει την αναβάθμιση του γηπέδου της Τσέλσι

Αντίποινα για τη χρυσή βίζα: Ο Αμπράμοβιτς ματαιώνει την αναβάθμιση του γηπέδου της Τσέλσι Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς ματαίωσε τα σχέδια αναβάθμισης του γηπέδου της Τσέλσι, κόστους 1,13 δισεκατομμυρίων ευρώ, μετά τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις της Βρετανίας να ανανέωση τη βρετανική του βίζα.

Όπως σχολιάζει η Daily Mail, ο μεγιστάνας φαίνεται πως δεν επιθυμεί να επενδύσει περαιτέρω σε μία χώρα που, τυπικά, δεν έχει πλέον δικαίωμα να δραστηριοποιηθεί.

Η βρετανική βίζα του Αμπράμοβιτς έληξε τον περασμένο μήνα και, μετά τις ανεξήγητες καθυστερήσεις, ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι απέκτησε, τη Δευτέρα, την ισραηλινή υπηκοότητα, αγοράζοντας ένα παλιό ξενοδοχείο στο Τελ Αβίβ, κοντά σε παραλία της Μεσογείου, όπου σκοπεύει να μετακομίσει.

Με το ισραηλινό διαβατήριο, ο Αμπράμοβιτς θα μπορεί να επισκέπτεται όποτε θέλει τη Βρετανία, χωρίς βίζα, για μικρά χρονικά διαστήματα, αλλά δεν θα έχει το δικαίωμα να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές, ο Ρώσος επιχειρηματίας στοχοποιήθηκε από την βρετανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της διπλωματικής έντασης μεταξύ Λονδίνου και Κρεμλίνου για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ, στις 4 Μαρτίου.

Για την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στον πρώην πράκτορα και την κόρη του, η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία που αρνείται κάθε εμπλοκή.

Ο Σκριπάλ υπήρξε συνταγματάρχης της στρατιωτικής αντικατασκοπείας και οι πληροφορίες που προσέφερε στη βρετανική υπηρεσία MI6 οδήγησαν στην αποκάλυψη της ταυτότητας δεκάδων Ρώσων κατασκόπων.

«Στον πάγο» η αναβάθμιση

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Αμπράμοβιτς αποφάσισε προσωπικά να οπισθοχωρήσει από τα σχέδια για το νέο "Stamford Bridge", όταν δεν ανανεώθηκε η «χρυσή» του βίζα.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αγωνίστηκε προσωπικά επί μια 15ετια για τα σχέδια αυτά, ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι από το 2003, απαντά με αυτόν τον τρόπο στην βρετανική κυβέρνηση.

Ο 51χρονος Αμπράμοβιτς, του οποίου η προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ, φέρεται μάλιστα να έχει αποσύρει πλέον την αίτηση του για ανανέωση της βρετανικής του βίζας.

Ο Αμπράμοβιτς δεν είναι ο μόνος Ρώσος ολιγάρχης που αντιμετωπίζει προβλήματα με τη «χρυσή» του βίζα καθώς πληθώρα ομοεθνών του καλούνται τώρα να αποδείξουν ότι τα χρήματα με τα οποία δραστηριοποιούνται στη Βρετανία δεν είναι προϊόν παράνομων δραστηριοτήτων.

Η βίζα "Tier 1"

Τυπικά, όσοι ξένοι μεγιστάνες είναι πρόθυμοι να επενδύσουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια λίρες στη Βρετανία, λαμβάνουν σχεδόν αμέσως τη βίζα "Tier 1" που τους επιτρέπει να μένουν μόνιμα στη χώρα και να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά.

Τα νέα σχέδια προέβλεπαν την αναβάθμιση του Stamford Bridge ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει 60.000 θεατές, αλλά τώρα οι διεργασίες 15 ολόκληρο ετών ματαιώνονται οριστικά.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΚΟΣ ΑΣΧΗΜΟΣ

Πολιτισμός / «Δεν είχαμε ιδέα»: Το κανόνι από τον «Καλό, τον Κακό και τον Άσχημο» βρέθηκε σε μουσείο της Ισπανίας

Πρόκειται για το κανόνι που χρησιμοποιείται σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Κλιντ Ίστγουντ ανάβει ατάραχος το φυτίλι με το πούρο του για να σταματήσει τον Τούκο (Ίλαϊ Γουάλακ)
THE LIFO TEAM
Ο Ράμι Μάλεκ για το Όσκαρ του: «Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να νιώθεις μετανάστης»

Πολιτισμός / Ράμι Μάλεκ: «Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να νιώθεις μετανάστης»

Λίγο πριν την πρεμιέρα του The Man I Love του Άιρα Σακς στις Κάννες, ο Ράμι Μάλεκ μίλησε για τη νέα του ταινία, την αιγυπτιακή του καταγωγή και το βάρος του να γίνει ο πρώτος ηθοποιός αιγυπτιακής καταγωγής που κέρδισε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.
THE LIFO TEAM
Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν λύγισε στις Κάννες μιλώντας για τη στιγμή που «πέθανε για 25 λεπτά»

Πολιτισμός / Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν λύγισε στις Κάννες μιλώντας για τη στιγμή που «πέθανε για 25 λεπτά»

Στη συνέντευξη Τύπου για το Her Private Hell, ο Δανός σκηνοθέτης μίλησε συγκινημένος για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που, όπως είπε, του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και τον έκανε να επιστρέψει στο σινεμά.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Η Τίλντα Σουίντον άνοιξε στην Αθήνα μια ντουλάπα γεμάτη φαντάσματα

Πολιτισμός / Η Τίλντα Σουίντον άνοιξε στην Αθήνα μια ντουλάπα γεμάτη φαντάσματα

Στο Onassis Ready, η έκθεση Ongoing και η περφόρμανς A Biographical Wardrobe μετατρέπουν τα ρούχα, τα αντικείμενα και τις καλλιτεχνικές φιλίες της Τίλντα Σουίντον σε ζωντανό αρχείο μνήμης, απώλειας και δημιουργικής συγγένειας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Γουίστλερ έκανε την ομορφιά σκηνικό, σκάνδαλο και καβγά

Πολιτισμός / Ο Γουίστλερ επιστρέφει στην Tate Britain: ο δανδής που έκανε τον Τάμεση ομίχλη και την ομορφιά πρόκληση

Η Tate Britain ανοίγει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αναδρομική του Τζέιμς ΜακΝιλ Γουίστλερ εδώ και 30 χρόνια, με τη διάσημη «Μητέρα του Γουίστλερ», τα νυχτερινά του Τάμεση και τα έργα που έκαναν την ομορφιά, την ατμόσφαιρα και την αφαίρεση να μοιάζουν προκλητικές στη βικτωριανή Βρετανία.
THE LIFO TEAM
«Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Πολιτισμός / «Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Στο Αυστριακό Περίπτερο της Μπιενάλε της Βενετίας, η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ στήνει ένα υγρό, γυμνό και άβολο θέαμα με τζετ σκι, ανθρώπινες καμπάνες και περφόρμερ μέσα σε φιλτραρισμένα ούρα.
THE LIFO TEAM
Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Σε συζήτηση στις Κάννες, η Κέιτ Μπλάνσετ μίλησε για την Παλαιστίνη, τους πολέμους και την ευθύνη της πολιτικής, λέγοντας ότι είναι θλιβερό να γίνονται τα φεστιβάλ οι μόνοι χώροι όπου επιτέπεται να μένουν ζωντανές αυτές οι συζητήσεις.
THE LIFO TEAM
Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Πολιτισμός / Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Με τον γενικότερο τίτλο «Δεν ταξίδεψα ποτέ στην Αυστραλία» ο σκηνοθέτης και μουσικός οργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις. Προβολές, installations, μια συναυλία και μια έκθεση φωτογραφίας, στη Στέγη, από τις 5 ως τις 7 Ιουνίου.
THE LIFO TEAM
Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Πολιτισμός / Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Στην πρεμιέρα του Fjord, η Σάρον Στόουν εμφανίστηκε με τουαλέτα Miss Sohee και θεαματική κάπα, παίζοντας στα όρια του νέου κανονισμού των Καννών για τα υπερβολικά σέξι ρούχα.
THE LIFO TEAM
Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Πολιτισμός / Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Η Christie’s πούλησε στη Νέα Υόρκη έργα αξίας 1,1 δισ. δολαρίων μέσα σε μία νύχτα, σε μια δημοπρασία που έσπασε ρεκόρ για Μπρανκούζι, Πόλοκ και Ρόθκο. Η εικόνα που έμεινε, όμως, ήταν η Νικόλ Κίντμαν μπροστά στη χρυσή «Δαναΐδα».
THE LIFO TEAM
Η Τρέισι Έμιν έκανε επέμβαση στα μάτια: «Θα δω καθαρά για πρώτη φορά στη ζωή μου»

Πολιτισμός / Η Tracey Emin θέλει να δει ξανά τα έργα της — κυριολεκτικά

Για πάνω από έναν χρόνο, η Tracey Emin έβλεπε τον κόσμο θολό και «σε αποχρώσεις σέπια». Μετά την επέμβαση στα μάτια, λέει πως το πρώτο που θέλει είναι να πάει στην Tate Modern και να δει καθαρά τη μεγάλη της έκθεση.
THE LIFO TEAM
Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα: μια πρεμιέρα,ένα κουλούρι και μια συνάντηση με τον Μάριο Μπανούσι

Πολιτισμός / Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα: μια πρεμιέρα,ένα κουλούρι και μια συνάντηση με τον Μάριο Μπανούσι

Ο Γουίλεμ Νταφόε βρίσκεται στην Αθήνα για την πανελλήνια πρεμιέρα του «Πάρτυ Γενεθλίων». Ο Μάριο Μπανούσι ανέβασε φωτογραφίες μαζί του στην πόλη, λίγους μήνες πριν παραλάβει στη Βενετία τον Αργυρό Λέοντα της Biennale Teatro.
THE LIFO TEAM