ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Τίτλοι τέλους για το ραδιόφωνο Ekho Moskvy- Μία από τις τελευταίες φιλελεύθερες «φωνές» στη Ρωσία

Τίτλοι τέλους για το ραδιόφωνο Ekho Moskvy- Ένα από τα τελευταία φιλελεύθερα Μέσα στη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.:MoscowTimes
0

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Ekho Moskvy, ένα από τα τελευταία εναπομείναντα φιλελεύθερα Μέσα της Ρωσίας, διαλύθηκε με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου μετά από πιέσεις για την κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία.

Την ανακοίνωση έκανε ο εκδότης του ενώ ανάλογα κανάλια στη Ρωσία, τέθηκαν εκτός αέρα πριν από δύο ημέρες, ανέφερε το Reuters.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Ekho Moskvy αποφάσισε με πλειοψηφία ψήφων να εκκαθαρίσει το ραδιοφωνικό κανάλι και τον ιστότοπο της Ekho Moskvy», δήλωσε ο αρχισυντάκτης της Ekho Moskvy, Alexei Venediktov, μέσω Telegram.

Η απόφαση πάρθηκε αφού το γραφείο του γενικού εισαγγελέα απαίτησε αυτή την εβδομάδα να περιοριστεί η πρόσβαση στο Ekho Moskvy και στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό κανάλι TV Rain σχετικά με την κάλυψη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο εισαγγελέας είπε ότι η κίνησή του ήταν απόρροια της «στοχευμένης και συστηματικής ανάρτησης πληροφοριών που καλούν σε εξτρεμιστικές δραστηριότητες, βία και εσκεμμένα ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες των ρωσικών δυνάμεων στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.

Η Ρωσία απορρίπτει τον όρο εισβολή και λέει ότι οι ενέργειές της δεν αποσκοπούν στην κατάληψη εδάφους αλλά στην κατάρριψη των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ουκρανίας και τη σύλληψη όσων θεωρούνται από την ίδια ως επικίνδυνοι εθνικιστές, Ένα πρόσχημα που απορρίφθηκε από την Ουκρανία και τη Δύση ως αβάσιμη προπαγάνδα.

Η Ekho Moskvy δήλωσε την Τρίτη ότι οι κατηγορίες εναντίον της ήταν αβάσιμες και προσβλητικές και ότι θα τις πολεμήσει στα δικαστήρια.

Με πληροφορίες του Guradian/Reuters

TV & Media
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ