Ο Τζον Γκαλιάνο σταματά τη χρήση γούνας και πλέον δηλώνει χορτοφάγος

Ο Τζον Γκαλιάνο σταματά τη χρήση γούνας και πλέον δηλώνει χορτοφάγος Facebook Twitter
0

Την χρήση αληθινής γούνας αποκήρυξε ο σχεδιαστής Τζον Γκαλιάνο, του Maison Margiela, ακολουθώντας την φιλοζωική τάση μεγάλων οίκων μόδας όπως ο Gucci, o Tom Ford και ο Versace.

Μιλώντας στην Elle France, ο σχεδιαστής εξήγησε πως μία συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της PETA, στο Σαιν Τροπέ, άλλαξε για πάντα τις απόψεις του γύρω από το ζήτημα.

«Σήμερα δεν θέλουμε ένα προϊόν, θέλουμε την ηθική πίσω από αυτό, μία εταιρεία που να υπερασπίζεται τις αξίες που θαυμάζουμε», τόνισε ο Τζον Γκαλιάνο, σχετικά με την απόφασή του να σταματήσει να χρησιμοποιεί γούνες ζώων στις δημιουργίες του.

Η στροφή του Γκαλιάνο σηματοδοτεί μία νέα περίοδο για τον σχεδιαστή, του οποίου τα σύνολα με γούνες για τον οίκο Christian Dior εντυπωσίαζαν στο παρελθόν το κοινό και τους συναδέλφους του.

Σοκαρισμένος από τα βασανιστήρια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγαλώνουν και θανατώνονται χιλιάδες ζώα για τη γούνα και το κρέας τους, ο Βρετανός αποφάσισε, εκτός των άλλων, να γίνει και χορτοφάγος - όπως ακριβώς είχε κάνει και ο Tom Ford όταν αποκήρυττε τη χρήση γούνας.

«Η ζωή μου είναι πιο ισορροπημένη. Η πίεση της βιομηχανίας της μόδας παραμένει η ίδια αλλά τώρα ξέρω πως κάνοντας ένα βήμα πίσω και αναλογιζόμενος τα ζητήματα αυτά, κατάφερα να στρέψω τη ζωή μου από το μαύρο στο άσπρο», δήλωσε.

Με τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας να έχουν πλέον εξοβελίσει τις φυσικές γούνες από τα σχέδιά τους, πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι, σύντομα, το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν και αρκετοί μικρότεροι οίκοι μόδας - τόσο για φιλοζωικούς όσο και για επικοινωνιακούς λόγους.

Στο παρελθόν, διαδηλωτής της PETA είχε διαμαρτυρηθεί στο σόου AW03 του Dior, για την χρήση αληθινής γούνας από τον Οίκο, δευτερόλεπτα πριν περπατήσει στην πασαρέλα, ένα μοντέλο που φορούσε μια τεράστια μωβ γούνα. 


 

Με πληροφορίες από Dazed

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM